genius-ergo-525-mysi-vseumel
Hardware Článek Genius Ergo 525 - myší všeuměl

Genius Ergo 525 - myší všeuměl

Michal Mitrega

Michal Mitrega

13. 7. 2006 01:00 62

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. Instalace 3. Kvalita, ergonomie a design 4. V praxi, závěr

Genius Ergo 525 je myš, která najde uplatnění všude, jak u hráčů, tak v kanceláři. Snoubí v sobě totiž dobrou cenu, přesný laserový senzor s rozlišením 2000 dpi a výtečnou ergonomii pro každého. Jen těžko si lze přát něco víc. Firma KYE, která vlastní značku Genius tak začíná udávat tempo ve vyšším mainstreamu.

Reklama

Balení

Balení vypadá velmi fortelně. První pohled ale klame. Obal se rád otevírá a myš tak ráda vypadává. Navíc je její chránění nedostatečné. Pokud na ni při přepravě spadne něco těžšího, tak se s ní v horším případě můžete rozloučit. Nezbývá tedy než doufat, že takové "štěstí" mít nebudete.

Genius Ergo 525 - myší všeuměl
i Zdroj: PCTuning.cz


Balení zepředu

Balení obsahuje kromě samotné myši s kabelem také redukci z USB na PS/2 port. Konektor v redukci drží a nemá snahu vypadávat, což je bohužel u ostatních výrobců (včetně Logitechu) velmi běžný jev. S myší se samozřejmě dodává i instalační CD, na kterém nalezneme ovladače se softwarem.

Genius Ergo 525 - myší všeuměl
i Zdroj: PCTuning.cz


redukce a kabel

Trošku mě překvapila malá příručka k myši, která je v 16ti jazycích a to včetně češtiny. Náš jazyk je poněkud nestandardní, takže někdo zapomněl zvolit správné kódování textu. Proto si v tištěné verzi nepřečtete žádné písmeno s háčkem. V příručce je popsána instalace sotwaru a tlačítka, kterými myš disponuje.

Genius Ergo 525 - myší všeuměl
i Zdroj: PCTuning.cz


CD s příručkou

Specifikace

  • typ snímače: laserový
  • rozlišení 2000 DPI
  • snímání 6,4 megapixel za sekundu
  • 7080 snímků za sekundu
  • 4 stupně nastavení rozlišení snímače
  • DPI: 400, 800, 1600, 2000
  • délka kabelu 1,7 metru
  • 4 multimediální tlačítka
  • všesměrné kolečko

Myš s počítačem komunikuje doslova jako zběsilá. Ovšem nevím, co si mám o výsledcích z programu Mouserate Checker myslet. Posuďte sami pohledem na výpis frekvencí. Převládají frekvence kolem 500Hz, ale objevují se i ty s frekvencí 1000Hz a výše. U jiných myší se přitom hodnota vždy drží skoro přesně na dané hladině a jen příležitostně uskočí.

Genius Ergo 525 - myší všeuměl
i Zdroj: PCTuning.cz


měření frekvence USB portu

Neměli byste si ovšem zapomenout přetaktovat svůj USB port pro komunikaci na frekvenci 1000 Hz utilitkou Mouserate Switcher. Běžná odezva myši tedy ve výsledku činí jednou či dvě milisekundy. Normálně bych výchylky považoval za tristní, ale v tomto případě by člověk těžko registroval byť i jen minimální rozdíly v odezvě (1ms je pro člověka nepostřehnutelná hodnota). Ovšem stále platí, že to není úplně "košér" a vrcholovým hráčům tedy tuto myš nedoporučuji.

Genius Ergo 525 - myší všeuměl
i Zdroj: PCTuning.cz


balení zezadu

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama