repro-logitech-z-10-cerne-monolity-s-usb-a-dotykovym-displejem
Hardware Článek Repro Logitech Z-10 - černé monolity s USB a dotykovým displejem

Repro Logitech Z-10 - černé monolity s USB a dotykovým displejem

Miroslav Vejman

Miroslav Vejman

6. 4. 2007 01:00 55

Seznam kapitol

1. Logitech Z-10, kvalitní zvuk i pro notebooky 2. Komunikace s PC a informační funkce 3. Dotykové ovládání 4. Logitech Z-10, závěr

Na trh přesycený lacinými, více či méně kvalitními 2.1 sestavami, se firma Logitech rozhodla přijít s něčím odlišným. Následujte tak svého úhlavního konkurenta, firmu Creative, která uvedením modelu T20 se mnohým trefila do gustu. Logitech Z-10 je dvoukanálové stereo řešení s připojením pomocí USB, ozvláštněné kvalitním LCD displejem a dotykovým ovládáním. Netradiční design a více než přijatelný zvukový projev jsou hlavními devizami tohoto reprosystému.

Reklama

Náš trh je stále více naplňován asijskými 2.1 sestavami, polepenými výsostnými znaky známých výrobců spotřební elektroniky. A zákazník se nebrání. Má to své důvody. Maličké satelity šetří místo na stole, subwoofer na podlaze předstírá basy a nenáročný posluchač má pocit, že pořídil spoustu muziky za "rozumný peníz".

Druhá část milovníků hudby si povzdechne: kde jen jsou ty doby, kdy u počítače byly pouze dvě (avšak poměrně solidní) aktivní bedničky, které "za něco stály". Dnes máte často výběr pouze dvě možnosti - buď laciné multimediální "plasťáky" anebo se smířit se subwooferem. Anebo...

Logitech Z-10 Interactive

Logitech poslední dobou sází více na čistotu a jednoduchost, než na sci-fi kreace po vzoru nejnovějších trendů.

Proti dvěma masivním lesklým kvádrům o rozměrech 26x 12x 11,5cm můžete těžko něco namítat - sestava je navržena tak, aby se zalíbila co největšímu množství potencionálních uživatelů. Čelo Logitech Z-10 je nejenom ploché, ale také lesklé a absolutně hladké, jako stvořené k „uchovávání“ otisků prstů každého, kdo se bedniček pokusí dotknout. Za eleganci se platí.

Repro Logitech Z-10 - černé monolity s USB a dotykovým displejem
i Zdroj: PCTuning.cz


2.0 systém Logitech Z-10

Satelity mají "elektronické úlohy" rozdělené – pravý je vybaven displejem a ovládacími prvky, zatímco v útrobách levého najdete integrovaný zesilovač. Takové uspořádaní nebývá zvykem, většinou ovládací prvky i zesilovač jsou umístěné v jednom satelitu. Velice chválím rovnoměrné podsvícení displeje, stejně jako jas ovládacích tlačítek - ani na přímém slunečním světle se nestalo, že bych text na displeji nebo ovládací prvek nemohl rozpoznat.

Na těchto obrázcích si můžete udělat představu o velikosti Z-10(fotky převzaté z  Rainy Day Magazine).
i Zdroj: PCTuning.cz
Na těchto obrázcích si můžete udělat představu o velikosti Z-10(fotky převzaté z  Rainy Day Magazine).


Každý satelit má rozměry 26 x 12 x 11,5cm; oba dohromady váží téměř 3kg.

Stojánek je opatřen čtyřmi gumovými „kopýtky“ a nelze jej nijak natáčet ani naklápět. Bedničky nejsou uzpůsobeny k zavěšení na zeď.

Repro Logitech Z-10 - černé monolity s USB a dotykovým displejem
i Zdroj: PCTuning.cz

Reproduktory jsou osazeny 25mm kalotovým výškovým reproduktorem (tweeterem) a středobasovým vysokozdvihovým měničem o průměru 76mm. Oba reproduktory jsou chráněny neodnímatelnou průzvučnou plechovou síťkou, rámovanou elegantní obroučkou, taktéž lesklou. Logitech na rozdíl od Creative místem nešetřil. Na stole si budete muset sice udělat větší prostor, budete za to však odměněni poctivým umístěním basreflexového nátrubku – na zadní ozvučnici namísto nepraktické vrchní, jak to vyřešil Creative u své alternativy T20, na kterou už u nás vyšla recenze. Nátrubek samotný není opatřen žádnými prolisy ani výstupky k rozptýlení toku vzduchu.

Jako materiál ozvučnice byl použit dvojitý tvrzený plast namísto klasické dřevotřísky. S tímto řešením se setkáváme stále častěji, technologie konzistence plastů se zjevně dokázala přiblížit zvukovými parametry poctivému dřevu. Nejen to přispělo k poměrně vysoké hmotnosti - cca 1,5kg na reproduktor. Pravý satelit s integrovaným zesilovačem je samozřejmě ještě těžší.

Repro Logitech Z-10 - černé monolity s USB a dotykovým displejem
i Zdroj: PCTuning.cz


Basreflex ze zadní strany

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama