Hlavní stránka Hardware Grafické karty Kompletní rodina ATi Radeonů X1000 v recenzi
Kompletní rodina ATi Radeonů X1000 v recenzi
autor: Štefek Petr , publikováno 16.10.2005

ATi vydala před několika dny svou novou sérii Radeonů, která mají zaujmout pozice vůči konkurenčním kartám nVidie, které měli delší dobu high-endový segment samy pro sebe. V dnešní recenzi se podíváme na dva Radeony z nejvyšších pozic, ale také na dva z těch nižších vrstev. Celá nová série je tedy pěkně na hromádce v jediném testu. Že se jedná o srovnání velmi zajímavé vás jistě přesvědčí samotné výsledky.


Kompletní rodina ATi Radeonů X1000 v recenzi
Radeon X1300Pro

Radeon X1300Pro je kartou bezpochyby hodnou pozornosti, ale jestli bude výhodnou koupí, o tom rozhodnou až skutečné tržní ceny. Pokud bude cena karty spadat pod 3000 korun s DPH, tak má šanci ubrat něco z koláče GeForce 6600. Pokud bude cena vyšší, tak se koupě asi příliš nevyplatí, protože shora na hranici tří tisíc atakuje nVidia se svými GeForce 6600 s GDDR3 pamětmi, které jsou výkonem nad tímto Radeonem. Karta má tedy doporučení jen s ohledem na cenovou hladinu do které spadne za pár týdnů. Radeon X1300Pro si vede překvapivě dobře v náročných hrách pod DirectX, kde poráží i GeForce 6600.

Kompletní rodina ATi Radeonů X1000 v recenzi
Radeon X1600XT

Radeon X1600XT je velmi rozporuplná karta. Na jednu stranu si vede velmi dobře v DirectX hrách, kde s vyhlazováním občas atakuje Radeon X800XL, ale na druhou  stranu nemá přesvědčivý výkon v OpenGL hrách a nefunguje na ní fix na FSAA, kvůli čipu na jiném základu (R580) než mají Radeony X1300 a Radeony X1800. Uživatelům, kteří vlastní kartu typu GeForce 6600GT se přechod na Radeon X1600XT nevyplatí. U těch ostatních je to otázka především ceny, která ještě není známa, ale pravděpodobně bude kolem 5500 korun s DPH. Jinak karta i přes relativně malý počet texturovací a rasterizačních jednotek podává velmi slušný výkon i s vyhlazováním, což je velmi překvapivé. Radeon X1600XT tedy není špatnou kartou a v novým hrách můžeme očekávat ještě o něco vyšší výkon.

Kompletní rodina ATi Radeonů X1000 v recenzi
Radeon X1800XL

Radeon X1800XL je kartou nižšího high-endu ATi, která svým výkonem ve většině novějších her drží krok s GeForce 7800GT. Existují hry (především starší), které profitují z fill-rate karty a ty také poběží o něco rychleji na GeForce 7800GT. Nové hry ala Battlefield 2 evidentně sedí lépe Radeonu. Dá se říci, že obě karty poskytují víceméně vyrovnaný výkon předběhnou se navzájem vždy jen o pár FPS. Radeon má výhodu v kvalitnějším filtrování a také ve dvojnásobné velikosti paměti. Obě karty se prodávají za podobnou cenu, takže nechť si každý zvolí dle sympatií.

Kompletní rodina ATi Radeonů X1000 v recenzi
Radeon X1800XT

Radeon X1800XT je top model společnosti ATi honosící se velmi vysokými takty a výkonem. Když vezmeme v úvahu hraní her bez vyhlazovaní je poměr výkonu mezi Radeonem X1800XT a GeForce 7800GTX zhruba vyrovnaný, takže si obě karty nemají co závidět. Když dojde na vyhlazovaní, tak se Radeon X1800XT ujímá vedení na plné čáre díky o mnoho vyšší propustnosti paměťového subsystému a také 512MB paměti. Výsledky jsou opravdu velmi pěkné a po aplikovaní fixu na vyhlazovaní pod OpenGL se Radeon ujal vedení nad GeForce 7800GTX i v Doomu 3. Proklamované vylepšení až 30-35% tedy nebylo pohádkou nýbrž skutečností a nVidia teď má opravdu starosti. Velká smůla pro ATi je to, že nedokázala tento fix dodat i světovým webům včas před uvedením recenzí. Radeon X1800XT je tedy lepší volbou pro uživatele preferující kvalitu obrazu a výkon s vyhlazováním, které je použitelné i s HDR. Je to také jediná karta z nové série, která dostane ocenění PCTuningu za technologický přínos  a vynikající výkon s vyhlazováním.

Kompletní rodina ATi Radeonů X1000 v recenzi
PCTuning lden Award
ATi Radeon X1800XT
"za pokrokovou architekturu a vynikající výkon při vyhlazovaní"

Gigabyte GeForce 7800GT a GeForce 7800GTX nám zapůjčila společnost Elap, které tímto děkujeme

Kompletní rodina ATi Radeonů X1000 v recenzi



 
Komentáře k článku
RSS
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
16.10.2005 17:01:57   217.197.145.xxx 41140
Rozbalit komentářPříspěvek byl automaticky zabalen pro velké množství negativních hlasů.
16.10.2005 17:10:15   194.108.132.xxx 3937
Bude bude vsecko bude, ale tedkom nestiham ani ja ani Jirka Soucek, takze je to v horizontu nejblizsich dnu.
16.10.2005 17:02:48   80.188.159.xxx 5536
Péťo, moc hezký článek, asi ti přihodím paďocha, ať mi můžeš na Vánoce koupit dárek :-)
16.10.2005 17:25:26   85.160.79.xxx 4034
1) článek se mi líbí
2) na živě testovali a v leteckém simu Pacific fighters to radeonům moc nešlo.

jinak moc pěkné
16.10.2005 17:29:42   84.242.95.xxx 3639
Velmi se me ten clánek líbil.
Zajímave je ze podobny test delaly na svethardware.cz a ten Radeon nebyl tak vykonej.
16.10.2005 17:32:02   194.108.132.xxx 2727
Zdenek ma odlisnou metodiku a taky mel k dispozici pouze model XL a ne XT...a pouziva pravdepodobne trosku jina dema. Ja mam vetsinu svych a ty si dobre strezim jako kazdy recenzent:-)
16.10.2005 17:36:07   84.47.91.xxx 3938
Pripájam sa aj ja ,veľmi pekný článok.
jediná škoda je ,že v Deme F.E.A.R ste netestovali aj X1800XL.
Zaujímalo by ma totiž porovnanie s 7800GT.
17.10.2005 11:55:34   212.80.85.xxx 3739
Používate dema ? Na Svethardware .. dema nepoužili.. To snad nemyslite váže.. Demo je neco jako 3D Mark.. neco nam to o vykonu sice rekne ale nikdo to nehraje(vite jak to myslim) Možna proto jsou nektere vaše vysledky jine..
17.10.2005 12:39:55   194.108.132.xxx 3026
Heh kde pri testech nepouzivaji dema?Jestli se nemylis a nemyslis spise demo verze her:-)Ty opravdu nepouzivam.
16.10.2005 17:41:35   85.132.161.xxx 2828
moc se mi to líbilo čekal jsem na kvalitní test X1600XT a už vím že si ho koupím moc ti petře děkuju
16.10.2005 18:11:14   85.135.160.xxx 2927
co myslite ktora je lepsia X1600agp (ak bude) alebo X800GTO @ X850agp (ak sa podari ) ?
16.10.2005 18:55:50   194.108.132.xxx 3638
Ber X800GTO a taktuj:-)...a moduj:-)
16.10.2005 19:03:54   194.149.102.xxx 2829
jen kdyby bylo GT0čko pro AGP... co vím tak jsem ho ještě nikde neviděl...
16.10.2005 19:11:34   85.135.161.xxx 2528
ani ja som este nevidel ale ze na agp ma byt je to teda pravda ?
16.10.2005 19:19:52   194.108.132.xxx 3741
Eh pardon samozrejme pro AGP neexistuje zadne X800GTO..snad jen sehnat za dobrou cenu X800SE 256MB a otevrit ci pretaktovat.
16.10.2005 21:23:04   194.149.102.xxx 3637
Za dobrou cenu X800SE? Tož by mě taky docela zajímalo kde... na CzC nejsou s to jí sehnat, stejně jako X800 pro AGP...
16.10.2005 18:22:21   213.151.236.xxx 2829
kurnik a co teraz?
cakam na comp uz pol roka a otec sa konecne rozhodol ho kupit. no ALE!
vsetko ostatne v poho... cpu opteron 144 a tak dalej a vybral som si vga leadtek 6600GT... za 4500SK bez dph v bgs.... teraz rozmyslam...
kupit nejaku 6200TC s nudze a pockat na x1600XT al. sa na to vysr..t a kupit tu 6600GT?
kurnik oplati sa mi cakat?
PLZZZ poradte PROSIM!
16.10.2005 18:32:55   84.242.95.xxx 3740
asi nevyplati, 6600GT je trochu lepsi a ani v novejch hrach nebude mit x1600xt kdovijakou vyhodu ( spis zadnou nez nejakou )... Myslim, ze je to nakonec jedno, kterou z tehle 2, zalezet bude spis na cene a na preferencich, ATi bude mit mozna trochu lepsi obraz ( tradicne, ale zase zalezi taky na monitoru )... Ja mam 6600GT a nejak nevidim duvod menit, mozna jestli za rok, rok a pul, vyjde nejaka odlehcena verze z R580 ( ne x1600xt )
16.10.2005 19:36:04   81.90.161.xxx 3836
hehe. kup 800GT nebo 800GTO a budeš spokojenější než s 6600gt
17.10.2005 08:48:03   82.208.13.xxx 3639
no 6200 v ziadnom pripade to by som tam radsej dal S3trio :-D. 6600 to nieje ziadna výhra. Ked uz tak tak radsej pockaj na ati 1600 = to bude dobra karta to mi ver a este ked vyndu nove hry s plnou podporov SM 3. To sa ty bude hodit. Lebo 6600 to nerozdycha.
16.10.2005 18:27:08   84.42.224.xxx 4037
napadlo niekedy autora, ze demo, ktore pouziva na BF2 neni prave idealne ked je cpu limited aj na 2,6G A64 ? hlavne ked ma "vetsinu vlastnich" tak by nemusel pouzivat to z guru3d, ktore zjavne za moc nestoji urobit si vlastne + vhodnu kameru fakt moc casu nezabere (mne to trvalo asi 30minut aj so studovanim how-to)
16.10.2005 18:56:29   194.108.132.xxx 2828
Mas pravdu ty dema nejsou moc dobre, ale pokud narazis na to sve, tak to se mi taky moc nelibi...holt budu muset sednout nahrat neco poradneho. Bohuzel zatim na laborovani nezbyl cas, takze snad priste, ale i tak to ma solidni vypovidaci hodnotu.
16.10.2005 19:02:33   84.42.224.xxx 2929
co je na nom zle? aby som vedel do buducnosti ;)
16.10.2005 19:06:20   194.108.132.xxx 2729
Uz jenom treba to funguje jen s Demem:-)..ale nerikam, ze je spatne je mene CPU limited nez tyto.
16.10.2005 19:23:04   84.42.224.xxx 3438
nene, funguje normalne aj s plnou verziou, n a ktorej bolo aj vytvorene, jedine co na plnej nejde, je to nastavovanie cez tu hlupu utilitu, ale samotne demo funguje na hocijakej verzii hry ;) ale to je uz jedno
16.10.2005 19:28:20   194.108.132.xxx 2828
Aha nove info..to co jsi postoval kdysi na foru tak fungovalo...ok vyzkousim.THX
17.5.2006 10:57:08   193.87.30.xxx 23
cau, vedel by si mi poradit, ako pretaktovat ATI X1300 Pro PCIe od 3D Club-u? Chcel by som poznat jej hranice. Diky.
16.10.2005 18:43:24   82.202.114.xxx 2828
Docela by me zajimalo o kolik lze jeste pretocit X1800XT jake ma jadro jeste rezervy
16.10.2005 18:57:14   194.108.132.xxx 3838
Neuvadel jsem takty, protoze s utilitou od ati se ty radeony docela haluzove taktuji...no popravde X1800XT jse zkousel a sla na 680MHz a tezko rict, jestli to byla konecna...nechtel bych ty samply odpalit, protoze by me meli v ATi evidentne radi:-)
16.10.2005 19:08:33   83.208.149.xxx 4244
Vy jste testovali 7800GTX 256MB RAM a X1800XT s 512MB?Coz znevihodnuje 7800GTX ktera ma "pouze" 256.Az nVIDIA vyda 7800GTX s 512MB pameti tak se to podle meho srovna..., ale trebas ne trebas ma ATina nedodelane ovladace... uvidime .

pls. napiste Vase nazory thx.
17.10.2005 10:22:55   62.24.72.xxx 3939
To napiste stiznost do nvidie.
16.10.2005 19:11:58   83.208.149.xxx 2828
ted jste to SHW natreli , kdyz jsme cet ten rozhovor pod tou recenzi... no bylo do smichu, hadali jste se tam jak male decka...
16.10.2005 19:20:04   194.108.132.xxx 3938
Ano bylo trapne a vsichni zucastneni se snad jiz nad sebou zamysleli...ja tak již učinil:-). Nema cenu to tady vytahovat znova, takze veskere prispevky jen trochu podporujici flame budou smazany.
16.10.2005 20:58:35   83.208.149.xxx 2829
jj rozvadet to nebudem.
16.10.2005 19:15:45   212.80.85.xxx 2827
když jste se tu zmínili že by jste otestovali i v Crossfire - jakou desku na to použijete . Co říkáte na tuhle
DFI LP UT RDX200 CF-DR , měli by jí mít už příští týden v jednom obchodě (nemyslím obchod.cz :o) jak by byla na Oc. a rozuměla by si z Opteronem 144 který mi čeká v šuplíku :o) , nebudete recenzovat tuto desku ?
16.10.2005 19:23:10   194.108.132.xxx 2729
Cekame na dve nove desky od DFI...mimo jine i na tuto. CrossFire bude set MSI, takze nejspise budeme testovat primo na nem.
17.10.2005 14:25:56   62.245.91.xxx 3637
Chtěl bych se tak trochu zeptat, okolo CrossFire (XFire), (na foru mi neodpověděli) je možné použít chipset i955X (to vim), ale je možné použít základní desku s tímto chipsetem, která je starší než Xfire? A navic pokud se nemylim, tak Xfire je ATI Radeon Xfire ready (x800/x850) + Xfire Edition (x1300/x1600/x1800)
Nebo lze použít i X1800+X1800?
Díky, zdroj: http://www.ati.com/technology/crossfire/faq.html
17.10.2005 16:14:28   194.149.102.xxx 2928
to jsem nějak nepochytal co myslíte tím "Xfire ready (x800/x850) + Xfire Edition (x1300/x1600/x1800)"... do CF se dá použít pouze X800/X850 spolu s X800/X850 Crossfire Edition. X1800 a X800 kombinovat nejdou. Vždy jen nějaká karta spolu s kartou stejného typu ale CF Edt.
A s tim i955X to teda nevim, jestli to umí CF, SLI by mělo a jestli umí CF tak by to měl zprovznit bios update...
17.10.2005 16:48:54   62.245.91.xxx 2928
(Alespoň jestli jsem to pochopil zprávně) X800/X850 jsou karty, které všechny můžete použít jako první kartu do Xfire a tou druhou musí být nějaká "Xfire Edition" tzn.x1300/x1600/x1800 (toto jsem vyrozuměl z nistruktážního videa: http://www.ati.com/technology/crossfire/buildyourown.html
A jinak to co jsem tady napsal může být jen "Blábol", prostě takhle jsem to pochopil já...)
17.10.2005 16:48:27   62.245.91.xxx 2927
Pardon, ještě tam (u toho linku) musíte dát "How it works."
17.10.2005 20:50:49   194.149.102.xxx 2828
Ne, X800 můžete skombinovat s X800 CFE (CrossFire Edition), X850 s X850 CFE, stejně tak X1800XT pojede jen s X1800XT CFE, X1600XT můžete spárovat jen s X1600XT CFE atd. Prostě nemůžete dát k sobě karty s různým čipem, to prostě nejde (mělo by to teoreticky jít mezi R423, R430 a R480 ale to se nevyplatí takhle párovat - důvody tu teď nebudu rozvádět, je to na dýl.)
18.10.2005 13:10:49   195.113.70.xxx 3638
Moc díky
16.10.2005 19:23:09   194.108.139.xxx 4044
Je potřeba dodat, že ten fix, který používáte podává takové výsledky jen a pouze při nastavení 4xAA..v žádném jiném podobného výrazného navýšení nedosáhnete. Považuju to za docela důležité zmínit to. Navíc v takovém ridickovi navýšení je, ale ani to nestačí na 7800 GTX, ale ten v testu není. To zaprvé. Zadruhé..ultra kvalita v doom3 je doporučena pro karty s 512 MB pamětí. Čili tím je 7800GT(x) poměrně výrazně znevýhodněna. Dále mi v testu chybí 6800NU...až příliš často totiž srovnáváte X1600XT s 6600GT..což je opět trochu unfair.
16.10.2005 19:28:59   194.108.132.xxx 3938
No ano D3 nedovoli pouzivat 6xAA...prepne se na 4xAA. Na ultra kvalite neni GF7800GTX znevyhodnena, nebot demo bezi dvakrat(bere se vysledek z druheho behu) a vylouci se cukani dohravanim textru...cili zadna ztrata se nekona. Je to jenom o tom, ze to sem tam cukne v normalni hre, ale nikoliv v benchmarku.
17.10.2005 07:59:31   194.108.139.xxx 2728
Hmm...potom se ovšem podívejte sem http://www.guru3d.com/news.html#3182 tam bez problémů 6xAA nastavují a jak můžete vidět, zvednutí výkonu = 0. Na těch driverech je ještě spousta práce a toto jen zatím takový malinký úspěch. Každopádně si myslím, že článek by se měl alespoň o tomto zmínit..nelze dělat, že to neexistuje. K těm 512 MB paměti..je to možné, ale jsem si jist, že 7800GTX s 512 MB by podala lepší výkon. Ale je to test hi-endu a tam má nvidia zatím "jen" 7800GTX s 256 MB, takže to beru. Já osobně jsem ale zvědavý na test 7800GTX s 512 MB pamětí. A 6800NU tam opravdu chybí...je to cenou srovnatelná karta s doporučenou cenou X1600XT.
16.10.2005 19:41:09   213.151.87.xxx 3937
nemuzu zprovoznit ty dve videa, je to jen nejakych 5s cukaneho videa... ve 45MB... v cem to prehrat?
16.10.2005 19:53:31   194.108.132.xxx 3537
No ja osobne poustim ve Windows Media Playeru 10 a neseka se mi to.
16.10.2005 21:09:59   83.208.149.xxx 3737
Me se to taky seka..... jak Bspalyer/WMP10/Winapm aj.
16.10.2005 21:30:40   194.108.132.xxx 2828
Ok zararuju je a nahodim znova na FTP...
16.10.2005 21:37:49   213.151.87.xxx 3437
diky
17.10.2005 08:34:11   217.77.161.xxx 3746
Hura, 3x hura, starou odpornou Nvidii 7800GTX okamzite vyhazuju a objednavam X1800XT, ocekavani se vyplnilo, slava ATI.
17.10.2005 09:02:37   82.208.13.xxx 4044
No myslim, ze uz teraz je vydiet ze ati je lepsia. A to este ati ma cerstve driveri. No ale ja sa aj tak tesim najviac nato ked pride nejaka dobra peckova hra ktora bude mat plnu podporu SM 3.0 ako ati potom zatoci s nvidia. GO ATI GO a kurva nesklam.
17.10.2005 10:16:08   195.144.99.xxx 2828
Tak.. a teď mi někdo řekněte jakou kartu do AGP k A64 Venice, 1GB ram. Teď mám R9500@R9700 s 256bit sběrnicí a fakt nevím čím to nahradit. Potřebuju něco co poběží na 1280x1024 bodů (kvůli LCD
17.10.2005 12:31:07   194.108.132.xxx 3635
No pradil bych ti asi nasledujici moznost. Sapphire Radeon X800XT 256MB....za nejakych 9k s DPH (v par eshopech najdes)...GF6800GT jsem nikde za podobnou cenu nevidel.-(. Levnejsi treba nejakou GF6800 a nataktovat.
17.10.2005 21:19:12   82.208.13.xxx 3737
x1600 anebo 6800LE s cipom NV40 ak sa nemilim.
17.10.2005 11:43:54   82.209.25.xxx 3736
X1600XT je opravdu velmi rozporuplna karta, ve starsich hrach je opravdu "pozadu", ale na druhou stranu ve starsich hrach ten vykon neni treba. Naproti tomu takovy 3DM05, FEAR, Oblivion, Gothic3 to jsou idealni priklady kdy soupere zcela deklasuje. A prave kvuli takovym hram si novou VGA minim koupit. Jen mam dotaz na pana Stefka jestli ma poneti o vykonu a cene X1600PRO, velmi me znepokojuje brutalni "POMALOST" pameti. Nejspis bude ten vykon uplne jinde nez u X1600XT.. Dik za odpoved.
17.10.2005 12:43:01   194.108.132.xxx 3736
X1600Pro bych prave kvuli pametem na temer polovicnim taktu vubec nekupoval. Cena bude tusim kolem 199 dolaru, ale zalezi zase na velikosti pameti a podobne. X1600XT by pro me byla asi jedina volba (RV530 bude hodne limitovano taktem pameti),ale taky zalezi na tom kolik bude stat v CR. Jestli vice nez 6000s DPH, tak to bude mit tezke. Ale faktem je ze v novych hrach ma slusny vykon.
3.12.2005 17:12:05   62.245.98.xxx 2019
Mám X1600Pro už doma... výsledky jsou dle očekávání někde mezi X1300Pro a X1600XT, 3Dmark05 mi hodil 3774. Vzhledem k tomu že se cena X1600Pro blíží spíše ceně X1300Pro než 1600XT to není tak špatná karta.
Majkl
17.10.2005 11:59:40   195.144.99.xxx 3738
hmm jsem rád, že někdo dal najevo, že si myslí, že je to blábol, ale odpověď nedal nikdo zatím... a to je oč tu kráčí... nacvaknout blábol umí každý, poradit málokdo
17.10.2005 12:36:57   80.188.65.xxx 3736
U řádku "ROP", zřejmě myslíte RBE (protože u ROP, jak jsou zavedené, by muselo být číslo vyšší než 1 i u Radeonu X1300).

Zaujal mě také fill-rate Radeonu X1600, jak dokáže "udělat" 7800 Mpx/s, když má pro tyto účely jen 4 jednotky jako Radeon X1300. To vypadá, jako byste takt čipu násobil 12, ale počet pixel shader procesorů nemá přece s fill-ratem přímou souvislost. Opravte mě, jestli se pletu.
17.10.2005 12:44:29   194.108.132.xxx 3739
Zvyk je zelezna kosile mas pravdu...myslim ze tech 16/8/4 jednotek v RBE muzu nechat jako ROP, ale fill-rate je chybny:-).Dekuji.

Dodatek: ten pocet ROP tam zustal z predchozi tabulky kterou jsem prepisoval novymi daty.
17.10.2005 12:47:51   83.240.6.xxx 3736
Muze mi nekdo poradit cim mam prehrat ta videa? BSplayer oznami: Unknown format (FPS1), WM Player 10 s nejnovejsi aktualizaci se snazi pred spustenim stahnout kodeky a po neuspechu zase chybova hlaska...
Docela rad bych se na mrknul. Dik za pomoc.
17.10.2005 12:54:41   194.108.132.xxx 3637
Nahral jsem znova videa na FTP...zararovane a snad uz nebudou trhat. Jsou bahrane ve frapsu a jdou prehrat napr. v WMP10.
17.10.2005 13:23:32   147.230.150.xxx 3637
Nemas tam kodeky, nainstaluj Fraps a pujde to.
17.10.2005 13:34:10   83.240.6.xxx 3737
Dik, to bylo ono. Mam zatim jen "trhana" videa, pac nevim adresu na ftp. Mozna jsem uplnej hnup, ale co se pristupu k ftp tyce, nenasel jsem zadnou napovedu (FAQ, atd.). Dik za dalsi pomoc.
17.10.2005 16:27:44   194.108.132.xxx 2829
Znova jsem je nahral na FTP a tentokrat v *.rar, takze to snad bude v poradku a nebudou trhat.
17.10.2005 19:06:37   195.39.76.xxx 3636
No on tohle video ma pri 5 vterinach 50mega takze 10MB/s a to by mohl delat problemy i fragmentovanej disk nebo pokud se to stahuje pomoci nejakyho download manager kterej to kouskuje na vic casti, zkus to nekam prekopirovat (ne presunout) aby to bylo na disku pohromade, krome toho je i trochu narocnejsi na procesor ( na xp2500 jeden na 40%), takze to muze sekat i proto.
17.10.2005 17:57:06   213.199.128.xxx 2829
Njn, bez nainstalovani FRAPSu se fakt ty videa nedaji prehrat. Tedy alespon me se to jinak nepodarilo. To je trochu nesikovne, jelikoz nerad cpu takovehle utility do sluzebniho notebooku... Mozna by to chtelo priste prekonvertovat do neceho slusnejsiho.
17.10.2005 15:52:32   217.119.117.xxx 3638
Bude vlastne Ati vyrabať nejake novšie grafiky na AGP? ak nie tak tak mi neostava nič ine len kupiť nvidiu.
17.10.2005 17:31:49   62.245.118.xxx 2730
Peknej podrobnej testik a rovnou cele serie - tak se mi to libi, slusna prace. Jenom bych mel vyhradu k driverum... u nVidie ste mohli pouzit nejaky 8ckovy FW, vim ze nejsou WHQL, ale dost zvysuji vykon rady 7800 a az vyjdou nejaky oficialni FW 8X.XX tak muzete testovat odznova, protoze se vysledky dost zmeni Aspon na par testu pro srovnani.. chapu ze testovat tolik karet jeste s ruznyma verzema driveru by bylo na posrani, ale pridat vysledky aspon 7800GT>X v nekolika nejnarocnejsich hrach by nebyl zas takovej problem ne? ;-)
17.10.2005 18:52:37   194.108.132.xxx 2829
Chapu, ale pouzivam vzdy posledni oficialni ovladace uz duvodu toho, ze neoficialni verze casto maji ruzne optimalizace. Jinak k 80 rade..myslim, ze tam neni nijak znatelny narust pokud nepouzijeme dual-core.
17.10.2005 22:04:53   85.160.87.xxx 3635
To pokud může být docela důležitý. No a na téma "optimalizace" by se mohli dva hádat. Spíš to bývá oprava chyb z minulé verze.
17.10.2005 20:10:25   81.2.204.xxx 2728
pěkná recenze, ale u testu BF2 je menší chybka: Radeon X1300Pro zase výrazně překonal GeForce 6600 a do rozlišení 1280x1024 nabízí skvělou hratelnost na low-endovou kartu.BF2 rozlišení 1280x1024 nepodporuje!Ale jinak fakt nice recenze už se těšim na x1600xt.......
17.10.2005 20:20:07   194.108.132.xxx 2729
BF2 1280x1024 v originalni verzi podporuje a uz v demu se dal prikazem spustit, ale pravda je, ze je mereno v 1280*960.
17.10.2005 20:32:45   81.2.204.xxx 3734
já hrál naposledy verzi 1.0...pak sem prodal grafiku a ted čekam na uvedení x1600xt)si ještě asi počkam)
18.10.2005 21:35:22   82.208.13.xxx 2928
Kedy konecne sa dostanu nove ATI karty serie x1000 aj do post komunistyckych krajin ako je Cesko a Slovensko. Lebo ako pozeram do cenniku tak pozeram ale kkt vydim.
19.10.2005 12:07:26   217.119.114.xxx 3536
Chtěl bych se zeptat, jestli by bylo možné opravit chybičku v tabulce na 7. stránce, kde jsou uvedeny ovladače:
pro Radeon by tam nejspíš mělo být Catalyst 5.9
a pro GeForce ForceWare 78.01.
Potože autor psal, že to bylo testováno na nejnovějších ovladačích a v té době by to měly být tyto verze. Vyplývalo by to i z pozdější zmínky.
23.10.2005 15:36:05   213.199.128.xxx 2727
Tak to se mi zda nejaky divny, vsechny komentare jsou cervene. I ten prispevek, kde je uvedeno jenom "diky" ma 9x souhlas 9x blabol. Tak bud jsou ctenari-hodnotitele padli na hlavu, nebo je chybka v systemu. Vypada to, jako kdyby se ke vsem komenterum nejak automaticky pridal 8x souhlas a 8x blabol. Ono je to stejne podezrele, jak je to casto vyrovnane. Kazdopadne proc prispevek cervena, kdyz jsou hlasy vyrovnane? Je to nekde popsan algoritmus, za jakych okolnosti prispevek sedivy/modra/cervena?
24.10.2005 05:02:21   194.108.132.xxx 2827
Jsou s tim problemy...to ano. Je to zpusobeno vyhledvaci a pristupy z venku...ale co presne to nedokazu rict...pracuje se na tom.
25.10.2005 22:14:37   83.208.139.xxx 2727
Ve videich je videt sice rozdil (i kdyz by zrovna nemel - zem z pohledu hrace hodne vodorovna). Kouknete se detail jerabu apod. Nvidia tam ma nejaky problem s antialiasingem.
31.10.2005 19:42:09   213.235.71.xxx 2724
V testu je grafika X800XL-jestli je to stajný jako EAX800XL od ASUS.
15.12.2005 13:00:18   195.47.87.xxx 1818
Mám objednanou Sapphire X1800XT 512MB,ale verzi Platinum,mohl by mi někdo říci o co je lepší než normálná X1800XT?Děkuji...
20.12.2005 11:45:14   62.209.198.xxx 1516
Docela by me zajimaly moznosti teto karty ohledne OC, bude nejaky OC test v nejblizsi dobe...?

Redakce si vyhrazuje právo odstranit neslušné a nevhodné příspěvky. Případné vyhrady na diskuze(zavináč)pctuning.cz

585 čtenářů navrhlo autorovi prémii: 282.1Kč Prémie tohoto článku jsou již uzavřené, děkujeme za váš zájem.
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.