Test luxusních ebook čteček v čele s novým PocketBook Sense
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Test luxusních ebook čteček v čele s novým PocketBook Sense

Test luxusních ebook čteček v čele s novým PocketBook Sense

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

10. 6. 2015 03:00 14

Seznam kapitol

1. To nejlepší v e-čtení 2. PocketBook 630 Sense – zevnejšek 3. PocketBook 630 Sense – vnitřní výbava 4. PocketBook 630 Sense – menu a čtení 5. Energy Sistem eReader Pro – vnější pohled 6. Energy Sistem eReader Pro – hardware 7. Enrgy Sitem eReader Pro – prostředí menu a čtení 8. Kobo Aura HD – představení
9. Kobo Aura HD – hardware 10. Kobo Aura HD – prostředí menu a čtení 11. PocketBook 650 Ultra – představení 12. PocketBook 650 Ultra – hardwarová výbava 13. PocketBook 650 Ultra – software, čtení a focení 14. Podporované formáty a krátké resumé 15. Závěrečné shrnutí

Pokud patříte mezi vášnivé čtenáře a sháníte kvalitní čtečku elektronických knih, která je použitelná i v noci, je dnešní recenze určena právě vám. Představíme si totiž ty nejlepší čtečky od značek PocketBook, Energy Sistem a Kobo dostupné na našem trhu. Současně se seznámíme s horkou novinkou v podobě čtečky PocketBook 630 Sense.

Reklama

Řada uživatelů razí názor, že čtečka elektronických knih je zbytečnost, kterou pohodlně nahradí běžný tablet. Pokud však často čtete a už jste někdy některou z čteček ebooků vyzkoušeli, jistě mi dáte za pravdu, že čtečka je pro aktivnější čtení nezbytností. Dnešní recenzi věnujeme čtveřici dražších a slušně vybavených čteček v čele s novinkou značky PocketBook, luxusní nasvícenou čtečkou Sense. Do výběru jsme však přidali také vlajkovou loď značky Kobo pojmenovanou Aura HD, nejdražší čtečku značky Energy Sistem nazvanou eReader Pro a nevšední model PocketBook 650 Ultra, což je první eReader s fotoaparátem pro „skenování“ textu.

Test luxusních ebook čteček v čele s novým PocketBook Sense
i Zdroj: PCTuning.cz

Než se vrhneme na podrobný test jednotlivých modelů, v němž si představíme jejich vzhled, vlastnosti a funkce a samozřejmě i podporované formáty elektronických knih, připomeňme si hlavní výhody čteček elektronických knih. Oproti zmíněným tabletům se čtečky chlubí technologií displeje s elektronickým inkoustem, který je přelomový zejména proto, že je šetrný k očím a má výrazně nižší spotřebu než tradiční displeje. Bolestí, nebo spíše nedostatkem oproti tabletům bylo v minulosti to, že na čtečce nešlo číst v noci nebo při horších světelných podmínkách bez externího zdroje světla. Tento nedostatek však u námi testovaných čteček už řešit nemusíte, protože všechny nabídnou podsvícení pomocí řady LED diod. Díky tomu můžete pohodlně číst i v noci, aniž byste museli na čtečku svítit lampičkou či jiným zdrojem světla.

Test luxusních ebook čteček v čele s novým PocketBook Sense
i Zdroj: PCTuning.cz

Připomínám, že si dnes ukážeme čtyři špičkové modely jednotlivých výrobců, které by měly představovat prakticky to nejlepší, co je u nás k dostání. Musíme tedy počítat s poměrně vysokou cenou kolem čtyř tisíc korun. Právě relativně vysoká cena je pro značnou část uživatelů onou překážkou, kvůli níž se rozhodnou sáhnout spíše po tabletu. Proto se podíváme podrobně na výhody těchto čteček, abychom mohli posoudit, zda se je za takové peníze vyplatí koupit.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama