dvouhlavy-drak-alz-gamebox-4200-dual-core-edition
Sestavy Článek Dvouhlavý drak: Alz Gamebox 4200+ Dual Core Edition

Dvouhlavý drak: Alz Gamebox 4200+ Dual Core Edition

Petr Válek

Petr Válek

26. 7. 2005 01:00 102

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Skříň a jednotlivé komponenty 3. Výkonnostní testy a závěr 4. Závěr

Testy kompletních sestav na našich stránkách nevídáte tak často, pokud mne paměť neklame jde o velice výjimečný úkaz. Je jasné, že většina našich čtenářů je schopna si poskládat solidně výkonný počítač sama, ale přesto jsou mezi námi méně zkušení, kteří raději investují jednou za čas do kompletní sestavy. Dneškem chceme začít seriál o skládaných počítačích dodávaných českými firmami a prozkoumat jejich možnosti a úroveň. První z nich, Alz Gamebox s exkluzivním motorem, dvoujádrovým procesorem AMD Athlon 64 X2 s ratingem 4200+, postavený firmou Alzasoft máme právě tady.

Reklama

Existují země, kde na takové množství firem prodávající samostatný hardware jako u nás narazíte jen stěží. Dell, HP, Fujitsu-Siemens a další si u nás žně jako v USA, Anglii a dalších zemích rozhodně nevychutnávají. Co si ale budeme nalhávat - pro našince je sestava hromadného výrobce nepříliš zajímavá. Jednak jde většinou o počítače s maximem integrace a tím i minimálním výkonem a to my přeci nechceme. My chceme pořádně nabušené stroje nejlépe za babku.

Díky české nátuře však mohou přijít na řadu firmy a firmičky, vyrábějící počítače, které by jinak neměly v zahraničí příliš velkou možnost se prosadit, pokud by nevyráběly počítače ve stylu Alienware. Ale to už je pohádka sama o sobě.

U nás vyrábí kompletní sady téměř každá firma a jednou z nich je samozřejmě dlouholetý obchodník, kterého známe všichni, firma Alzasoft. Ta k dnešnímu testu dodala opravdu pozoruhodnou sestavičku, která nejen pěkně vypadá ale i její výkon by měl být velice solidní. Pojďme si ji tedy představit.

Alz Gamebox 4200+ Dual Core Edition

Sestava Gamebox je postavena na kvalitních stavebních kamenech, základní desce DFI  LanParty UT nF4 SLI-D, výkonném motoru AMD Athlon 64 X2 4200+ doplněném dvojicí svižných hardcore pamětí Kingmax PC4000, o rozhýbání grafických aplikací se stará Leadtek PX6600GT Extreme.

Celá sestava je posazena do skříně firmy ThermalTake SViking VA4000 s osazenými větráčky, zajišťujícími výborné chlazení. Zbytek sestavy doplňují dva pevné disky firmy Hitachi s kapacitou 160 GB pro rozhraní Serial ATA II a DVD mechanika ASUS s FDD mechanikou, která má integrovánu čtečku paměťových karet 7-in-1.

Jak je vidět, nenechali technici firmy alzasoft nic náhodě a snažili se komponenty vybrat pečlivě. Samozřejmě je jako pokaždé při stavbě podobného PC určující maximální cena, která musí být tak jako tak dodržena. Pojďme si ale nyní rozebrat jednotlivé komponenty pěkně pořadě.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama