Hlavní stránka Hardware Multimedia, zvuk, TV Recenze levného čínského projektoru Vivibright GP100
Recenze levného čínského projektoru Vivibright GP100
autor: Karel Voráček , publikováno 29.6.2018
Recenze levného čínského projektoru Vivibright GP100

Rozumný domácí filmový projektor lze koupit už zhruba od 14 000 Kč, ale jako doplněk televizoru je to pořád hodně. Na čínských e-shopech ale najdete za částky kolem čtyř tisíc i jednodušší a hlavně výrazně levnější řešení využívající kombinace LED a LCD s HD rozlišením. Jak obstojí takový levný projektor ve srovnání se značkovými?


Hodnocení

V zatemnělé místnosti zvládne Vivibright jas zhruba 41 nitů a úroveň černé běžných 0,3 nitů, což znamená statický kontrast 170:1 (měřeno ze dvou metrů). Pro srovnání: kvalitní a dražší Full HD domácí projektory mívají jas vyšší a dosáhnou tím pádem i dvakrát lepšího kontrastu. Také rovnoměrnost obrazu odpovídá spíše levnému monitoru – když si promítnete na zeď černou obrazovku, uvidíte hodně šedých fleků.

Recenze levného čínského projektoru Vivibright GP100

 

Promítání černé plochy a nerovnoměrnost jasu

Naměřené hodnoty projektoru odpovídají nízké ceně, na běžné sledování seriálů a bez přímého srovnání je ale obraz docela pěkný. Přímo na světle z lampy jsem na půlmetrové vzdálenosti naměřil 3000 lx, ze dvou metrů pak asi 300 lx. Výrobce udává hodnotu 3500 lumenů. Příkon během promítání činí pouhých 80 W, ve stand-by pak 10 W. Ve srovnání s běžnými projektory je tak Vivibright velmi úsporný a výrobce uvádí životnost přes 30 000 hodin – čemuž bych měl ale problém věřit.

Recenze levného čínského projektoru Vivibright GP100

Vivibright GP100

Za cenu 3900 Kč a s nulovým poštovným z Číny není co řešit, projektor je na domácí večerní promítání seriálů normálně použitelný, jen nesmíte mít smůlu na hlučný kus. Kvalitní domácí projektory mají většinou hlučnost do 50 dB, ventilátor Vivibrightu až 60 dB a ten rozdíl je opravdu znát. Z připojeného flashdisku můžete také promítat fotografie a filmy, existuje dokonce verze projektoru s Androidem, obecně je ale projektor nejlépe použitelný se signálem přes HDMI. Přítomnost dokonce dvou portů je pak asi největším bonusem, jakým nedisponují ani o dost dražší konkurenti.

Recenze levného čínského projektoru Vivibright GP100

Recenze levného čínského projektoru Vivibright GP100

Vivibright GP100 koupíte ZDE a kupón na promo cenu (147$) platný po omezenou dobu je HSC4thD461

Za poskytnutí projektoru do testu děkujeme e-shopu Gearbest

Recenze levného čínského projektoru Vivibright GP100

 



Tagy: Obstojí levný čínský projektor Vivibright GP100 ve srovnání se značkovými?  


 
Komentáře k článku
RSS
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
29.6.2018 09:43:42   185.219.167.xxx 1426
Prosím nekupujte to, nevím ejstli to zmínil recenzent, ale jsou tam i inputlagy a vy si to akoupíte, budete z toho zklamaní a budete všude říkat jak jsou projektory na nic a zlatej monitor. Projektory jsou jen pro lidi co už chodí do práce a můžou si koupit co chtějí. To není pro malé děti které škudlí kapesný od rodičů. Mít doma projektor je prostě kus života, styl, fanouškovství, mít na to obětovat místnost pro promítání natřením alespoň šedé barvy na stěnu, přizpůsobení místnosti k promítání... To vám levnej čínskej šmejd nikdy nevykouzlí.
29.6.2018 12:01:23   192.160.102.xxx 91
S učitelským platem se na to budeš dívat jinak.
29.6.2018 12:41:09   213.211.33.xxx 313
Rozbalit komentářPříspěvek byl automaticky zabalen pro velké množství negativních hlasů.
29.6.2018 13:05:40   109.105.39.xxx 101
Náhodou, je to výborné na to, aby člověk zjistil, že kupovat dražší jen proto, že na tom chce něco pouštět dětem, nemá smysl, protože ty budou radši čumět do titěrného tabletu.
29.6.2018 14:26:26   213.211.33.xxx 320
Rozbalit komentářPříspěvek byl automaticky zabalen pro velké množství negativních hlasů.
2.7.2018 07:39:42   37.221.244.xxx 10
Ne, není, dnes už je to jen obyčejná spotřebka ...
1.7.2018 07:38:24   89.177.35.xxx 77
Za 1. díky za recenzi projektoru, byl bych rád za častější recenze tohoto typu.

Jinak Crha má naprostou pravdu. Pokud mu někdo dává mínus, tak projektor nikdy neměl! Projektor není pro chudé, za tohle musíte být ochotni vysolit víc, než za nový skútr v Tescu.

Pokud si někdo koupí projektor na filmy a tím myslím kvalitní full HD, ne hračku za 4000,-, tak se mu dostane zážitku, který tv (za stejnou cenu) prostě neumí a to včetně obrazu!
Po čase jsem se zbláznil a mám jednu místnost přestavěnou jen kvůli sledování na projektoru. Kvalitní plátno, projektor a dobré repro. v 3D vám spadne brada! Už mi takhle doma pár návštěv oněmělo
Chodit do kina je pro mě sprostý slovo.
1.7.2018 19:53:28   94.112.11.xxx 50
Dovolím si nesouhlasit, ale rád se nechám poučit. Hlavně by mě zajímalo, co jste to sakra koupil, že dosahujete kontrastu aspoň vzdáleně srovnatelného s průměrnou televizí a zároveň to neřve na celou místnost.

Viděl jsem leccos, včetně stavebních úprav oddělujících "promítací místnost" od "sálu" nebo jednoho borce, co udělal projektoru vodní chlazení. Ale ještě jsem na plátně neviděl černou.

Opravdu bych chtěl vaše domácí kino vidět, protože tomu prostě nedokážu uvěřit. Zato čtyři 50" televize vedle sebe na stěně jsem už párkrát viděl a stálo to stejěn jak kvalitní plátno.
1.7.2018 13:28:59   94.113.245.xxx 52
Kolega má projektor za 20tis., má obří plátno, má temnou místnost... a "bohužel" má v tom samém místě i slušnou 55" LEDku. A to přímé srovnání je pro promítačku devastující
Černá, barvy a kontrast obecně nikdy na televizi nedosáhne.
Někdo může říct, že srovnávám nesrovnatelné, ale ono si přeci přímo konkuruje ne?
3D (pasivní na TV vs aktivní na projektoru) raději ani nezmiňuji.

Projektory jsou super, když máte jednu jedinou zásadní prioritu. Jinak při ceně 55" nebo 65" TV nevidím důvod. Tedy pokud nemáte obývák 12x12metrů.. (já opravdu ne)
1.7.2018 20:04:03   94.112.11.xxx 21
Jj, projektor byl bezva nápad tak před deseti lety, kdy 50" LCD televize stály 30k, ale HD projektor se dal koupit kolem patnácti a obraz byl oproti nejlevnější velké plazmě ve stejné cenové fantastický.

Jenže dnes koupím 50" za 10k a slušnou 65" za 20k. A když se chci hodně rozšoupnout, tak vezmu ty menší televize 4.
2.7.2018 11:29:35   81.30.228.xxx 50
mám 55" TV a donedávna jsem měl i projektor a jsou to dvě rozdílné věci. TV je praktičtější, kontrastnější ... ale 3 metrový obraz prostě nevykouzlí. A na ty hodně širokoúhlé filmy je prostě 55" málo. Do větší místnosti je projektor na filmy nebo sport super.
2.7.2018 11:33:03   81.30.228.xxx 20
zapomněl jsem připsat - projektor je fajn, ale to v recenzi není projektor, ale hračka. Projektor musí mít hlavně kvalitní obraz (barvy, kontrast, jas) a to tenhle očividně nemá. Navíc ten hluk, tem dokáže být otravný ...
8.7.2018 15:43:03   84.246.166.xxx 30
Zakoupil jsem model GP90 (levnější bratříček recenzovaného) v rámci vánoční akce GB za 139 USD, takže ho provozuju už půl roku a naprostá spokojenost. Otestováno v interiéru i na venkovním promítání na plátno o straně 3 m a po setmění byl obraz naprosto ok. Chápu námitky náročnějších diváků, doma se taky raději dívám na 55" OLED, ale pokud máte záměr promítat jen občas a za tmy, uvedený model naprosto splní očekávání. Jen se nespoléhejte na zabudovaný reproduktor a připojte ho k něčemu výkonnějšímu. Dobrý zvuk přispívá k atmosféře stejně jako dobrý obraz.

Redakce si vyhrazuje právo odstranit neslušné a nevhodné příspěvky. Případné vyhrady na diskuze(zavináč)pctuning.cz

21 čtenářů navrhlo autorovi prémii: 10.5Kč Prémie tohoto článku jsou již uzavřené, děkujeme za váš zájem.
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.