MSI GeForce GTX 480 Lightning – luxusně vymazlená Fermi
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek MSI GeForce GTX 480 Lightning – luxusně vymazlená Fermi

MSI GeForce GTX 480 Lightning – luxusně vymazlená Fermi

Z. Obermaier

Z. Obermaier

3. 11. 2010 03:00 21

Seznam kapitol

1. MSI N480GTX Lightning - Majstrštyk .. 2. MSI N480GTX Lightning - Představení 3. MSI N480GTX Lightning - Detaily karty 4. MSI N480GTX Lightning - Pohled do nitra karty 5. Porovnání karet a specifikace 6. Testovací sestava 7. Testovací hry a metodika 1/2 8. Testovací metodika 2/2
9. AvP, Arma 2, Battlefield 2, BattleForge 10. Crysis Warhead, DiRT 2, Far Cry 2, GTA IV 11. HawX, Just Cause 2, Metro 2033, Resident Evil 5 12. STALKER CoP, World In Conflict, Unigine, Vantage 13. Shrnutí výkonu 14. Spotřeba a přetaktování a teploty 15. Závěr

I když už současná generace grafických karet GeForce 400 míří pomalu na odpočinek, jednu lahůdku přeci jen ještě otestujeme. MSI dalo veškerý svůj um a technologické možnosti do vskutku luxusní karty určené jen těm největším fandům. Výbavu pro extrémní taktování a vlastní PCB s kvalitními komponenty doplňuje tichý a výkonný chladič.

Reklama
MSI GeForce GTX 480 Lightning – luxusně vymazlená Fermi
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud jste se nad textem v perexu zarazili, a myslíte si, že jsem se s tím odchodem současných GeForce GTX 400 vyšší třídy na odpočinek zbláznil, opak je pravdou. V tuto chvíli se už asi dávno provalilo, že obměna GeForce 400 na řadu GeForce 500 nastane dříve než kdokoliv z nás čekal, dočkáte se obměny všech zajímavých produktů, tedy ne jenom jedné karty. Nvidia celou svou novou produkci hlídala vůči jakémukoliv úniku informací, a ani výrobci neměli ještě minulý týden o nových GeForce ani páru. Teď už byly všichni informování a uvedení bude až nečekaně brzy.

MSI GeForce GTX 480 Lightning – luxusně vymazlená Fermi
i Zdroj: PCTuning.cz

Nebudeme si dělat iluze, že s dostupností to bude nějak slavné, tedy máme ještě nějaký čas a prostor k otestovaní nejpropracovanější GeForce GTX 480 na trhu. MSI totiž opět pokračuje v řadě svých luxusních grafických karet série Lightning, jíž se dostává obměně v podobě modelu ze stáje Nvidia. Po veleúspěšném Radeonu HD 5870 se nyní výrobce zaměřil na GeForce GTX 480.

Jde o vskutku monstrózní produkt, jehož rozměry a hmotnost jsou doslova majestátné a nezadají si ani s "měděným monstrem Asus ARES". Už první vybalení z krabice ve vás zanechá dojem, nebudu tedy úvod dál zbytečně protahovat a podělím se o své dojmy z karty i s vámi.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama