ultra-mobile-pc-htc-shift-trochu-ryba-trochu-rak
Mobilní zařízení Článek Ultra Mobile PC: HTC Shift - trochu ryba, trochu rak...

Ultra Mobile PC: HTC Shift - trochu ryba, trochu rak...

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

30. 4. 2008 01:00 9

Seznam kapitol

1. UMPC versus notebook 2. Balení a příslušenství 3. Konfigurace a výkon 4. Baterie a konektivita 5. HTC Shift - design
6. HTC Shift - klávesnice 7. Dodávaný software 8. Druhý svět - SnapVue 9. Zhodnocení výkonu a přehled 10. HTC Shift - závěr

UMPC (Ultra Mobile PC) HTC Shift (kódové označení X9500) v sobě kombinuje mobilitu a komfort, který nabízí operační systém Windows Vista. Díky svým minimálním rozměrům se jistě stane vítaným společníkem pro každého, kdo je nucen cestovat a přitom potřebuje být neustále ve spojení se světem. Dokáže HTC Shift plnohodnotně zastat funkce klasického notebooku?

Reklama

Kromě klasických notebooků si své místo na trhu pomalu získávají i UMPC, tedy ultra mobilní počítače. Ty oslovily zejména firemní klientelu a to ze dvou důvodů. První je samozřejmě nasnadě a je jím mobilita, která je pro zejména pro často cestující lidi prioritou. Druhým důvodem je často vyšší cena oproti "klasickým" notebookům.

Samozřejmě i zde je možno najít výjimky např. v podobě obou verzí ASUSu Eee PC (mininotebook s displejem o velikosti 7" a 8,9"), které kromě rozměrů dokážou oslovit zákazníky i svou přijatelnou cenou.

Ultra Mobile PC: HTC Shift - trochu ryba, trochu rak...
i Zdroj: PCTuning.cz


UMPC v podání společnosti Samsung

Obecně lze říci, že notebooky jsou ve většině případů výkonnější a samozřejmě lépe vybavenější. U samostatného UMPC tak oproti notebookům nenaleznete např. DVD mechaniku, budete se potýkat s nedostatkem USB portů a budete si muset zvyknout na menší rozměry jednotlivých prvků. Na druhou stranu vám UMPC přinese možnost téměř neomezené mobility.

Zatímco společnost ASUS se u svého Eee PC vydala cestou minimalizace rozměrů i ceny, společnost HTC se zaměřila spíše na minimalizaci rozměrů. Cena za HTC Shift se v současné době pohybuje kolem 27.000,- Kč. A co že za ní dostanete?

Ultra Mobile PC: HTC Shift - trochu ryba, trochu rak...
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama