logitech-dinovo-edge-elitni-bezdratova-klavesnice
Hardware Článek Logitech diNovo Edge - elitní bezdrátová klávesnice?

Logitech diNovo Edge - elitní bezdrátová klávesnice?

Michal Mitrega

Michal Mitrega

1. 2. 2007 01:00 41

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. Kvalita, ergonomie a design 3. Rozmístění prvků 4. Závěr

Logitech se u diNova Edge podobně jako u myšky MX Revolution vychloubá spoustou užitečných vlastností, které by měly nechat daleko za sebou veškerou konkurenci. Klíčovými vlastnostmi jsou: ovládání kurzoru, rolování textem, dotykový ovladač hlasitosti, revoluční systém stisku kláves, ultratenký profil a dlouhá výdrž na baterie. Jak se chovají tato vylepšení v reálu? A jsou vůbec použitelná? Na tyto a další otázky odpovíme v obsáhlé recenzi...

Reklama

Balení

Logitech diNovo Edge se dodává ve velké a v poměru k tloušťce klávesnice i poměrně hluboké krabici, která tak připomíná balení největšího konkurenta, Razer Tarantuly. Samotná klávesnice je chráněna velmi tuhým plastovým výliskem, obsáhlé příslušenství je pod ní usazeno v systému kartónových krabiček. Důležitou součástí celého příslušenství je elegantní dobíjecí stanice se síťovým adaptérem, která se stará o nabití vestavěného Li-ion akumulátoru. Nabíjení trvá delší dobu (cca 3 hodiny), ale za celou dobu recenzování se mi akumulátor nepodařilo vybít ani do takové míry, aby začala svítit kontrolka. Další nezbytnou součástí příslušenství je malý USB přijímač, který se stará o příjem BlueTooth signálu na neskutečně velkou vzdálenost. Pro představu: vzdálenost 15 metrů a dvě tlusté zdi nebyly pro stabilní komunikaci klávesnice a přijímače problém.

Logitech diNovo Edge - elitní bezdrátová klávesnice?
i Zdroj: PCTuning.cz


tradiční zeleno-černé balení

V balení figuruje také elegantní obálka, ve které se skrývá další příslušenství: propagační leták o myšce MX Revolution, CD s ovladači, manuál a hadřík. Manuál obsahuje kromě informací o připojení zařízení, nabíjení a instalaci softwaru také důležitou legendu kde všem speciálním tlačítkům, kterými je diNovo Edge nabita a jednoduchý návod k ovládání dotykových prvků klávesnice. Logitech nezahálel a uvažoval i nad tím jak udržovat lesklý povrch klávesnice bez otisků prstů a prachu. Výsledkem je kvalitní hadřík na čištění povrchu, který se jistě bude hodit. Osobně jsem ho zkoušel na CRT obrazovku a funguje skvěle.

Logitech diNovo Edge - elitní bezdrátová klávesnice?
i Zdroj: PCTuning.cz


uživatelská příručka, CD s ovladači a hadřík na čištění povrchu

Specifikace klávesnice

  • podporované OS: Windows XP (SP2) a Vista
  • bezdrátová klávesnice
  • bezdrátový BlueTooth 2.0 USB přijímač (dosah minimálně 9 metrů)
  • rozměry klávesnice 410 x 210 x 11 (30) mm (v závorce s vyklopenými nožičkami)
  • váha 940 gramů
  • dobíjecí stanice na nabíjení Li-ion akumulátoru o kapacitě 950 mAh
  • PerfectStroke systém pro snímání stisku kláves
  • zdvih kláves 3,2 mm, aktivační síla 60G
  • minimální životnost kláves 10 miliónů úhozů
  • TouchDisc o průměru 38 mm pro kontrolu kurzoru nezávisle na myši, umožňuje i rolování textem
  • 17 speciálních kláves
  • 57 mm dlouhý dotykový jezdec pro ovládání hlasitosti
  • záruka 3 roky
Logitech diNovo Edge - elitní bezdrátová klávesnice?
i Zdroj: PCTuning.cz


adaptér, nabíjecí stanice a USB přijímač

Instalace a software

U testovaného modelu se podobně jako u myši Microsoft Habu podařilo operačnímu systému najít klávesnici pouze jako HID-Compliant Keyboard. To znamená, že ačkoliv se zařízení dá ovládat normálně, a to včetně TouchDisku a jezdce pro ovládání hlasitosti, tak ji nerozpoznají ovládače. Na stejný problém jsem nikde na internetu (ani na oficiální podpoře výrobce) nenarazil, takže je velmi pravděpodobné, že to je vada jediného kusu. Nechat si posílat pro další by bylo příliš zdlouhavé, drtivá většina nastavení je vzhledem k použité verzi ovladačů 3.1 stejná jako u minule recenzované bezdrátové klávesnice ze setu Logitech Cordless Desktop Comfort Laser.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama