Speciál – jak vznikají nadupané herní počítače
i Zdroj: PCTuning.cz
Sestavy Článek Speciál – jak vznikají nadupané herní počítače

Speciál – jak vznikají nadupané herní počítače

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 4. 2012 18:00 73

Seznam kapitol

1. Takhle nějak musí vypadat hardwarové nebe 2. Fotogalerie

Ve spolupráci s herním portálem Grunex a jejich internetovou televizí jsme si pro vás připravili netradiční videoreportáž, která vás provede výrobou herních počítačů HAL3000. Čím začínají? Jak se výroba herních počítačů liší od klasických kancelářských? Jak velký mají sklad? To vše se dozvíte v dnešním článku.

Reklama

V minulých dnech jsme zavítali na jih Moravy, konkrétně do Brna, kde se montují počítače značky HAL3000. Na PCTuningu vám přinášíme během roku stovky článků o nejrůznějším hardwaru i softwaru, a tak jsme si řekli, že by pro vás mělo být zajímavé natočit ucelenou videoreportáž na téma „Jak vznikají herní počítače“.

Klasické sestavování vlastního herního stroje zažila asi většina našich čtenářů, ať už více či méně úspěšně. Ale buďme k sobě upřímní, zabralo nám to relativně spoustu času, od první minuty, kdy jsme začali vybírat vnitřnosti, až po samotné spuštění počítače.

Speciál – jak vznikají nadupané herní počítače
i Zdroj: PCTuning.cz

Ale zamysleli jste se někdy nad tím, jak to vypadá, když někdo sestaví desítky tisíc počítačů ročně? Pokud ano, tak přesně to se z naší videoreportáže dozvíte.

Zavedeme vás přímo do hardwarového nebe. Jak jinak lze totiž nazvat sklad, který nabízí ty nejlepší možné komponenty, které jsou v aktuální době na trhu a má celkovou hodnotu stovky milionů korun?

Reportáží vás provede známý moderátor internetové televize GrunexTV Michal Kadlec, který má jinak přezdívku Kadli. Okamžitě po vstupu do budovy si odchytil k mikrofonu přímo ředitele společnosti Martina Zavřela, který nás zasvětil do celého výrobního procesu.

Speciál – jak vznikají nadupané herní počítače
i Zdroj: PCTuning.cz

Je zajímavé poslouchat, jak vzniká počítač, a pak si uvědomit, že výroba musí být opravdu precizní, protože každých 7 a půl minuty se narodí jeden počítač HAL3000! Ano, čtete správně, je to skutečně neuvěřitelná rychlost, jakou se v Brně počítače montují.

Abychom nezapomněli na náročné uživatele, přetaktovače a především hráče, tak jsme také natočili stanoviště, kde se nejvýkonnější sestavy testují. Nebudeme chodit kolem horké kaše a napíšeme narovinu – člověk, co má testování na starosti, se opravdu má.

A vsadíme se, že řada z vás by s ním měnila, protože hrát hry na nadupané mašině a brát za to ještě peníze? Co víc si přát.

  • skladové prostory obsluhuje 20 skladníků
  • výška stropu odpovídá 4. patrové budově
  • rozloha skladu je větší než 4 fotbalová hřiště

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama