asus-mypal-a636-maly-vseumel-do-ruky
Mobilní zařízení Článek Asus MyPal A636 - malý všeuměl do ruky

Asus MyPal A636 - malý všeuměl do ruky

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

20. 8. 2006 01:00 29

Seznam kapitol

1. Balení a příslušenství 2. Konfigurace 3. Design 4. Software a synchronizace 5. GPS navigace a závěr

Firma Asus je známa především uživatelům stolních počítačů jako výrobce nejrůznějších komponent, základními deskami a notebooky počínaje a nejrůznějšími periferiemi konče. Před časem se Asus vrhl i na pole mobilních zařízení, a tak světlo světa spatřily mobilní telefony a v neposlední řadě také kapesní počítače. A právě jeden z kapesních počítačů je předmětem této recenze. Jedná se o Asus MyPal A636, který v sobě kombinuje sílu kvalitního kapesního počítače a GPS navigace.

Reklama

Balení

Na rozdíl od jiných kapesních počítačů zaujme Asus MyPal A636 velkou krabicí, ve které je dodáván. Ta je ale nasnadě, protože kromě standardního vybavení, které je běžně dodáváno ke kapesním počítačům obsahuje krabice i další, v dnešní době nadstandardní příslušenství.

Asus MyPal A636 - malý všeuměl do ruky
i Zdroj: PCTuning.cz
Asus MyPal A636 - malý všeuměl do ruky
i Zdroj: PCTuning.cz

Krabice a její obsah

Příslušenství

Asus MyPal A636 je dodáván s následujícím příslušenstvím:

·

       

Kapesní počítač Asus MyPal A636

·

       

Cestovní USB synchronizační kabel

·

       

AC adaptér

·

       

Microsoft Companion CD: MS Windows Mobile 5.0, MS Outlook 2002, MS ActiveSync 4.0

·

       

Ochranné pouzdro

·

       

Stylus

·

       

Odnímatelná/nabíjecí 1300 mAh Li-ion baterie

·

       

Automobilová souprava (držák + ohebné rameno)

·

       

Auto adaptér

Asus MyPal A636 - malý všeuměl do ruky
i Zdroj: PCTuning.cz

Dodávané příslušenství

Součástí balení je též potřebná dokumentace, která zahrnuje návod k použití v českém jazyce, záruční list a stručný průvodce pro začátečníky. Velice potěší přítomnost automobilové soupravy a auto adaptéru, které nebývají standardní součástí dodávaných kapesních počítačů s GPS přijímačem. Naproti tomu chybí obvyklá synchronizační kolébka, kterou nahrazuje USB synchronizační kabel. To ale jen ukazuje, že Asus je koncipován právě pro použití na cestách.

Volitelné příslušenství

Volitelně je možno k zařízení Asus MyPal A636 dokoupit též další balení 3 stylusů, externí anténu, napájecí síťový adaptér, bluetooth klávesnici, stereo sluchátka s mikrofonem, bluetooth handsfree soupravu, kožené pouzdro atd.

Automobilová souprava

Z dodávaného příslušenství si určitě zaslouží komentář ohebné rameno a držák do auta. Ohebné rameno je vybaveno přísavkovým uchycením na sklo automobilu. Díky tomuto řešení není nutná speciální instalace do palubní desky automobilu. Na ohebné rameno stačí potom pomocí jednoduchého mechanismu nasadit držák. Do něj se potom Asus MyPal A636 pohodlně zasune a díky drážkám pevně drží na svém místě. Mírné natáčení přístroje je možné díky kloubu, který je přímo na ohebném rameni. Přístroj se potom zapojí pomocí auto adaptéru do zdířky od zapalovače a tak je zajištěno jeho napájení. Je třeba ale zmínit, že díky novému silničnímu zákonu je montáž jakýchkoliv zařízení nebo předmětů, které mohou řidiče omezovat ve výhledu, zakázáno. Z tohoto hlediska je tedy toto řešení pro Českou Republiku naprosto nevhodné.

Asus MyPal A636 - malý všeuměl do ruky
i Zdroj: PCTuning.cz

Souprava pro instalaci do automobilu

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama