Hlavní stránka Hardware Disky /CD /DVD /BR
Převod DVD do AVI (2. díl)
Po přečtení příspěvků diskuse původního článku DVD do AVI (DivX) jsem se rozhodl napsat jeho pokračování. Najdete v něm nastavení pro open source video kodek XviD, dále použití zvukového kodeku Ogg a upřesnění použití 2 audio stop. Najdou se jistě lidé, kterým tento postup nevyhovuje a mají "svůj zaručeně lepší", je to ale postup, při kterém si můžete spoustu věcí doladit sami a nenechat celou práci na nějakém 100 in 1 automatickém programu. Ty mají (zatím většinou) nevalnou kvalitu zpracování.
čtěte dále | autor: Vlček Ondřej |
 
To se vám bude líbit (na rozdíl od distribučních společností): kopírování DVD "za babku" se dnes pomalu stává skutečností. U příležitosti testu DVD vypalovačky Sony DRU-500A (která dnes patří mezi nejvíce nedostatkové zboží u nás) jsem se podíval, jak to vypadá s možnostmi zálohování filmů na nová zapisovatelná media DVD+R i DVD-R (mechanika umí oba formáty) a zjistil jsem, že to není až takový problém, jak se na první pohled zdálo (a to ani tehdy, použijete-li levné medium za 70Kč).
čtěte dále | autor: Kwolek Jirka |
 
V průběhu testu mechaniky Sony DRU-500A která podporuje zápis jak na media DVD-RW /-R, tak i na media DVD+RW/+R jsem zjistil, že pojmy spojené s novým světem vypalování DVD nejsou natolik známé, abych se o ně mohl opřít tak, jak je tomu v případě testů mechanik CD-R. Proto jsem se rozhodl vlastní test nejdříve "pilotovat" článkem pojednávajícím o zvláštnostech spojených s právě se otevírajícím světem zápisu a přepisu DVD medii.
čtěte dále | autor: Kwolek Jirka |
 
Tímto článkem bych chtěl začátečníkům usnadnit tápání v oblasti zpracování a úprav DVD videa na počítači, respektive jeho kompresi do dnes asi nejběžnějšího formátu AVI. Pokusím se zabrousit do všech kategorií zpracování, od zpracování obrazu, zvuku (stereo i 5.1 AC3) až po zpracování titulků. Nechci tím samozřejmě nikoho navádět k neautorizovanému šíření materiálu získaného z DVD - nezapomeňte, že tato díla jsou u nás chráněna autorským zákonem. Takže s chutí do toho...
čtěte dále | autor: Vlček Ondřej |
 
PrvníPředchozí11121314151617181920NásledujícíPoslední

Strana 20 z 20
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.