neovo-tv-tuner-box-tv-02
Hardware Článek Neovo TV Tuner Box TV-02

Neovo TV Tuner Box TV-02

Mike

Mike

3. 3. 2005 00:00 21

Seznam kapitol

1. Obsah balení a vzhled 2. Hardware 3. Software 4. Závěr

Firma Neovo se zaměřuje na výrobu LCD monitorů, ale k nim dodává i poměrně široký sortiment doplňků - od čistě mechanických součástek jako držáky monitorů přes reproduktory až po TV tunery, které dokáží změnit obyčejný LCD displej na TV přijímač. Podívejme se na novinku v jejich sortimentu, TV Tuner Box TV-02.

Reklama

Jedná se o malý stolní přístroj, který převádí video signál nebo TV signál na analogový signál pro monitor. Hned první dojem při vybalování je veskrze kladný. V úhledné krabici v černé barvě, za jejíž design by se nemuselo stydět nejnovější Porsche, je vše stejně úhledně zabaleno. Vnitřek je vypolstrován molitanem a celý obsah do něj perfektně zapadá, všechny součásti kromě video kabelů jsou pečlivě zabaleny v elektrostatických pytlících.

Neovo TV Tuner Box TV-02
i Zdroj: PCTuning.cz

Po vybalení uvnitř nalezneme TV Tuner Box, stojánek, dálkový ovladač s bateriemi, napájecí zdroj, kabel pro připojení k monitoru délky 80cm (lepší by byl delší a také tlustější - má přibližně poloviční průměr oproti standardním dodávaným u monitorů), stejně dlouhý audio kabel s jacky 3,5mm na obou koncích, kabelovou redukci z S-video a YPbPr a návod k použití v pěti jazycích, čeština ale chybí.

Neovo TV Tuner Box TV-02
i Zdroj: PCTuning.cz

Neovo TV Tuner Box TV-02
i Zdroj: PCTuning.cz

TV tuner můžeme postavit do přiloženého stojánku, který má protiskluzovou úpravu a je také vzhledem ke své velikosti docela těžký, takže zajišťuje přístroji výbornou stabilitu proti převrhnutí. Pokud ho použijete, vypadá to velmi pěkně a efektně, trošku pak ale celkový dojem ruší kabely, které po připojení trčí do prostoru, všechny kabely ale vedou dozadu, takže to nevadí.

Neovo TV Tuner Box TV-02
i Zdroj: PCTuning.cz
Neovo TV Tuner Box TV-02
i Zdroj: PCTuning.cz

Dálkový ovladač má zaoblené rohy, jinak s tvary neexperimentuje. Nejvíce upoutají ovládací šipky s klávesou menu ve spodní části, tato tlačítka jsou mírně vyvýšená a díky své větší velikosti se dobře ovládají. Trochu nezvyklé je, že při pohybu v menu se potvrzuje šipkou doprava místo středového tlačítka nebo nějakého tlačítka OK, prostřední tlačítko pak slouží pro přesun v menu o hierarchii výše nebo opuštění menu. Některá tlačítka jsou navíc a u tohoto přístroje nemají žádnou funkci.

Neovo TV Tuner Box TV-02
i Zdroj: PCTuning.cz


- pro zvětšení klikněte -

TV tuner má na jedné hraně ovládací prvky a na druhé konektory, jinak je ale tvarem symetrický. Jedna strana nese velký nápis výrobce a druhá má pouze nálepku s typem a na této straně jsou také čtyři gumové nožky pro postavení "naplocho". Nezvyklé ale je, že popisy konektorů, vylisované do plastu, jsou na spodní straně, takže při postavení na gumové nožky tyto nápisy nejsou vidět. Že by soudruzi z NDR někde udělali chybu?

Přední část přístroje obsahuje šest tlačítek, zleva dvě pro přepínání programů, dvě pro změnu hlasitosti, jedno pro změnu zdroje videa a jedno pro zapnutí/vypnutí. Nechybí zde ani konektor jack 3.5mm pro připojení sluchátek. Úplně vlevo je čidlo dálkového ovládaní a hned vedle modrá dioda indikující zapnutí přístroje. Šedá plocha kolem tlačítek je pouze papírová postříbřená nálepka, jsem opravdu zvědavý, jak dlouho vydrží čistá a neporušená.

Neovo TV Tuner Box TV-02
i Zdroj: PCTuning.cz


- pro zvětšení klikněte -

Pojďme se podívat na konektory. Úplně napravo miniDIN-8 konektor pro redukci z S-video a YPbPr signálu (nezkoušel jsem ho použít, protože nemám žádný zdroj) a hned vedle tři cinche pro vstup kompositního videa a stereo zvuku. Následují konektory D-sub, první vstupní pro připojení počítače a druhý pro připojení monitoru. Hned vedle je anténní vstup, vlevo jsou konektory jack 3.5mm pro vstup a výstup zvuku a připojení napájení.

Neovo TV Tuner Box TV-02
i Zdroj: PCTuning.cz


- pro zvětšení klikněte -

Přístroj je možné zapojit pomocí D-sub konektorů mezi monitor a počítač, přepínat mezi připojením monitoru nebo TV (o tom více později). To samé platí pro zvuk, přístroj lze zapojit mezi počítač a zesilovač, je ale samozřejmě možné zapojit zvukový výstup do vstupu zvukové karty počítače.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama