Chuwi HiPad LTE – kovové tělo, IPS displej a desetijádro
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Chuwi HiPad LTE – kovové tělo, IPS displej a desetijádro

Chuwi HiPad LTE – kovové tělo, IPS displej a desetijádro

Jan Preclík

Jan Preclík

26. 6. 2019 03:00 12

Seznam kapitol

1. Úvod a představení 2. Unboxing, šasi a displej 3. Střeva tabletu – rozbor hardware 4. Praktické použití 5. Benchmarky & test rychlostí 6. Závěr a hodnocení

Nejednou jsem byl svědkem toho, že čínští výrobci dokážou opravdu překvapit. Dnes se mrkneme na levný a přesto výkonný tablet od čínské značky Chuwi. Skutečně je nutné utrácet desetitisíce za kvalitní tablet nebo dětem bohatě postačí bohatě vybavený stroj za cenu okolo 140 dolarů?

Reklama

Úvod a představení

Jak psal nedávno v článku Michal Rybka, Čína už pěkných pár let ekonomicky dobývá svět. Nejen, že profituje na výrobě komponentů nebo celých zařízení pro velké zahraniční giganty, s oblibou taky kopíruje jejich hardware a nabízí levnější alternativy.

Čas od času se objeví relativně neznámý čínský výrobce s velikými ambicemi, který se pokusí dobýt svými zařízeními celosvětový trh. Vzpomínám, že mne kdysi zlákal například výrobce ZTE a já si jeho stařičký telefon s bůhvíjakou brzkou verzí androida nemohl vynachválit. Poté jsem přešel na nenápadně vzhlížející, plastový i když hardwarově slušně vybavený Xiaomi Redmi 2S, který mi dobře sloužil zhruba tři roky, než jsem jej vyměnil za modernější přístroj téže firmy. Xiaomi byl v Evropě zpočátku spíše outsider, ale své místo už si najít dokázal.

Chuwi HiPad LTE – kovové tělo, IPS displej a desetijádro
i Zdroj: PCTuning.cz

V dnešním článku se mrkneme na kvality a nedostatky v Evropě celkem  neznámého výrobce jménem Chuwi. Firma Chuwi zde nemá žádnou distribuci a evropskou klientelu se snaží nalákat na designově velmi zajímavý a hardwarově slušně vybavený hardware za velice příznivé ceny prostřednictvím eshopů Ebay, Aliexpress a jim podobným. V minulosti jsme již recenzovali Chuwi Hi8 Air a Chuwi Hi10 Pro. Teď už se ale pojďme mrknout na tohohle krasavce.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama