Hlavní stránka Hardware Klávesnice, myši, joy Recenze Leetgion Hellion – extrémní myš pro náročné
Recenze Leetgion Hellion – extrémní myš pro náročné
autor: Pavel Urbánek , publikováno 21.11.2012
Recenze Leetgion Hellion – extrémní myš pro náročné

Rychlá, přesná, smrtící – takto popisuje myš Hellion samotný výrobce. Má pravdu, nebo jsou to jen standardní marketingové bláboly? Novinku na poli herních myší jsme si hned vyzkoušeli a prověřili její schopnosti. Navíc jsme neskončili u obvyklých testů myší, ale mrkli jsme se i na vnitřní HW a srovnali s odpovídající konkurencí.


Nejdříve se podívejme na povrchy, které myš zvládne nejlépe, a které hůře. První na řadu přišla má oblíbená podložka Steelseries QcK. Kdo ji nezná, tak jde o látkovou podložku s gumovým podkladem, která se dá srolovat a přenášet v kompaktní podobě. Na tomto podkladu se myš pohybovala s obvyklým odporem, v porovnání s Deathadderem od Razeru vycházela o něco hůře, rozdíl však nebyl markantní.

Naopak na tvrdém povrchu (lesklý lakovaný dřevěný stůl a jedna starší hliníková podložka) vynikala. Jak schopností snímání, tak naprosto minimálním odporem. Přišlo mi, jako by měla místo teflonů ložiska. Závadou však bylo to, že čtyři kluzné teflony nebyly v jedné rovině, takže se myš lehce kolíbala. Netrvalo však dlouho a používáním se problém vyřešil (buď si teflony lépe sedly, nebo se nerovnost prostě opotřebovala).

Recenze Leetgion Hellion – extrémní myš pro náročné

Senzor jsem již důkladně rozebral, takže se vrhneme k hernímu testu. Ačkoli je myš výrobcem deklarována jako RTS-optimized (optimalizována na strategie), tak jsem se rozhodl pro zatěžkávací zkoušku v Battlefieldu 3. Strategie neovládám dobře a v Battlefield sérii mám jakožto reprezentant ČR více zkušeností.

Překvapilo mě, jak rychle si na Hellion člověk zvykne, za hodinu hraní mi přišlo, že ji ovládám stejně dobře jako svůj DA. Subjektivní dojem byl výborný, myš se dobře drží, je schopna velmi rychlých pohybů při nízké herní citlivosti. Osobně mi vadilo boční tlačítko, za prvé je jen jedno (preferuji dvě), za druhé mi na něm palec neseděl úplně přesně. Také se párkrát zadrhlo.

Zhodnocení

Na trhu je poměrně dost myší, které mají obdobné vlastnosti, zároveň také stojí méně. Leetgion Hellion přidává pár specialit, kterými by mohla přesvědčit některé uživatele ke koupi. Může to být systém přepínání profilů a přednastavená makra pro Starcraft 2, nebo „mechanické“ boční tlačítko. Někomu může třeba padnout do oka právě díky zajímavému designu nebo mnohobarevnému podsvícení. Z pohledu čistě na základní funkčnost herní myši (rychlé a přesné míření) má drobný šrám v podobě nedokonalé akcelerační křivky, což může odradit mnohé top hráče.

Zda tuto myš koupit či ne, nakonec zůstane na osobních preferencích zákazníka. Každopádně její koupí neprohloupíte, je to nástroj určený ke hraní, na který si rychle zvyknete. Pokud se vám líbí barevné podsvícení a výstřední design, tak můžu doporučit.

Recenze Leetgion Hellion – extrémní myš pro náročné



Tagy: leetgion  hellion  mouse  myš  game  gaming  test  recenze  


 
Komentáře k článku
RSS
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
21.11.2012 13:30:36   195.113.118.xxx 313
Teda to je pekne odpudivej plastovej vzhled .
21.11.2012 14:03:27   89.102.126.xxx 103
Ta stribrna vypada opradu lacine, stejne jako vsechno co se trpiti a neni to z kovu, kdyby byla cerna vypada to lepe
21.11.2012 14:18:31   213.151.83.xxx 53
Nemyslím že bych chtěl mít pár hodin položenou ruku na kovovém povrchu ..
21.11.2012 15:12:53   194.228.220.xxx 80
mistr mel spis na mysli lacine vypadajici stribrny plast, s cimz souhlasim-cerna by byla lepsi. Kovova mys je samozrejme z komfortniho hlediska nesmysl. Na druhou stranu je treba rict, ze mezi lidma z nejakyho duvodu panuje predstava, ze co je z kovu je lepsi, nez kdyby to bylo z plastu. Namatkou telefony, kde vidim jasne i antipriklad-mam starou nokii E52, kde je kryt baterie z kovu, a je nechutne poskrabanej. Zbytek zadni casti telefonu je z nejakyho tvrdyho plastu, kterej je ale bez znamek nejakyho vyraznejsiho opotrebeni. U veci, ktery bezne nepadaj na zem, mi prijde kvalitni plast ve vetsine pripadu lepsi, nez nejakej bozskej plech)
21.11.2012 15:28:53   188.120.201.xxx 130
Můžete mi někdo vysvětlit co je na té myši herního? Neergonomický design? Barevné podsvícení? Kýčovitý vzhled? Pozitivní a dokonce i negativní akcelerace? A navíc pokud se nemýlím, tak je tam ten stejný šmejd senzor jako byl u SS Xai - Avago 9500...
21.11.2012 16:09:32   88.102.74.xxx 20
Nic. Ten design je relativně ergonomický, záleží spíš na ruce. Ale jinak ne, není to "opravdová" herní myš. Ten sensor není až tak špatný, ale zatím jediný funkční kus sem našel v Logitechu G9x. Zbytek se pohybuje v rozmezí tragédie-komedie. No, trochu přeháním, ale tenhle sensor je prostě náročný na výrobce a ten opravdu musí vědět co dělá.

Tohle je v podstatě další "generická" myš s tímhle sensorem, akorát vylepšená o čudlíky a udělátka. Ozone Smog, Xai, GB Ghost atd. těch myší na tomhle sensoru je neskutečné množství, spojovací jmenovatelem kromě Xai je obvykle, že celý vnitřek myši je odněkud z Číny a každý "výrobce" si dodá jen SW a obal myši.

Nicméně v ruce sem to neměl, může to být použitelná myš, jen mi tak moc nepřijde..
21.11.2012 16:11:21   88.102.74.xxx 20
Abych nezapomněl, recenze je dobrá. Jen bych nevytýkal výrobci absenci ovladačů v balení, to mi v dnešní době u herní myši přijde leda humorné..
21.11.2012 16:44:03   78.156.128.xxx 30
Svatá pravda pane Urbánku, tenhle krám si může koupit jen hlupák a ten už opravdu koupí neprohloupí.
21.11.2012 17:47:06   89.176.79.xxx 60
recenzi jsem se snažil psát objektivně, kdych měl napsal svůj subjektivní názor a preference u myší, tak bych musel pohanit 98 % současných kousků, většinou těch od 1500 nahoru. To ale není cílem, mohl bych napsat nějakou rešerši na toto téma, cílém recenze je spíš představit tuto myš, odhalit a ukázat výhody a nevýhody a nechat samotného uživatele se rozhodnout.
21.11.2012 19:05:16   88.103.63.xxx 40
Konečně recenze myši, kterou psal člověk, který ví, která bije, žádný soubor subjektivních žvástů... hluboký rozbor senzoru, perfektní a na úrovni. Díky!
22.11.2012 08:24:27   188.75.130.xxx 41
souhlas... ale recenzent mohl uvést zdroj, z kterého čerpal stejně jako jsem to udělal já zde: http://www.playzone.cz/tv/battlelive/battlelive-13 ... jelikož informace o v podstatě nejdůležitější a nejhůře testovatelné části (senzoru), jsou postaveny na měřeních/datech od Skylit-a (mouse-guru)... a ten člověk si to zaslouží... bez něj bychom byli odkázáni napospas marketingu

jinak pojem malá/střední/velká ruka by chtělo nějak přesněji definovat např.: http://www.piransport.cz/img/zbozi/Velikost-ruky-xl.jpg

ono všeobecně... definovat testovací "sestavu"... stejně jako při testování ostatního HW... vytvořit co nejvíce pojítek, kde čtenář má šanci i z těch zdánlivě subjektivních informací vytěžit co nejvíce
1) velikost ruky recenzenta
2) úchop/grip - http://www.razerzone.com/mouseguide/ergonomic/advantage
3) sensitivita hra (dpi/in-game/přip. win, pokud není raw-input; nebo univerzálněji 360°/cm)
4) preference pogumovaný povrch/jiný
5) využívání tlačítek XButton1, XButton2

což, jednak recenzentovi umožní psát s větším důrazem i o ergonomii a zároveň se čtenářovi lépe zprostředkuje "feel"... pokud například zjistí, že výše jmenované proměnné souhlasí s jeho... může s větší jistotou určit zda mu myš bude vyhovovat nebo ne... pravda, využitelnost článku tím asi nevzroste o zilion procent, ale za minimum úsilí ze strany recenzenta k zvýšení použitelnosti článku skutečně dojde
22.11.2012 17:11:05   78.156.128.xxx 10
Dobře, pane Urbánku, že víte, co je cílem recenze. Já v komentářích recenzi nepsal a díky tomu jsem mohl, bez okolků a stylistických omezení, sdělit svůj subjektivní názor založený na základě znalosti problematiky a trhu.

Mimochodem určitě nejsem sám, kdo chápe Razer DeathAdder jako opravdovou ikonu v oblasti herních myší. Nedávno Razer představil model 2013, který má proti minulé generaci vylepšenou ergonomii a sníženou váhu. Obě tyto vedlejší změny s nadšením vítám. Hlavní novinkou je ale optický senzor s rozlišením 6400 dpi. Vymyté mozky marketingem právě zažívají vrchol blaha z pouhopouhého přečtení čísla. Já vidím optický senzor s parametrem dosud neviděným a napadá mě z fleku pár otázek: Jak toho Razer dosáhl? Pokud zbrusu novým senzorem, co od něj lze čekat, ať už v pozitivním či negativním smyslu? Nebo už Razer klesl na úroveň ostatních výrobců, kteří si parametry přikrášlí stupidní softwarovou úpravou a použil starý osvedčený model senzoru?

Berte výše uvedený tip zdarma na opravdové čtenářsky vděčné téma jako dákek ode mne za sprostý výklad smyslu Vašich slov. Každý můj názor je třeba brát s nadhledem, ale příznám se, že bych Vám za recenzi třetí generace DeathAdder utrhnul obě ruce, samozřejmě za podmínky, že byste si dal práci s detailní a kvalitní odpovědí na mé otázky.

Redakce si vyhrazuje právo odstranit neslušné a nevhodné příspěvky. Případné vyhrady na diskuze(zavináč)pctuning.cz

28 čtenářů navrhlo autorovi prémii: 12.4Kč Prémie tohoto článku jsou již uzavřené, děkujeme za váš zájem.
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.