Kryptokrize: Bez grafiky i bez bitcoinu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Kryptokrize: Bez grafiky i bez bitcoinu

Kryptokrize: Bez grafiky i bez bitcoinu

Michal Rybka

Michal Rybka

20. 1. 2018 03:00 101

Seznam kapitol

1. Když se o bitcoin zajímá už i holič 2. A kolik dáte? 3. Kryptoměny jsou kryté ...? 4. Bezpečné i nebezpečné, složité... 5. Regulace visí ve vzduchu 6. Džungle

Rozhodli jste se nakoupit si kryptoměny? A nebo jste už nějaké nakoupili? A nebo jste jimi chtěli zaplatit? A co grafiku, nechtěli jste si v povánoční slevě koupit grafiku? Pokud se o některou z těchto oblastí zajímáte, jistě nestačíte žasnout. Názory expertů se přitom liší: Někdo dnešek považuje za krizi, další za příležitost a někomu to přijde zcela normální. Vyberte si mezi názory ten, který vám nejvíce vyhovuje!

Reklama

Jestli je něco pro kryptoměny charakteristické, tak to, že stále jde o Divoký západ, o pole neorané, kde se může přihodit cokoliv. Nejvíce na příchodu bitcoinu vydělali ti, kteří se o něj zajímali od začátku – anebo ho už na začátku začali přijímat, jakkoliv to vypadalo šíleně. Masivní vzestup jeho ceny znamená, že i „drobné dotace“ o velikosti jednoho až pěti bitcoinů dnes dorostly do zcela obřích rozměrů, vedle čehož vypadají zisky z „kupónovky“ zcela komicky.

By Not given - http://digitallibrary.usc.edu/cdm/ref/collection/p15799coll65/id/16225, Public Domain, Link 
i Zdroj: PCTuning.cz
By Not given - http://digitallibrary.usc.edu/cdm/ref/collection/p15799coll65/id/16225, Public Domain, Link 

Ne každý je vizionář – a většina lidí si problémů a příležitostí všimne až v době, kdy se o ně začnou zajímat média, což je tragicky pozdě. Legendární hláška o tom, že „když se o investici začne zajímat i váš holič, je kolaps na horizontu“, se nám pravděpodobně vyplnila tento týden, kdy došlo k tomu, čemu se říká korekce a co znamená, že pokud jste si kryptoměnu koupili právě nyní, tak jste asi špatně udělali.

Warren Buffett před kryptoměnami varoval obecně, což při pohledu na jeho investiční strategie zcela chápu. On neinvestuje do věcí, u kterých nechápe jejich propojení se zbytkem ekonomiky, což mu umožnilo nepopálit se na několika technologických boomech. Zásadní problém kryptoměn je v tom, že technicky vzato nejsou ještě integrované do společnosti, stále jde o dramaticky se vyvíjející projekt, který poskytuje jenom minimální pojištění před zneužitím, velký potenciál pro hackery a gigantický prostor pro státní regulaci.

Kryptokrize: Bez grafiky i bez bitcoinu
i Zdroj: PCTuning.cz

Když se je pokoušíte získat a používat, vypadají pořád ještě trochu podezřele – a to ani nezahrnujeme čistokrevné podvody a spekulace, které cenou manipulují. Někteří, jako Jamie Dimon z JP Morgan Chase, označili bitcoin přímo za podvod a přirovnali ho k holandské „tulipánové bublině“ z let 1634 – 1637. Dimon dokonce řekl, že by okamžitě vyhodil každého zaměstnance, který by byl dost hloupý na to, aby se s bitcoinem pokoušel obchodovat: „Jednak proto, že to je stupidní a potom proto, že to je nebezpečné.“

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama