AOC G2460PG: levnější rychlé LCD s G-Sync pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz
Monitory Článek AOC G2460PG: levnější rychlé LCD s G-Sync pro hráče

AOC G2460PG: levnější rychlé LCD s G-Sync pro hráče

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

14. 10. 2014 03:00 62

Seznam kapitol

1. Představení 2. (Roz)balení a specifikace 3. Design a provedení 4. Ergonomie a porty 5. Kvalita obrazu
6. Inputlag a latence: rychlý jako blesk 7. OSD a zase zaměřovač a zase mizerný 8. Technologická vsuvka: Kolik barev vlastně monitor zvládne? 9. Herní testy, zhodnocení a závěr

144 Hz, G-Sync, minimální inputlag a vše v rozumných 1080p = recept na úspěch. Opět ale „jen“ na stařičké technologii TN. I když patří k nejlevnějším monitorům s G-Sync, ve srovnání s běžnými full HD monitory uvede do rozpaků i náruživého hráče. Co za peníze navíc dostanete a má pro vás smysl připlatit za ultimátní herní monitor?

Reklama

Zatímco nVidia a AMD včetně jejich zastánců i odpůrců vedou vyostřený boj o synchronizaci GPU-LCD v teoretické úrovni, výrobci postupně uvádějí další a další modely herních monitorů vybavených G-Syncem. Řadí se k nim i dnes testovaný kousek od AOC, konkrétně model G2460PG. Konkurenční technologie nazývaná FreeSync není zatím ani „free“, ani k dispozici v monitorech. Situace s dostupností by se měla změnit začátkem příštího roku, do té doby je jedinou možností G-Sync.

AOC G2460PG: levnější rychlé LCD s G-Sync pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

A co si pro nás připravili v AOC? 24palcový monitor určený primárně pro hráčskou komunitu. Díky kombinaci vysoké obnovovací frekvence na rychlém TN panelu je dosaženo kvalitního herního základu, který doposud používali i ti nejlepší progameři. K tomu všemu je ještě přibalen G-Sync. Ten by měl dodat monitoru výrazně vyšší plynulost a/nebo odstranit nepříjemné artefakty trhání obrazu – tearing.

Osobně jsem považoval AOC za výrobce spíše nižších řad monitorů, v podstatě takový masám dostupný základní standard. S cenou přes deset tisíc za TN panel už ale nemůže být řeč o kategorii levných a dostupných monitorů, ale v oblasti prémiových kousků s řadou vlastností a vychytávek nad rámec běžných „herních“ LCD.

AOC G2460PG: levnější rychlé LCD s G-Sync pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz

Nyní stojíme před rozhodnutím, zda se vyplatí investice do ultimátně rychlého a plynulého monitoru, i když je postaven na dnes už ne tak lákavém TN panelu. Má tento monitor čím nás oslovit? Je to ta pravá volba pro hráče, kteří chtějí vyhrávat, nebo je to spíše pro někoho, kdo vyžaduje čistý obraz bez artefaktů a současně s minimálním inputlagem?

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama