Nehody, náhody, katastrofy: Jak popravit telefon?
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Nehody, náhody, katastrofy: Jak popravit telefon?

Nehody, náhody, katastrofy: Jak popravit telefon?

Michal Rybka

Michal Rybka

15. 2. 2019 03:00 43

Seznam kapitol

1. Potupa 2. Gravitace 3. V bezpečí domova 4. Obrněnci 5. Podle návodu 6. Vyvrtejte si jacka

Jupí! Zničil jsem další telefon! Tentokrát šlo o mimořádně trapnou příhodu, kdy potichu jako Jack v Titanicu sklouzl pod hladinu vody v dřezu, zatímco jsem si dával šlofíka. Pár hodin pod hladinou saponátu jej zneprovoznilo stejně spolehlivě jako ledové vody severního Atlantiku. Nuže, učiňme tryznu za všechny utopené, rozmlácené a přejeté telefony!

Reklama

Úhyn ve dřezu je pro můj mobil prozatím smrtí nejpotupnější. Pravděpodobně nejefektnější byl naopak pokus o přeběhnutí Průmyslové ulice, děsivého místa na východě Prahy, kde si můžete s kamiony zahrát Froggera naživo. Já jsem tuto ulici zkázy zvládl přeběhem, ale Philips Fizz, ukotvený v nejpitomějším obalu, který kdy lidstvo vyvinulo, už nikoliv – jako obvykle se při rychlejším pohybu oddělil od pasu a skončil v dráze kamionu, který tento poměrně hrubě navržený stroj dekomponoval na prvočinitele. (Tímto děkuji neznámému kapitánu dodávky, který si destrukce všiml, zastavil a dovolil mi posbírat trosky. Zaplaťbůh se mi podařilo spasit alespoň SIMku.)

Nehody, náhody, katastrofy: Jak popravit telefon?
i Zdroj: PCTuning.cz

Bylo to drsné, ale pochopíte to. Lidem se stávají různé věci, tak například mé kamarádce se stalo, že si vyklepávala z balkónu batoh, přičemž vyklepala i telefon. Ten pád ze třetího patra patrně přežil, protože se chvíli po dopadu rozezvonil, ale potom přijel soused s autem a umlčel nakřapence pneumatikou svého vozidla. A to byl definitivní konec její Nokie, která projevila odolnost vskutku hodnou této značky. Pokus o znovu sestavení trosek jsem jí rozmluvil, každá IT podpora má svoje meze!

Sám jsem zažil řadu pozoruhodných případů. Své bývalé přítelkyni z východního Slovenska jsem kdysi věnoval mobil, který mi ale dva dny nebrala. Pak jsem se dovolal do rodiny vychodňarských Romů, jejichž řeči jsem skutečně nerozuměl. A když jsem se přítelkyně zeptal, kde má mobil, suverénně mi tvrdila, že ho zapomněla ve škole. Pak jsme na její telefon zavolali společně – a pak i ona zjistila, že asi zapomenut nebyl. I takové věci se stávají – komu neukradli mobil? Mně ho taky ukradli!

A nejen že mi mobil záhadně zmizel ze zamčeného baru, kde jsem byl jenom já a barman (a Policie tuto záhadu zamčeného pokoje nikdy nevyřešila), ale pokusů tu bylo více. Tak třeba ve Vršovicích mě v noci člověk v nouzi žádal o zapůjčení mého mobilu, protože byl v nouzi. Navrhl jsem mu, že mu zavolám asistenci či Policii, ale pak v nouzi být přestal, poslal mě do prdele a odešel. Od té doby se řídím zásadou, že telefon z ruky nedávám. Ne každý se jí ale řídí, často vídám kuřáky, jak se během diskuse odeberou ven na cigaretu a zanechají spoustu věcí včetně telefonů na stolech. Někteří rádi žijí nebezpečně!

Opilci dělají spoustu zábavných věcí: Někdy testují vodotěsnost mobilu v pivu, jindy ho zasednou a ohnou, zapomenou, v rozčilení jím mrští o zeď a tak podobně. Zřejmě proto existují v pojištění na náhodné poškození výluky, které se týkají alkoholu. Většina historek, která se týká alkoholu a zničených telefonů, které jsem slyšel, je celkem trapná – pokud máte nějaké výživné, napište je do komentářů! Ale jenom ty výživné, prosím, telefon padající do vesnického suchého záchodu je celkem normálka.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama