exactgame-9000-herni-rychlik
Hardware Článek ExactGame 9000 - herní rychlík

ExactGame 9000 - herní rychlík

Michal Mitrega

Michal Mitrega

21. 7. 2006 01:00 33

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. Instalace 3. Kvalita, ergonomie a design 4. V praxi, závěr

Firma ExactPad je na našem trhu teprve velmi krátkou dobu. Není se čemu divit, vyrábí totiž pouze jeden druh podložky a jednu myš. Proto nás v redakci velmi zajímalo, jak si tato prvotina (s na pohled velmi zajímavým tvarem) vede v praxi. Pro odpůrce kopií osvědčených konceptů tu tedy máme konečně po dlouhé době jeden originální kus...

Reklama

Balení

Balení myši je řešeno tradičně, tak jako u jiných firem. Myš je spolu s příslušenstvím chráněna plastovým výliskem, který je vložen do krabice s velkým výřezem ve tvaru "U", díky kterému je na myš pěkně vidět již před rozbalením. Na krabici se výrobce (jako vždy) chlubí parametry snímače a celé myší konstrukce. Mimochodem je zde podobně jako u myši Genius Ergo 525 zdůrazněno, že jde o Class 1 Laser product. Produkt tedy prošel bezpečnostním testováním dle normy IEC 60825-1-2001. Class 1 znamená, že laser má tak nízkou intenzitu, že nemůže způsobit poranění oka.

ExactGame 9000 - herní rychlík
i Zdroj: PCTuning.cz


klasické balení

V krabici se nenachází redukce na port PS/2. Zřejmě z toho důvodu, že by myš nemohla využít plné přenosové rychlosti, které může dosáhnout připojením přes USB port. V dnešní době už je naštěstí počet USB portů na základních deskách dostačující, takže by u drtivé většiny potencionálních zákazníků neměl být problém myš připojit.

ExactGame 9000 - herní rychlík
i Zdroj: PCTuning.cz


balení zezadu

S myší se dodává černá polstrovaná taštička na přenášení, do které se vejde myš s ocáskem a ještě zbyde nějaké to místo. Není to sice nic moc převratného, ale přenášet myš na LAN party v ní lze. Spolu s myší se dodává malé CD s ovladači verze 2.0 (také se vleze dovnitř). To ale není vše. Opravdovému hráči udělá radost sada vymněnitelných teflonů. Teflony tedy můžete obnovit ještě 2x než si budete muset nějaké koupit a vlastnoručně nastříhat. Životnost použitých teflonů při plném vytížení bych odhadoval nejméně na rok a půl.

ExactGame 9000 - herní rychlík
i Zdroj: PCTuning.cz


malé CD a 2x sada teflonů

Specifikace

  • typ snímače: laserový (Agilent 6010)
  • rozlišení 2000 DPI
  • snímání 6,4 megapixelů za sekundu
  • zrychlení až 20G
  • 7080 snímků za sekundu
  • 4 stupně nastavení rozlišení snímače
  • DPI: 400, 800, 1600, 2000
  • odezva 1 milisekunda
  • 3 programovatelná tlačítka nad palcem, kolečko, tlačítko pro změnu citlivosti
  • rozměry 117 x 66 x 36 mm
  • 32KB paměti
ExactGame 9000 - herní rychlík
i Zdroj: PCTuning.cz


ExactGame 9000 zepředu

Ze specifikací lze kromě malé výšky vyčíst také to, že výrobce používá běžný typ laserového snímače, který se v parametrech nijak neliší od ostatních myší s 2000 DPI. Parametry snímání, možného zrychlení a FPS jsou tudíž u všech výrobců stejné (Logitech G5, Razer Copperhead, Genius Ergo 525, A4Tech X-718F a mnohé další...).

ExactGame 9000 - herní rychlík
i Zdroj: PCTuning.cz


taštička na přenášení

Samozřejmostí bylo měření spolehlivosti odezvy pomocí programu Mouse Rate Checker. To bohužel nedopadlo pro myš nijak příznivě. Myš dosahuje při komunikaci ve většině případů frekvenci kolem 500Hz, ale občas uskočí i níže do oblasti 333Hz. Proklamovaná odezva 1 ms je tedy pouze mýtus a myš dosahuje reálné odezvy 2 nebo 3 milisekundy. jediná výhoda je, že si rychlost komunikace určuje software, takže nemusíte USB port taktovat žádnou utilitkou.

ExactGame 9000 - herní rychlík
i Zdroj: PCTuning.cz


Mouse Rate Checker

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama