microsoft-laser-mouse-6000-kancelarsky-elegan
Hardware Článek Microsoft Laser Mouse 6000 - kancelářský elegán

Microsoft Laser Mouse 6000 - kancelářský elegán

Michal Mitrega

Michal Mitrega

25. 8. 2006 01:00 55

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. Instalace 3. Kvalita, ergonomie a design 4. V praxi, závěr

Microsoft získává se svou Laser Mouse 6000 stále více obliby mezi běžnými uživateli počítače. Laserový senzor, který snímá s rozlišením 1000 DPI je dnes již prakticky minimálním standardem, ale myš má i jiné přednosti, které si podrobně rozebereme v této recenzi.

Reklama

Balení

Krabice se od balení myší jiných výrobců velmi liší. Zkrátka Microsoft stále dokazuje, že nemusí nikoho kopírovat, a že si chce dělat věci po svém. Krabice je velmi efektní pětiúhelník a je vyvedena převážně v červeno-černé barvě. Balení je designově na samotném vrcholu, hezčí byste těžko hledali. Myš je dostatečně chráněna před poškozením při přepravě. Výrobce na něm zmiňuje spíše nutné hardwarové minimum pro provozování myši než podrobnější specifikace. Zajímavé je, že se Microsoft na vlastním balení chlubí také podporou pro Mac OS verze 10.2 a vyšší.

Microsoft Laser Mouse 6000 - kancelářský elegán
i Zdroj: PCTuning.cz


elegantní balení

Kromě myši a kablíku se v balení nachází již pouze CD s instalačním softwarem a instalační příručka. Nenaleznete zde redukci pro PS/2 port, který je již u většiny uživatelů přežitou záležitostí a prodražuje výrobu základní desek. Instalační příručka upozorňuje na nainstalování softwaru před samotným zapojením myši a popisuje některé užitečné funkce, které se dají navolit na tlačítka (v 6ti jazycích).

Microsoft Laser Mouse 6000 - kancelářský elegán
i Zdroj: PCTuning.cz


příručka a CD s IntelliPoint 5.4

Specifikace

  • podporované OS: Windows XP, 2000, Media Center, Tablet PC; Mac OS 10.2 a vyšší
  • typ snímače: laserový
  • rozlišení 1000 DPI
  • 2 programovatelná tlačítka a kolečko
  • rozměry 122 x 62 x 37 mm

Laserový senzor s rozlišením 1000 DPI je spíše raritou, takže těžko zjistíme parametry senzoru (jaké zvládá zrychlení, kolik "snímků" za sekundu pořídí atd.). Nedostatky se tedy dají zjistit pouze při testování v praxi, Microsoft veškeré specifikace myši tají.

Samozřejmostí je měření odezvy pomocí programu Mouse Rate Checker. Myš ve velkém provozu komunikuje s počítačem tou nejvyšší rychlostí 1000Hz a občas uskočí na hladinu 500Hz, což odpovídá skvělé odezvě 1-2 milisekundy. Při nižším vytížení komunikuje USB port ještě nižší rychlostí, ale při jakémkoliv rychlejším pohybu se odezva znovu pohybuje v řádech 1-2ms.

Microsoft Laser Mouse 6000 - kancelářský elegán
i Zdroj: PCTuning.cz


příjemné překvapení z Mouse Rate Checkeru

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama