asus-eee-stick-revoluce-v-ovladani
Hardware Článek ASUS EEE Stick - revoluce v ovládání?

ASUS EEE Stick - revoluce v ovládání?

Filip Eckstein

Filip Eckstein

16. 12. 2008 01:00 13

Seznam kapitol

1. Přichází revoluce v ovládání? 2. Rozbalujeme EEE Stick 3. EEE Stick pod drobnohledem 4. Software a hry 5. V praxi, hodnocení a závěr

Zdá se vám počítačové hraní dnešní doby stále ještě poněkud nerealistické, umělé a možná až přespříliš sedavé? Vadí vám při hraní her málo místa na stole? Tak to byste si měli raději poklidit rovnou v celém pokoji, ASUS totiž do světa 'počítačového' hraní přináší podobnou revoluci jako Nintendo Wii. Stoupněte si, zabezpečte okolí a... půjdeme třeba na golf.

Reklama

Asi jen málokdo v dnešní době neslyšel o populární herní konzoly Nintendo Wii a jeho revolučním "prostorovým" ovládání. Kromě toho, že u konzole nemusíme sedět se někdy i pořádně nadřeme. Už jen takový tenis, golf nebo třeba box nás dokážou pořádně rozpálit. A to o Wii Fit a jeho taneční simulaci nemluvě. Aby také ne, kdo by si nechtěl zahrát svůj oblíbený sport téměř se vším všudy jen v pohodlí domácího kina? Celá ta věc měla však jednu, bohužel dost podstatnou, nevýhodu. Takové hračky se doposud mohli nabažit jen majitelé Wii konzolí. To by ale nebyla společnost ASUS, kdyby nás zase nějakou novinkou nepřekvapila. Na trh totiž pomalu ale jistě přichází nový ASUS EEE Stick, který je v praxi téměř identickým klonem ovladače od Nintenda, a to akorát s tím rozdílem, že ho můžeme připojit k jakémukoliv PC - samozřejmě EEE notebooků včetně.

ASUS EEE Stick - revoluce v ovládání?
i Zdroj: PCTuning.cz


V budoucnosti si možná budeme muset pro hraní virtuálních her vyhradit rovnou celou místnost.

Představujeme EEE Stick... nebo snad Wee?

ASUS EEE Stick - revoluce v ovládání?
i Zdroj: PCTuning.cz


ASUS EEE Stick

Je nesporným faktem, že ASUS EEE Stick je víceméně téměř dokonale "obšlehnutý" od konkurenčního Nintenda. Za tuto skutečnost se však ASUS příliš nestydí, vždyť na to dokonce poměrně vtipným způsobem naráží ve svém oficiálním reklamním spotu. Reklamu si můžete přehrát na konci této kapitolky.

Zda-li se nový ASUS EEE Stick stane v říši počítačových her velmi žádanou, nebo snad dokonce rutinní a nutnou záležitostí samozřejmě ukáže až čas. Nový duální pohybový ovladač totiž ještě ani nedorazil na český trh. Problém ho bude najít dokonce i na zahraničních online obchodech. ASUS EEE Stick by se měl v první řadě začít dodávat jako součást příslušenství k některým dražším modelům EEE netbooků. Kromě toho by se měl na trhu později vyskytovat i samostatně.

Cena nového nového gamepadu zatím není přesně stanovena, nicméně podle některých internetových zdrojů by se měl samostatně prodávat za bezmála 70 dolarů (cirka 1400Kč).

ASUS EEE Stick - revoluce v ovládání?
i Zdroj: PCTuning.cz


Nepřipomíná vám to něco?

Oficiální reklamní spot

Na závěr této úvodní kapitoly určitě ještě bude stát za to zhlédnout tento reklamní spot. Myslím, že poměrně věrohodně vystihne všechna využití nového EEE Sticku.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama