prolink-pixelview-playtv-usb-2-0-pro
Hardware Článek Prolink PixelView PlayTV USB 2.0 Pro

Prolink PixelView PlayTV USB 2.0 Pro

Dedek Jan

Dedek Jan

24. 3. 2004 00:00 39

Seznam kapitol

1. Představení TV boxu 2. Specifikace... 3. Výkon a závěr

Současnému světu vládne televize, televizní technika začíná stále více pronikat i do oblasti počítačové techniky. Pokud se budete zajímat o sledování TV na počítači, nejspíše narazíte na TV tunery v podobě karty do slotu PCI. Dnes si ale představíme výrobek firmy Prolink - malou krabičku, která nese název PixelView TV USB 2.0 Pro. Tento stříbrný zázrak se připojuje do portu USB a umožňuje sledování TV i na přenosných zařízeních, jako jsou notebooky. Toto řešení je ideální i pro ty, co mají počítač se záruční pečetí a po dobu záruky nemůžou do jeho nitra.

Reklama

Co si přinesete domů

Krabice ve které je celé zařízení umístěno má vcelku povedený design, který opravdu neurazí (tedy pokud nejste alergičtí na začínající čínsko-jamajské rappery :))

Pohled do nitra krabice.
i Zdroj: PCTuning.cz
Pohled do nitra krabice.

Po otevření kartónové krabice na vás zamrká svým velkým okem stříbrná plastová krabička s tunerem a dálkový ovladač s kabeláží.

V krabici je slušný počet věciček:

  • Samotný TV tuner ve stříbrné plastové krabičce,
  • Dálkový ovladač,
  • Baterie do ovladače,
  • Prodlužka anténního konektoru,
  • Kabel USB,
  • Kabel antény,
  • Kabelová redukce pro připojení externího přístroje (kamera, DVD přehrávač, video,...)
  • CD s ovladači,
  • Leták se seznamem zabalených věcí,
  • Uživatelský manuál, čeština jako obvykle chybí,
  • Velký oranžový leták, který vás nutí ke členství v klubu Prolink, za které poskytuje různé výhody.

Prolink PixelView PlayTV USB 2.0 Pro
i Zdroj: PCTuning.cz

Design

Externí provedení boxu je velmi elegantní, TV box položený na skříni počítače vám rozhodně ostudu neudělá. Vaše hosty, kteří toto zařízení uvidí, bude určitě zajímat, co se vám to na počítači leskne a budou velmi překvapeni, když jim odpovíte, že je to televize s MPEG enkodérem v krabičce.

Prolink PixelView PlayTV USB 2.0 Pro
i Zdroj: PCTuning.cz

Na levém boku zařízení je vyveden port USB 2.0 a externí napájení. Adaptér externího napájení není součástí balení, pro sledování TV ale není třeba - vše co potřebujete je volný konektor USB 2.0 ze kterého se systém napájí (5V). V manuálu ani nikde jinde jsem nezjistil k čemu je vlastně externí napájení třeba (případ, že zařízení 5V na USB sběrnici nenabízí je nepravděpodobný - toto napětí běžně využívají USB huby, myši, klávesnice, joysticky, modemy a dokonce i některé skenery).

Prolink PixelView PlayTV USB 2.0 Pro
i Zdroj: PCTuning.cz

Na zadním panelu jsou umístěny konektory anténního vstupu pro TV a rádio a vstup MVI (Multi A/V In) do kterého se zasune kabelová redukce pro připojení videozařízení. Redukce má na jedné straně konektor MVI a na druhé konektory S-Videa, kompozitního videa a audio vstupy pro pravý a levý kanál (RCA).

Prolink PixelView PlayTV USB 2.0 Pro
i Zdroj: PCTuning.cz

Dálkové ovládání padne dobře do ruky, ovšem nesmíte mít ruce jako "lopaty". Jako pohon slouží dvě 1.5V baterie velikosti AAA.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama