SteelSeries Arctis 9 Wireless – prvotřídní univerzální headset
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek SteelSeries Arctis 9 Wireless – prvotřídní univerzální headset

SteelSeries Arctis 9 Wireless – prvotřídní univerzální headset

Jan Preclík

Jan Preclík

4. 12. 2020 03:00 24

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing a parametry 3. Návštěva softwarového pekla 4. Kvalita zvuku v hudbě a hrách 5. Výdrž, nabíjení a všestranné využití 6. Závěr

Arctis 9 je nejnovějším modelem sluchátek od firmy SteelSeries. Nástupce skvělého modelu 7 přichází se zásadní inovací v podobě zabudovaného modrého zubu kombinovaného s 2,4GHz rádiem. Prémiová výbava však adekvátně zvyšuje cenu. Jsou ale devítky natolik dobré, abyste je letos našli pod stromkem? 

Reklama

Dánští borci z firmy SteelSeries válčí na poli počítačových herních doplňků už pěknou dobu a není snad žádný hráč, který by tohoto výrobce neznal. Jejich produkty se vždy vyznačovaly decentním, ale elegantním designem, který umí zaujmout i bez stále populárnějšího LED osvětlení.

Ve stejném duchu se nese i dnes recenzovaný headset Arctis 9 Wireless, na kterém najdete jedinou LEDku červené barvy, která indikuje vypnutý mikrofon. Ve své podstatě vypadá skoro na chlup stejně jako jeho předchůdci, jednoduše nic, s čím byste se styděli vylézt ze svého pařanského brlohu mezi lidi.

A právě design je kromě jiného důležitá vlastnost tohoto headsetu, protože sedne čistokrevným audiofilům, kteří bez sluchátek neudělají ani krok. Tak trochu narážím na svého kolegu z práce, který s námi nedávno, ozdoben pracovními Bluetooth Jabry, vyrazil na teambuilding. Když jsem se ho zeptal, jestli si něco nezapomněl na krku, odvětil, že s sebou sluchátka tahá pořád. Aleš je prostě srdcař, hudbu musí slyšet za všech okolností a byl by nejradši, kdyby celý jeho život měl filmový soundtrack.

SteelSeries Arctis 9 Wireless – prvotřídní univerzální headset
i Zdroj: PCTuning.cz

Pevně věřím, že se naše generace dočká technologie, kdy si necháme implantovat do hlavy bionické čipy, které nám budou projektovat hudbu přímo do mozku, umělá inteligence bude její tóny ladit dle aktuální nálady a situace a my si tak náš životní soundtrack užijeme naplno. Do té doby si ale musíme vystačit s přenosnými minirepráčky.

SteelSeries právě s takovým univerzálním řešením přichází. Když sedíte u kompu, jste připojení skrze 2.4 GHz dongle. Když se rozhodnete skočit třeba na nákup, zapnete bluetooth, strčíte si do kapsy telefon a vyrazíte. No a když si chcete zapařit třeba v metru na Switchi, připojíte 3,5 mm jack. Právě díky variabilní konektivitě mne headset zaujal na první pohled. Trochu jsem se ale bál zklamání, co se týká zvukového podání. Ale o tom později. Teď je pojďme rozbalit.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama