trikrat-audio-2-1-porovnani-tri-stylovek
Hardware Článek Třikrát audio 2.1 - porovnání tří stylovek

Třikrát audio 2.1 - porovnání tří stylovek

Miroslav Vejman

Miroslav Vejman

16. 7. 2007 01:00 25

Seznam kapitol

1. 5.1 versus 2.1 2. EMGETON iXSound 9 3. Logitech Z3e 4. Genius SW-i2.1 1100 black - iPod styl 5. Jak je to s kvalitou reprodukce? 6. Závěrečný verdikt

Kdo by nechtěl své potěšení z hudby znásobit i vizuálním dojmem. V době kdy je trh audiopříslušenství tak rozsáhlý, že jej sotva média pojmou, má zákazník na výběr nejen z perfektně hrajících repráčků, ale také s perfektně hrajících + k tomu skvěle vypadajících. A není jich málo. My si připravili tři zástupce od Emgetonu, Logitechu a Geniusu.

Reklama

Také hudbou je člověk živ. Myslím si, že dnes najdete málo těch, kteří by vám s klidným svědomím řekli, že bez hudby mohou spokojeně existovat. A většina z těch, kdo má co do činění s počítačem, stále častěji řeší, jak svým sluchovodům navodit ty nejlepší "počítačové" zvukové požitky.

Od dob masového rozšíření subwooferů volí "kompletní" sestavy 5.1 pouze část zájemců o kvalitní zvuk. Na schématech prostorového rozmístění reproduktorů v prakticky ideálních pokojích to sice vypadá krásně, v praxi to však bývá malá pohroma.

Třikrát audio 2.1 - porovnání tří stylovek
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve skutečnosti snaha o umístění zadních reproduktorů vede nejdříve k bádání, pak k experimentování a zkoušení, k fázi frustrace aby vše skončilo na rezignaci (s tím, že "to někdy v budoucnu určitě vyřeším - hlavně že mám 5.1"). Po této fázi můžete vidět na PC stolku mnoha majitelů počítačových "pětjedniček" dva páry reproduktoru (u těch, kteří přešli už i fázi pokládaní zadních reproduktorů pod stůl), přičemž ty zadní jsou umístěné je více po stranách (ještě před klávesnici) a centr se tísní někde u stojanu LCD (na starých obrazovkách malé centry dokázaly alespoň stát). Stačí jedna taková zkušenost a stanou se z Vás příznivci reproduktorů 2.1.

Třikrát audio 2.1 - porovnání tří stylovek
i Zdroj: PCTuning.cz


I tak může vypadat 5.1 v praxi (dva LCD chválíme)...

3 x 2.1 (v chromu a hliníku)

Připravili jsme pro vás porovnání třech stylovek – Logitech zastoupil třídu výkonných, ale stále ještě cenově dostupných bedniček svou sestavou Z3e, Genius SWi-2.1 1100 bude pokoušet šetřílky a jako designovou lahůdku zde zastoupil EMGETON iXsound 9.

Poznámka: dnes je na zvukových sestavách 2.1 hodně vidět, že jsou z podstatné části určené i jako velké "reproduktory" pro tak oblíbené mp3 přehrávače. nejinak je tomu u dnes testovaných sestav.

 Porovnani subwooferů (Emgeton vs Logitech)
i Zdroj: PCTuning.cz
Porovnani subwooferů (Emgeton vs Logitech)


Satelity: Logitech Z3e, Genius SWi-2.1,EMGETON iXSound 9...

Jelikož jsem se snažil do testu obsadit opravdu zajímavé produkty, které na stole nebudou dělat ostudu, budu dnes v tomto článku přikládat právě vzhledu velikou důležitost.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama