mysi-logitech-mx518-vs-razer-diamondback
Hardware Článek Myši: Logitech MX518 vs. Razer DiamondBack

Myši: Logitech MX518 vs. Razer DiamondBack

Štefek Petr

Štefek Petr

12. 7. 2005 01:00 83

Seznam kapitol

1. Pár slov na úvod 2. Bližší pohled 3. Technické specifikace 4. Sofware 5. Dojmy z ovládaní a závěr

Dnešní recenze se bude týkat myši Logitech MX518, která má ambice na to, aby porazila dosavadního krále herních myší Razera DiamondBack. Logitech vybavil tuto myš o poznání lepším základem než starší top model MX510. Papírové parametry obou myší jsou velmi působivé a pro vítěze tohoto klání budou rozhodující jemné detaily.

Reklama

Společnost Logitech má své místo v srdcích mnoha hráčů zajištěno svými skvělými modely MX500 či MX510, které jsou u nás zvlášť rozšířené a jejich cena již není pro českého spotřebitele tak tristní jako tomu bylo před pár měsíci. Oba výše jmenované modely vynikali nad konkurencí především svou ergonomií, což samozřejmě společnost ví, a proto naprosto shodný design použila i pro svůj nový topmodel MX518. Oproti předchozím modelům bylo zdvojnásobeno rozlišení optického senzoru na rovných 1600dpi, což bohatě postačí i těm nejnáročnějším.

Myši: Logitech MX518 vs. Razer DiamondBack
i Zdroj: PCTuning.cz

Někdo by mohl namítat, že podobné myši potřebují pouze profesionální hráči, což samozřejmě je a není pravdou, protože téměř veškerý um se skrývá především v ruce a nikoliv v drahé  myši, ta se dá považovat se třešničku na dortu, která poskytne špičkovému hráči minimum omezení. Často jsem svědkem diskuzí o tom jaká podložka je pro tyto myši nejlepší a proč se vyplatí investovat nemalou částku, aby bylo vše o krůček zase lepší. Po té uvidíte světové hráče jak hrají s obyčejnou myškou rovnou na desce stolu a vezme vám to veškeré iluze o potřebě drahého herního nářadí. Pokud tedy máte představu, že vám špičková myš dopomůže k lepšímu "skillu" ve vaší oblíbené hře, pak jste na omylu. Vše se řídí podle rčení (z vlastních zásob): "Lama lamou zůstane i s Razerem na stole".

Tím ovšem nechci říci, že se nákup těchto myší vůbec nevyplatí, to rozhodně ne. Sám trávím u počítače opravdu velké množství času a používaní špičkové myši je rozhodně velmi pohodlné už při obyčejném surfování po internetu či práci v Excelu. Proč? Jak Logitech MX518 tak Razer DiamondBack mají oproti současným optickým myším dvojnásobné rozlišení senzoru, což vám dává pěknou nepřímou úměru rozlišení versus pohyb myši. Pokud si totiž v desktopu řeknete, že budete standardně používat nejvyšší možné rozlišení 1600dpi, tak budete s myší muset minimálně cestovat po podložce, což je po krátké době opravdu velmi příjemné, ale je třeba určité doby na aklimatizování z předchozích hlodavců s menším rozlišení.

Osobně používám nejvyšší možnost citlivost a rozlišení a už bych opravdu nechtěl měnit. Toto je ovšem dvojsečná zbraň, jelikož když přijdete do zaměstnaní či školy, tak budete překvapeni jak jste si zvykli na preciznost pohybu vaší myši a budete chtít ty levné náhražky vašeho miláčka okamžitě odstranit z vašeho dosahu. Samozřejmě efekt je i opačný, což představuje především vzteklou drahou polovičku nebo návštěvu, které se nemohou trefit na menší tlačítka ve Windows:-).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama