Nvidia Ampere: vyšší výkon, skvělé ceny a spousta novinek
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Nvidia Ampere: vyšší výkon, skvělé ceny a spousta novinek

Nvidia Ampere: vyšší výkon, skvělé ceny a spousta novinek

Adam Vágner

Adam Vágner

4. 9. 2020 16:00 52

Seznam kapitol

1. Ampere oficiálně 2. Pro kreativce a tvůrce obsahu 3. Umělá inteligence posouvá 3D grafiku dál 4. Nvidia Ampere: Všechno dvakrát 5. Výkon, s ray tracingem i bez 6. Poměr výkon/watt
7. Rychlejší paměti, rychlejší načítání her s RTX IO 8. Chladič, na který jsme nevěřícně zírali 9. První karta stavěná na hraní v 8K 10. Nvidia Reflex: výhoda v souboji s protihráči 11. Opravdový titán coby RTX 3090, RTX 3080 a RTX 3070

V úterý večer Nvidia představila prostřednictvím živě vysílané prezentace novou architekturu karet Ampere a první tři modely GeForce – RTX 3090, RTX 3080 a RTX 3070, jejichž cena většinu lidí příjemně překvapila. S nimi i řadu nových technologií, z nichž některé využijí i majitelé stávajících grafických karet. Pojďme se na ně podívat.

Reklama

Řada z vás asi prezentaci sledovala živě, ti, kterým to uniklo, se mohou podívat na video na youtube (které je na rozdíl od živého vysílání už ve 4K). Prezentace byla tentokrát předtočená a sestříhaná, takže je podstatně kratší než před dvěma lety u Turingu a rychleji to odsýpá, ale informací je méně.

Přestože je řada informací včetně testů výkonu pod informačím embargem, k představeným technologím už najdete spoustu detailů. Projdeme si, co CEO Nvidie Jen-Hsun Huang na videu vyprávěl a doplníme to o detailnější informace ze zveřejněných materiálů na stránkách Nvidie.

Po úvodu věnovaném obecně grafickým kartám a tomu, k čemu se dnes využívají, První oznámenou novinkou je, že Fortnite dostane podporu ray tracingu – stíny, odrazy, ambient occlusion a DLSS 2.0.

Jak rychle vám to střílí?

První novou technologií je Reflex. Zatím jí vezmeme jen stučně, protože se jí budeme věnovat dále v samostatné kapitole. Nvidia Reflex má optimalizovat pipeline napříč procesorem i grafickou kartou tak, že sníží zpoždění systému až o padesát procent. Polepšit si má okamžitě více než sto milionů hráčů s GeForce.

První hry, které budou novou technologii integrovat, jsou Valorant, Fortnite, Apex: Legends, Call of Duty: War Zone a Destiny 2. V září se má objevit s ovladači game ready.

S ní Nvidia také oznámila novou generaci monitorů s G-Sync určenou pro esporty. Dostanou 360Hz panel IPS a hardwarový analyzér odezvy Nvidia Reflex. Právě díky němu si budou moci hráči změřit odezvu ve hrách od stisku tlačítka myši až do chvíle, než se výsledek této akce objeví na monitoru. Během podzimu by s prvními monitory měl přijít Acer, Alienware, Asus a MSI.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama