Umax eGreat EG-M35A - stylové domácí kino
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Umax eGreat EG-M35A - stylové domácí kino

Umax eGreat EG-M35A - stylové domácí kino

Filip Eckstein

Filip Eckstein

26. 11. 2009 03:00 13

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. Hardware pod drobnohledem 3. Firmware, menu a myiHome 4. Webové služby 5. Hodnocení a závěr

Dnešní článek se bude zabývat Full HD přehrávačem eGreat Networked Media Tank. Multimediální se mu však neříká jen tak pro nic za nic. Mimo podpory všech podstatných formátů včetně MKV a připojení HDMI 1.3 totiž zvládá většinu moderních síťových služeb, mezi nimiž bych mohl jmenovat například YouTube, BitTorrent, FTP a mnoho dalších.

Reklama

Nový Egreat je výrobcem dodáván v poměrně nenápadném černém balení. Kromě červeně zvýrazněné věty inforumující nás o podpoře HDMI 1.3 na jedné z bočních stran krabice nalezneme také sadu osmnácti ikonek indikujících jednotlivé vymoženosti zařízení. Už na pultě se tak dozvíme o podpoře Full HD 1080 videa, streamování videa, UPnP, dlna, SPDIF Digital, YouTube, WMV HD, USENET, BitTorrent, FTP Samba, 10/100M LAN, Serial ATA HDD atp. Výčet podpory všech těchto služeb zní vskutku optimisticky, avšak nesmíme zapomínat také na to, že se stále nacházíme na začátku našeho testu. Leckteré výhody se tak ještě mohou velice jednodušše obrátit v opak.

Umax eGreat EG-M35A - stylové domácí kino
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týká přibaleného příslušenství, výrobce k novému HDtanku dodal skutečně jen ty nejzákladnější vvěci, jež by u takého zařízení zcela určitě neměli chybět. Ve výsledku se jedná o celkem nezbytné dálkové ovládání, CD médium s ovladači na PC, HDMI kabel, USB kabel, manuál a napájecí zdroj. Nic víc, nic míň. Co víc bychom si ale mohli přát. Prakticky ihned po rozbalení je přehrávač možné velice rychle zapojit a hned používat.

Umax eGreat EG-M35A - stylové domácí kino
i Zdroj: PCTuning.cz

A tady je už přehrávač samotný. Svým válcovitým tvarem vypadá poměrně atypicky a do jisté míry i luxusně. Avšak cose týká praktičnosti, zde už bych tolik optimistický nebyl. K designu a zpracování se ale dostaneme až v následující kapitole. Nyní už se blíže podíváme na speifikace stroje ústy výrobce.

 Umax EG-M35A
základní poznatky
propojení s PCUSB SLAVE, drátové
multimediální konektory4x USB HOST, 1x LAN, 1x HDMI 1.3, 5.1 optical output
podporované formáty
- videoMPEG 1/2/4 Elementary (M1V, M2V, M4V), MPEG 1/2 PS (M2P, MPG), MPEG2 Transport Stream (TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS), VOB, AVI, ASF, WMV, Matroska (MKV), MOV (H.264), MP4, RMP4
- audioAAC, M4A, MPEG AUDIO (MP1, MP2, MP3, MPA), WAV, WMA, FLAC, OGG
- obrazovéJPEG, BMP, PNG, GIF
- titulkySRT, SMI, SUB, SSA
- ostatníISO, IFO, mini BD
hardware
- CPUSIGMA DESIGNS SMP8635
- DDR DRAMHynix 64 bit 256MB
- kapacita interního HDD

750 GB / 1000GB / bez HDD

- souborový systémEXT3/NTFS/FAT32
- podpora OSLinux, Windows, Mac OS
features

podpora UPNP, Samba, FTP upload a download, BT download, NAS management syśtem, Myihome software support, YouTube, podpora USB WIFI 802.11N

cena přehrávče (vč. DPH)

5500,-Kč/bez HDD, 7500Kč/1TB

(listopad 2009)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama