logitech-cordless-desktop-s510-elegantni-nizkozdvihovka
Hardware Článek Logitech Cordless Desktop S510 - elegantní "nízkozdvihovka"

Logitech Cordless Desktop S510 - elegantní "nízkozdvihovka"

Filip Eckstein

Filip Eckstein

20. 2. 2008 01:00 15

Seznam kapitol

1. Balení a specifikace 2. Kvalita, ergonomie a design 3. Multimediální část 4. Myš 5. Myš - testy 6. Software a závěr

Kancelářské klávesnice jsme na PCTuningu poslední dobou docela opomíjeli. Dnes se ale na jednu takovou podíváme. Ačkoliv se jedná o dlouhou dobu známý model, svými přednostmi konkuruje na poli kancelářských klávesnicových setů i dnes. Teď už ale dost povídání, pojďme se tomuto modelu věnovat plnými doušky...

Reklama

Nebyl by to Logitech, kdyby ani tento model nevybavil typickym bílo-zeleno-modrým krabicovým obalem. Ten navíc vůbec nepatří mezi nijak prostorově úsporné - po zakoupení S510-ky totiž budete muset ve sklepě / na poličce ukousnout asi pěkný kus místa :-( Joro: na druhou stranu s tímto setem, věnovaným jako dárkem, uděláte docela "parádu". Vím to, sám jsem tuto klávesnici dostal k narozeninám - a jakou jsem měl radost!

Obal je jen obal - co na nás v balení vlastně čeká? Mimo samotné bezdrátové klávesnice S510 a myšky LX5 balení obsahuje ještě nezbytný USB radiový přijímač, dva páry kvalitních alkalických baterií, stručný instalační manuál a nakonec CD médium s ovladači SetPoint.

Logitech Cordless Desktop S510 - elegantní "nízkozdvihovka"
i Zdroj: PCTuning.cz

Balení je ve skutečnosti daleko mohutnější, než se na první pohled může zdát

Přijímač

Jak už jsem výše zmínil, nedílnou součástí balení je mimo jiné také radiový přijímač. Ten s celým klávesnicovým setem komunikuje na frekvenci 2.4GHz. Co se jeho maximálního možného dosahu týká, určitě bych ho řadil mezi lepší kousky - s klávesnicí se můžete uvelebit na posteli vzdálenou poměrně slušných 10 metrů! Ačkoliv mi klávesnice fungovala dokonce i na delší vzdálenost, u myši již docházelo k vynechávání tlačítek a celkové nestabilitě radiového spojení.

Design přijímače je poněkud zvláštní, připomíná jakousi "přehnutou" černou plastovou fólii, o čemž se můžete přesvědčit na obrázku níže.

Logitech Cordless Desktop S510 - elegantní "nízkozdvihovka"
i Zdroj: PCTuning.cz

"Přetékající" radiový přijímač působí vskutku originálně

Přijímač lze zapojit jak do USB, tak do PS/2. Pokud zvolíte zapojení USB, stačí vám jen jedna zástrčka. PS/2 varianta však vyžaduje zapojit každou komponentu zvlášť - USB skrze fialovou PS/2 redukci´+ přiložený zelený konektor.

Co tam ještě máme....

Součástí balení je také stručný instalační manuál s CD médiem obsahující ovladače SetPoint 3.3. K těm se ale ještě vrátíme v závěru článku. Logitech nezapomněl přibalit ani dva páry bateríí - 2x AA a 2x AAA.

Logitech Cordless Desktop S510 - elegantní "nízkozdvihovka"
i Zdroj: PCTuning.cz

Balení "naštěstí" obsahuje i CD s ovladači

Možná bych měl trošičku objasnit komentář pod výše uvedenou fotografickou ilustrací. V nedávno uveřejněných článcích jsem si stěžoval na absenci ovladačů k některým modelům myší. Uvnitř balení jsme mohli nalézt pouze lísteček, jež nás za doprovodu příslušné webové adresy nabádal k jejich stažení z internetu. Samozřejmě, u myší, jejichž cena přesahuje hranici dvou tisíc Kč, by se dalo předpokládat, že její majitel bude mít k síti internet přístup. I přesto si však myslím, že tento způsob distribuce ovladačů není dané společnosti nijak reprezentativní. S tímto chováním jsem se zatím setkal jen u nových modelů příslušenství společnostní Microsoft a Logitech. Nelze však vyloučit, že se tomu tak nebude dít ani u jiných výrobců.

Podrobné specifikace

Logitech Cordless Desktop S510 - elegantní "nízkozdvihovka"
i Zdroj: PCTuning.cz

specifikaceLogitech Cordless Desktop S510
klávesnice
  • Logitech S510
  • layout kláves - český
  • počet multimediálních kláves - 15
  • počet předprogramovaných 'fn' kláves - 9
  • počet programovatelných kláves - 4
  • baterie - 2x AAA
myš
  • Logitech LX5
  • rozlišení 800DPI
  • čtyřsměrné skrolovací tlačítko
  • baterie - 2x AA
spojeníbezdrátové; 2,4GHz radiový přijímač
podporované operační systémyMicrosoft Windows 98, 2000, ME, XP a Vista
features
  • nízký profil
  • indikátor stavu baterie
  • podpěrka pod dlaně
  • dosah až 10 metrů
  • kvalitní layout
orientační cenaasi 1250 Kč s DPH (únor 2008)
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama