Nadupaný a levný: top model Elephone P9000 v testu
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Nadupaný a levný: top model Elephone P9000 v testu

Nadupaný a levný: top model Elephone P9000 v testu

Martin Polický

Martin Polický

26. 5. 2016 03:00 23

Seznam kapitol

1. Balení a vzhled 2. Detaily konstrukce 3. Hardwarová výbava 4. Zkušenosti z používání, výkon v AnTuTu 5. Závěrečné shrnutí 6. Na co myslet při nákupu ze zahraničí?

Před pár měsíci jsme pro vás otestovali smartphone Elephone M2. Dnes se nám do ruky dostala novinka – špičkový smartphone Elephone P9000. Na první pohled jsou telefony podobné – unibody tělo, slitinový rámeček, podpora LTE a výkonný hardware. Ovšem P9000 je o třídu výše a slibuje větší výkon i zajímavější hardware.

Reklama

Balení a vzhled

Bez otálení pojďme telefon společně vybalit a podívat se na něj pořádně zblízka. Model P9000 nám dorazil v netradičním bílém plastovém boxu nápadně připomínajícím menší cihlu. Logo Elephone technické parametry, ani označení modelu zde nechybí. Elephone nezapomněl ani na marketing a krabičku ozdobil texty „Superlative Aspire for Ultimate Perfectionist“ a „It’s attitude. It’s belief. It’s Elephone P9000.“, čímž se snaží u své nové vlajkové lodě nabudit pocit výjimečnosti. Naplní se tato slova, nebo zůstanou pouhou marketingovou frází? Uvidíme…

Díky obřímu pěnovému polštářku pod víkem krabičky se opravdu nemusíte obávat, že by se telefon mohl při přepravě nějak poškodit.  Telefon je společně s USB kabelem, vypichovátkem šuplíku, které lze použít jako záslepku 3,5mm jacku (raději to ani nezkoušejte, nebo vypichovátko ihned ztratíte), a informačními brožurami uložen do bílého plastového výlitku. Pod výlitkem ještě najdeme ukrytý průhledný silikonový kryt.

Nadupaný a levný: top model Elephone P9000 v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Ale pojďme se již podívat na telefon samotný. Na první pohled vypadá P9000 jako většina čínských telefonů v této cenové relaci. Tělo telefonu obepíná rámeček ze slitiny hliníku, celá přední strana je díky černému rámečku kolem displeje jednolitě černá (Elephone uvádí, že displej pokrývá 82 % přední části telefonu, rámeček je 1,6 mm tlustý). Pouze v dolní části displeje je grafický zvýrazněné středové tlačítko (k tomu se podrobněji dostaneme později, není to jen tak obyčejné tlačítko). Nad displejem se tradičně nachází reproduktor, čočka přední kamery a senzory okolního osvětlení + přiblížení.

Záda telefonu vyvolávají značné rozpaky. Elephone to asi myslel dobře a chtěl udělat svoji novou vlajkovou loď netradiční. To se mu také povedlo, bohužel dle našeho názoru ne v příliš pozitivním slova smyslu. Záda telefonu jsou jedním slovem divná. Ano, jsou vyrobená z divně matného plastu, kvůli kterým se na dotek zdají být jako z nějakého nekvalitního materiálu. Zároveň mají netradiční zbarvení imitující granit, který se skvěle hodí k výrobě kuchyňských dřezů, ale na telefonu vypadá prostě divně. Navíc při zatlačení na některých místech se dá zadní unibody kryt o 1 mm promáčknout, což u vlajkové lodi není příliš dobrá vizitka.

Nadupaný a levný: top model Elephone P9000 v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama