Dell Alienware 510K - perfektní mechanika na psaní i hraní
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Dell Alienware 510K - perfektní mechanika na psaní i hraní

Dell Alienware 510K - perfektní mechanika na psaní i hraní

Jan Preclík

Jan Preclík

14. 9. 2020 15:00 24

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing 3. Parametry, dojmy a testování 4. Software Alienware Command Centre 5. Závěr

Z nepřeberného množství herních periferií k nám zavítala i tato nenápadná, obyčejně vypadající klávesnice od prémiové herní značky Alienware, která je známá jak kvalitou, tak i schopností brutálně zasáhnout rozpočty hráčů. Je nízkoprofilová herní klávesnice s červenými Cherry-MX spínači slepou uličkou, nebo trefou do černého?

Reklama

Alienware produkty byly vždy synonymem pro našlapané luxusní herní notebooky či počítače, které si běžný smrtelník nemohl dovolit. Tato americká společnost vznikla v roce 1996, v roce 2002 po ní začal pokukovat Dell. K odkupu a fůzi společností však došlo až v roce 2006. Od té doby se dlouhá léta specializovala na počítače a laptopy pro majetnější hráče. Na jednom takovém hrával svá oblíbená MMORPG i Sheldon Cooper v Teorii velkého třesku. 

Není to tak dávno, co se tato herní dceřinka Dellu rozhodla zaplavit i trh herních periferií. Krom toho, že jejich myši a klávesnice zdobí hlava mimozemšťana, mají extravagantní mimozemský hi-tech design. Klávesnice, o které si dnes budeme povídat, bohužel mimozemskou hlavou zdobena není, ale to jí v žádném případě neubírá na atraktivitě.

Dell Alienware 510K - perfektní mechanika na psaní i hraní
i Zdroj: PCTuning.cz

Na herních periferiích se dneska snaží udělat prachy každý výrobce, ať už větší či menší. V případě low-end výrobců to platí dvojnásob. Kolikrát vezmou standardní šasi, nahážou všude možně podsvícení, naflákají levnější kopie mechanických spínačů a hurá s tím mezi lidi. Za svůj život mi prošla rukama spousta herních komponent, proto bych nečekal, že mi přistane na stole klávesnice, která mě může opravdu hodně překvapit. AW510K od Alienware mě ale vyvedla z omylu...

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama