uvaha-jak-tezke-je-dnes-koupit-si-klavesnici
Hardware Článek Úvaha: Jak těžké je dnes koupit si klávesnici

Úvaha: Jak těžké je dnes koupit si klávesnici

Michal Rybka

Michal Rybka

20. 12. 2013 13:00 64

Seznam kapitol

1. Deprese 2. Požadavky 3. Současné trendy 4. První nástřely
5. Klávesnice Razer 6. – trocha praxe 7. Klávesnice Mad Catz 8. Klávesnice Roccat

Bylo mi řečeno, že mám napsat něco vánočního, něco optimistického. Tím nemohu bohužel sloužit, protože zvláště letošní stav předvánočního trhu mi přináší jednoduše deprese. A ani moje snaha pořídit si novou klávesnici nepatří mezi ty nejveselejší – to, co se nám dnes nabízí na trhu, je docela bída. Takže kterou?

Reklama

Jen se na to podívejte: Xbox One si koupit nemůžete. PlayStation 4 je momentálně vyprodaný a taky si ho koupit nemůžete. iPhone 5S taky není, přesněji řečeno si ho někde koupit můžete, ale pořádně si připlatíte. Pokud si chcete koupit paměti, tak si oproti loňsku taky slušně připlatíte. To víte, Vánoce! Co byste chtěli v rozvojové zemi na východ od ráje? Neseženete tu ani Kinder Choco Fresh, nejbáječnější plněnou chlazenou čokoládu, kterou hned za hranicemi v Německu koupíte kdekoliv - ale u nás prostě není.

Úvaha: Jak těžké je dnes koupit si klávesnici
i Zdroj: PCTuning.cz

Vždy, když před kamery nakráčí nějaký ekonojarda, který vypráví, jak bylo nutné korunu devalvovat, protože lidi by měli kupovat na domácím trhu až rupnou v pase, tak jenom kroutím hlavou. Ano, bylo nějak nutno zabránit tomu, aby lid vyjížděl za hranice a kupoval levně, čemuž oslabení koruny napomohlo. Nijak ovšem nezměnilo doslova bídnou situaci v nabídce na trhu, ze které doslova čiší nezájem velkých firem o Česko jako o trh. Nijak to nezměnilo fakt, že venku nakoupíte kvalitnější jídlo a taky věci, které u nás jaksi vůbec neexistují. Chcete sedmiportový napájený USB 3.0 hub? U nás seženete jen čtyřportový, ale jako na potvoru stojí sedm stovek, tedy to samé, co onen zahraniční sedmiportový. 64 GB flashdisky u nás seženete kolem litru, nejlevnější i za 850, jaké to zklamání ve srovnání s nabídkou Conrada, kde mají plný koš takových flešek po šesti stovkách!

Úvaha: Jak těžké je dnes koupit si klávesnici
i Zdroj: PCTuning.cz

Opustím tedy neveselou úvahu, že u nás na Vánoce můžete koupit převážně staré a drahé věci – osobně bych jako pragmatik přesunul geekovské Vánoce na dobu, až se trh v civilizovaných zemích saturuje a i my se dostaneme k nějakým těm zajímavým kouskům. Takže to vidím tak na přelom března a dubna.

Dnešní úvahu bych rád věnoval zjištění, že „i když něco je, pořád to může být blbý“. Po mnoha a mnoha letech, kdy jsem spokojeně bušil do klávesnice Logitech Internet Navigator, jsem se s ní dopracoval do takového stupně opotřebovanosti, že náhrada se stala nezbytnou. Jak už jsem před lety psal, docela mě zklamalo, jak vymizely klávesnice se scrollovacím kolečkem. Je to tak extrémně praktická věcička, že by mě nikdy nenapadlo, že jak kolečko módně přišlo, tak taky módně odejde. V pevné víře, že nás v budoucnosti čekají jenom zlepšení, mě prostě nenapadlo pořídit si s předstihem stoh těchto klávesnic, jak jsem to učinil u PS/2 klávesnic Chicony. V pevné víře, že se rozum časem vrátí, jsem stále typoval na docela značně ochozeném Logitechu, ale nic takového se nakonec nestalo. Musím se obejít bez něj.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama