Hlavní stránka Hardware Grafické karty Zhodnocení 7 testovaných grafických karet GeForce 6600GT AGP
Zhodnocení 7 testovaných grafických karet GeForce 6600GT AGP
autor: Štefek Petr , publikováno 2.3.2005
Zhodnocení 7 testovaných grafických karet GeForce 6600GT AGP
Ve třech recenzích jsme si představili 7 karet s čipem NV43 alias GeForce 6600GT pro sběrnici AGP. Tyto karty představují vhodný upgrade do systémů, kde se nachází starší grafická karta s podporou DirectX 8 či dokonce DirectX 7. V současné době není lepší alternativy k této kartě, která má jednoznačně nejlepší poměr výkon/cena.

NV43 alias GeForce 6600GT

 Zhodnocení 7 testovaných grafických karet GeForce 6600GT AGP

Tento čip nabízí podporu poslední verze DirectX 9.0c, což obnáší i podporu Shader Modelu 3.0, který bude náležitě využit až v budoucích hrách. Tato podpora není pro GeForce 6600GT, tak podstatnou, jak by se mohlo zdát, protože na praktické využití SM 3.0 zřejmě nebude mít dostačující výkon.

Zhodnocení 7 testovaných grafických karet GeForce 6600GT AGP

Vývojáři Unreal Enginu 3 prohlásili, že pro solidní rozpohybování jejich nového enginu je potřeba minimálně high-endová GeForce 6800Ultra. Toto prohlášení dává tušit, že budoucí enginy jsou určeny až pro další generaci grafických karet (ATI R520 a podobně).

Velkou výhodou GeForce 6600GT je fungující  technologie PureVideo, která by měla na kartách řady 6600 fungovat bez problému a v nejnovějších ovladačích je tato možnost otevřena. PureVideo umožňuje hardwarově přehrávat WMV a HD-WMV, což výrazně sníží zátěž procesoru (pro přehrávání je nutný procesor 2GHz+).

 

Výčet testovaných modelů

Žádná z testovaných karet nijak závažně v testech nepropadla a výtky se většinou týkají referenčních chladičů, které jsou poměrně hlučné. Obecně lze říci, že všechny karty šly velmi dobře přetaktovat, což ve výsledku přidá nějakých 15% výkonu navíc. Všechny karty využívají referenčního designu a žádné experimenty se tedy nekonají. Pomocí  odkazů se můžete podívat na podrobnější popis jednotlivých karet.

Club3D GeForce 6600GT AGP

Zhodnocení 7 testovaných grafických karet GeForce 6600GT AGP

První testovanou kartou byla GeForce 6600GT AGP ze stáje Club3D. Tato karta nepřekvapila svým vybavením, ale poskytla velmi dobrý výsledek v přetaktování (570MHz jádro a 1150MHz paměti). Club3D tedy ničím nepřekvapí a ani nenadchne, ale za to  jedná o solidní kousek hardware za velmi rozumnou cenu.

Club3D GeForce 6600GT AGP
Klady Zápory
+ Příznivá cena

- Referenční hlučný chladič

+ Přetaktování  

Orientační cena: cca 6000,- s DPH

 

Leadtek WinFast A6600GT THD

Zhodnocení 7 testovaných grafických karet GeForce 6600GT AGP

Tato karta GeForce 6600GT z dílen Leadteku se vyznačovala solidním chladičem, který byl navíc velmi tichý. Dalším velkým plusem byl opravdu dobrý OC, kde karta dosáhla experimentálně úctyhodných 620MHz (v normálních podmínkách solidních 575MHz u jádra a 1160MHz u pamětí). Tato karta je můj osobní favorit na koupi.

Leadtek WinFast A6600GT THD
Klady Zápory
+ Dobrý a tichý chladič

- Nenacházím

+ Solidní bundle  
+ Přetaktování  
+ Příznivá cena  

Orientační cena: cca 6200,- s DPH

 

Sparkle GeForce 6600GT AGP

Zhodnocení 7 testovaných grafických karet GeForce 6600GT AGP

O této kartě se dá říci v podstatě to samé co o modelu Club3D, protože až na nálepku na chladiči a pasivu na AGP můstku jsou naprosto shodné. Možnosti přetaktování byly opět velmi solidní (565MHz jádro a 1160MHz paměti), ale výbava tohoto modelu byla opravdu chudá.

Sparkle GeForce 6600GT AGP
Klady Zápory
+ Příznivá cena

- Referenční hlučný chladič

+ Přetaktování  

Orientační cena: cca 6000,- s DPH

 

MicroStar NX6600GT-VTD128

Zhodnocení 7 testovaných grafických karet GeForce 6600GT AGP

Tato karta se vyznačovala jako jediná přítomností VIVO a měla velmi bohatou výbavu v podobě 15CD. Možnosti přetaktování byly opět velmi dobré (565MHz jádro a 1135MHz paměti). Pokud chcete grafickou kartu s VIVO, tak nemáte nad čím váhat.

MSI NX6600GT-VTD128
Klady Zápory
+ Vynikající bundle 15CD - Chladič kryje paměti
+ VIVO - Hlučnější chladič
+ Slušné přetaktování  
+ Cena vzhledem k vybavení  

Orientační cena: cca 6600,- s DPH

 

ASUS N6600GT a N6600GT Top

Zhodnocení 7 testovaných grafických karet GeForce 6600GT AGP

Tyto karty mají díky dosti vysoké pořizovací ceně hodně těžkou situaci a v dnešní recenzi  nijak zvlášť neexcelovaly. Model Top nepracuje v případě jádra na 550MHz, což bych viděl jako problém, protože na oficiálním webu ASUSu je tento takt uveden. Paměti N6600GT Top byly jako jediné s časováním 1.6 ns, takže jsem čekal lepší výsledky, než tomu bylo v případě 2.0 ns u ostatních modelů. Bohužel se nic takového nekonalo a maximální takt byl 1160MHz (tzn. stejně jako u 2.0 ns čipů). Levnější model N6600GT na tom s přetaktováním podobně. Pokud chcete mít ASUS, tak bych doporučil spíše levnější model, který bez větších problémů nataktujete na stejnou úroveň jak N6600GT Top.

Asus N6600GT
Klady Zápory
+ Slušné přetaktování - Chudé vybavení
  - Chladič
  - Cena

Orientační cena: cca 7200,- s DPH


 Asus N6600GT Top

Klady

Zápory

+ Měděný chladič - Chudé vybavení
+ Slušné přetaktování - Cena
+ Paměti 1.6 ns (bohužel se neprojevily)  

Orientační cena: cca 8000,- s DPH

 

Inno3D GeForce 6600GT AGP

Zhodnocení 7 testovaných grafických karet GeForce 6600GT AGP

Na první pohled zaujme měděný chladič společnosti Cooler Master, který svou funkci plní relativně dobře až na nepříjemný zvuk, který vydává za chodu (možná se jednalo pouze o kusovou vadu). Výbava nedosahovala kvalit MSI nebo Leadteku, ale jinak se jedná o docela povedený kousek hardwaru.

Inno3D GeForce 6600GT AGP
Klady Zápory
+ Solidní možnosti přetaktování - Hlučný chladič (vydává tón na velmi nepříjemné frekvenci)
+ Příznivá cena
   

Orientační cena: cca 6000,- s DPH

 

Konečný verdikt

Konečné rozhodnutí záleží vesměs na tom, co preferujete, což znamená například velký bundle a VIVO (MSI) nebo trošku chudší vybavení a lepší přetaktování (Leadtek). Můj osobní favorit je Leadtek, a to díky vyváženému vybavení, dobrému chladiči a pěknému výsledku v přetaktování.

Zhodnocení 7 testovaných grafických karet GeForce 6600GT AGP

Zhodnocení 7 testovaných grafických karet GeForce 6600GT AGP

Březen 2005, grafická karta Leadtek WinFast A6600GT THD
"Za výborný poměr cena/výkon..."

 
Komentáře k článku
RSS
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
2.3.2005 13:40:48   0.0.0.xxx 13
Nvidia v tomto segmentu dominuje
2.3.2005 13:50:44   0.0.0.xxx 21
Proč u MSI kritizujete chlazení-překrytí RAM. Když chlaení RAM nekryje, tak píšete, že je to špatně a teď tohle...
2.3.2005 14:02:25   0.0.0.xxx 11
Mam Leadtek a diky za nej, pracuje skvele velmi povedeny vyrobek
2.3.2005 14:14:53   0.0.0.xxx 11
mno on asi kryje ale nedoseda na ne, takze tam jen prekazi..
2.3.2005 14:23:06   0.0.0.xxx 11
Můžete mi prosim zde napsat o kolik jste pretaktovaly grafic. kartu od Gainwardu 6600GT Golden Sample??
Ja sem to dal na 570/1150 a myslim ze by to melo jit vice
2.3.2005 14:34:34   0.0.0.xxx 12
Na Vašem místě bych případně raději šáhnul po 6800LE s nativním AGP. Nevím proč, ale věřím tomu víc než nějakým můstkům. Možná právě od doby myslím i810 s RAMBUS->SDRAM ,,můstkem".

Navíc LE se dá obvykle odemknout alespoň na 12 pipek a máte i 256bitové paměti.

Každopádně z výše uvedených karet bych se nebál ničeho mimo toho ASUSU. Je zbytečně předražený. U desek se vyplatí připlatit si za kvalitu, ale u grafiky to je vyhazování peněz oknem.

Škoda že jen cena neodpovídá. Za Mainstream bych to viděl na 3-4 tisíce s DPH. Také máte pocit že dřív stál Highend do 8 a mainstream okolo 3-4 tisíc? A dnes máte karty v mainstreamu za cenu highendu?

Moc se mi to nelíbí.
Třeba s tím ATI resp. konkurenční boj něco udělá :o) !!
2.3.2005 14:39:01   0.0.0.xxx 11
A protože nedosedá tak tepelně izoluje.
2.3.2005 14:42:22   0.0.0.xxx 11
"Navíc GF 6800LE se dá obvykle odemknout alespoň na 12 pipek a máte i 256bitové paměti. "

No tak s tim odemknutim je to VELMI diskutabilni tvrzeni, ja bych naopak do teto karty nikdynesel, protoze to je snad nejshitoidnejsi karta soucasnosti. Fora jsou plna diskusi o problemech s touto kartou, takze je naopak radim, ruce pryc!
Pokud se odemknuti podari, a mate kliku, ze je karta stabilni, je to klika. Ale prave ze ut teto karty je to o KLICE, pokud ji nemate (=dost velka pravdepodobnost), zustane vam v ruce karta, ktera je vykonnostne zhruba na urovni GF6600,ovsem za dvojnasobek ceny.

"Za Mainstream bych to viděl na 3-4 tisíce s DPH. Také máte pocit že dřív stál Highend do 8 a mainstream okolo 3-4 tisíc? A dnes máte karty v mainstreamu za cenu highendu?"

S tim naprosto souhlasim, je to bida :-/ Celkem ale verim tomu, ze jde o docasny trend. Procesory take staly pred 5 lety vyrazne vice, konkurence a rychly vyvoj jejich ceny srazil. Doufam, ze zde to bude podobne.

2.3.2005 15:00:18   0.0.0.xxx 11
Hmm karta je to sice pěkná, ale díky problémům s kompatibilitou DVI výstupu bych ji raději zavrhl.... Osobně už vím o 4 lidech (v Čr a dalších x ve světě vč. mě) se stejným problémem na Leadteku - nekompatibilní DVI s určitými panely (v mém případě Eizo L767). Takže buď blbý návrh, nebo blbá nějaká výrobní série.
2.3.2005 15:26:08   0.0.0.xxx 12
No, je pravda, že 6800Le mají problémy. Ale karty od Leadteku a Asusu jsou v pohodě, myslím, že ten Asus snad nemá problémy vůbec. Já mám osobně Leadteka6800LE odemčenýho všech 16/6 a jede 425jádro a 933 paměť, takže sylnější, než 6800Ultra.
Hlavně nebrat Gainwardy - až 50% chybných karet, a to tak chybných, že nepracují ani v default. Dá se to ale opravit přiletováním chybějícího kondenzátoru pro vyrovnávání voltáže pamětí. Vůbec největší katasrofa je MSI, u kterého je to 70-80% podle série. To si většinou vůbec neškrtnete.

2.3.2005 15:30:33   0.0.0.xxx 11
John.done, jdi uz pls s tvou svoji 6800LE do pryč.
V každé diskusi okolo GK musíš propagovat ty svoje "odemčeny pipky". A všichni už rovněž ví, že jsi ji koupil v jednom pražskému bazaru za 4000,-.
Nikdo není zvědavej na ty tvoje zvratky.
2.3.2005 15:35:29   0.0.0.xxx 11
dobry ale priste prihodte jeste gainward ;)
2.3.2005 15:38:50   0.0.0.xxx 11
Ahoj, o tom tvem Leadteku 6800LE jsem premyslel, ale vazne jak u LE tak u normalni 6800 mi kamosi v krame rikali ze ted jim nekolik lidi reklo ze jim uz neslo otevrit vsech 16.Tak jsem zvolil 6600GT od MSI, sice je drazsi, ale nechtel jsem mit jako vsicni Leadteka, protoze ten ze serie 6600GT tvcri tak 80% prodejnosti a design MSI se mi libi vic. Maximalni spokojenost, zatim oc:570/1150, pamet ale urcite vice uz nepujde, na 1170 se uz skubal obraz, jadro mozna, nevyzkousel jsem to protoze mam chripku:-(
2.3.2005 15:42:20   0.0.0.xxx 12
nezda sa vam, ze karty od tohto spickoveho vyrobcu isli s cenami hodne dolu? Skoda, ze autor do porovnania nezahrnul Gainward 6600GT (5500 s DPH pre PCX a 6200 za AGP) pricom obe maju 1.6ns pamate. Hodne zaujimava ponuka, nemyslite?
pozn: ceny su z CC
2.3.2005 15:49:44   0.0.0.xxx 11
No ja treba zadne problemy s DVI nemel, takze tezko muzu brat v potaz, ze nekdo na forech pise o problemech. Samozrejme je to mozne...jednalo se treba o vadnou serii.

Take lituju, ze jsem bemohl otestovat ten Gainward GS...ale jsem zavisly na dodavateli, ktery ji nemel k dispozici:-(.

Pozor na Silencer 6 pro GF6600GT...je urcen pro PCI Express verze, takze nejde nasadit...pro AGP zatim nic takoveho neexistuje. Snad Zalman a spol...
2.3.2005 15:52:07   0.0.0.xxx 11
Znova opkauji... jedna se o prehled mnou testovanych karet...takze tam Gainward neni:-(. Co nadpis to link na recenzi a jednotlivou kartu.
2.3.2005 15:57:57   0.0.0.xxx 11
Prosím vás pane autore,dnes jsem reklamoval 6600GT od Gainwardu mela 85 stupnu pri 5min zatezi v 3D Marku,meril sem to v Riva tuneru.Tak sem jim to tam dal,za dve hodiny mi volali ze vga jede v poho ze v originalnich ovladacixh to ukazuje 55 stupnu max,meri Riva tuner spatne nebo co si o tom mam myslet ?
2.3.2005 16:07:08   0.0.0.xxx 11
Alexey Nicolaychuk je velmi dobry v tom co dela a RivaTuneru verim:-). Problem je zrejme v tom, ze panove na reklamacich vypnou bench a podivaji se do ovladacu kolik je max teplota, ktera uz davno (az o 20 stupnu) spadla z maxima.

85 stupnu neni nejak moc a karta v pohode pojede dal...spise bych doporucil vymenit chlazeni za neco lepsiho. Nebo zkusit sundat chladit nanest znova pastu a vyzkouset co to udela. Fakt je ten, ze 85 stupnu neni duvodem pro reklamaci.

Pokud to opravdu meri v ovladacich, tak by se urychlene meli vzdat sve funkce techniku a nechat se deportovat na Sibir.
2.3.2005 16:07:11   0.0.0.xxx 11
Proč pořád nerecenzujete firmu Gainward?!?Sice mě to nevadí, protože jí mám, ale pak píšete že MSI jako jediná nabízí VIVO, to má Gainward taky, má lepší chlazení než polovina ostatních karet,tak nevim.To se bojíte že vás Gainward porazí?
2.3.2005 16:19:28   0.0.0.xxx 11
Diki za radu,asi tam dam Zalmana Cu 700 doufam ze mi to pujde pekne pretaktovat :-)
2.3.2005 17:37:44   0.0.0.xxx 11
muj vlastni benchmark Gainward 6600GT AGP Golden Sample 540/1050 default.Mne se podaril slusne taktnout na 560/1170
z cehos jsou i dane vysledky na mem webu.Pokud na kartu foukam jeste z ventilatoru 80x80 CoolMaster vzduch v otevrene skrini dostavam se max na 570/1180.

Benchmark web result:http://djstudio.a4.cz/gainward.htm
2.3.2005 18:03:29   0.0.0.xxx 11
Pánové nevím jak vy, ale já si vzpomínám, že GeForce 256 stála cca 20000Kč(cca 7let?), Riva TNT (vyšší verze taky nebyla nejlevnější), Dále GeForce2 GTS, 3,4TI atd, atd. ATI totéž
2.3.2005 18:20:09   0.0.0.xxx 11
Mám výše rezencovanýho Leadteka 6600 GT a je opravdu super. Určitě jedna z nejlepších karet kterou sem kdy měl. Šestková řada se nvidii povedla.
2.3.2005 18:37:14   0.0.0.xxx 11
hele borci rikejte si co chcete ale je to tak jestli si chcete zahrat jdete do leadteku mam ji 5 dni doma prechazel jsem z 4200 ti a ta karta me stale prekvapuje je to letadlo vsem vam ji doporucuji za slusny penize vykon jako prase.
3.3.2005 05:36:14   0.0.0.xxx 11
Já jsem jeden z těch, co měli s Leadtekem problém s DVI, proto jsem ji vrátil. Teď mám tu stejnou od Gigabyte a naprostá spokojenost.
3.3.2005 08:15:44   0.0.0.xxx 11
ten tichy Leadtek vypada dobre, ale nevite nekdo,jestli se chysta verze s 256MB?
3.3.2005 08:35:41   0.0.0.xxx 11
Jakou mas prosimte sestavu? CPU, RAM, MB?? diky
3.3.2005 08:51:52   0.0.0.xxx 11

Máte někdo zkušenost s Leadtekem a AGP 4x na základní desce ? Nerad bych kupoval zajice v pytli :-) Díky

3.3.2005 09:17:22   0.0.0.xxx 11
radsi si pockam na radeonka cena o max o 3K vyssi ale dvojnasobne parametry. A kdyz ne tak aspon karty do te doby jen klesnou
3.3.2005 09:34:32   0.0.0.xxx 11
...,Ja si zase vzpominam, ze GF3 stala po uvedeni na trh cca 13 000 Kc a za rok (!!) se dala v krame sehnat GF3Ti200 za 3 500,- + ve stejne dobe mainstreamova GF4Ti 4200 za cca 5 000,- (mluvim o cenach s DPH. Ukazte mi stejne brutalni pokles u nejake high-end karty za posledni 2 roky. Navic stale plati, ze v dobe GF3+4 byly za high-end povazovany karty s cenou kolem 10000 i s DPH, dnes se o takovych kartach mluvi jako o vyssim mainstreamu?? Kde to jsme, aby cena za graficky subsystem delala polovinu cenu pocitace!?
3.3.2005 09:38:52   0.0.0.xxx 11
Jasne, ale to bys mohl porad cekat na lepsi a lepsi karty a kompu mit GF2MX. Ja si radeji koupil GF6600GT za necelych 6l, za rok ji prodam za 4l a v te dobe bude stat 6000 karta, ktera tveho radeonka prevalcuje. A tak je to porad dokola.
3.3.2005 10:20:50   0.0.0.xxx 11
Nechci kazit radost nadšencům do leadteka, ale rraven s touhle kartou má dost problémů (viz. rraven.bloguje.cz). Až po dlouhých hodinách strávených na fórech se podařilo vyladit výkon, chyby v obraze ale zatím nezmizely. rraven teď doufá, že je to jen chyba ovladačů :-(
3.3.2005 10:33:45   0.0.0.xxx 11
Nemam skusenosti s vacsim mnozstvom tychto kariet, ale moja Asus 6800le bezi na 16/6, core standard 300 (ale mozno pojde viac, neskusal som) a pamat 900MHz - za tu cenu je to jednoznacne NO 1. Ale pravda je, ze to bol risk. Len chcem povedat, ze netreba vsetko zatracovat kvoli nejakej znacke, ktorej 90% produktov ma problemy (MSI)
3.3.2005 11:27:12   0.0.0.xxx 11
Ty mas nejakou poruchu osobnosti, ze o sobe mluvis ve 3. osobe?
3.3.2005 13:25:25   0.0.0.xxx 11
Brej den, mám Leadteka 6600GT a docela mi topí, okolo 88 stupnu při maximální zátěži, prý má kvalitní chaldič, takže se docela divím. Jinak ta teplota vzroste o cca 5 stupnu po maximálním přetaktování (582/1150), sice karta jede v pohodě, ale 93 stupnu už mě děsilo.
Nyní mám 550/1125 a teplota nepřesáhne zhruba tech 90. Měl bych s tím něco dělat?
Skřín mám vcelku vzdušnou, ale ted mě napadlo, že nevim, kolik topí při otevřený skříni..
Kdo pidá názor ohledně teplot, budu rád, jinak teplota byla na měřena v Rivatuneru i oficoš ovladačích
3.3.2005 15:15:13   0.0.0.xxx 11

Ja topim okolo 60-65 bez zateze a se zatezi max. do tech 90ti ... ovsem to az po sundani chladice.. vymeny teplovodici pasty a sundani z chladice zespodu ctyr pruhlednych "plastovych nozicek" kvuli stabilite - jsou sice funkcni aby se chladic pri nesetrnem zachazeni nenahnul ale mel jsem dojem ze mi trochu prizdvihavaj celkove chladic nad GPU (podle meho nebyl dostatecny pritlak) protoze hodnoty byly v klidu cca 70 a pri zatezi ke 100 stupnum.. kazdopadne celkove nemam moc dobry dojem z chladice.. chtelo by to med a tissi (vetsi a lepe resene lopatky) ventilator..


PS: Case mam odvetravany dostatecne a teplo z vydechu chladice jde primo bokem ven z case..


PPS: Mam ted lehce snizene otacky (rekneme tak o 20%) na hranici stejneho hluku jako ostatni ventilatory v case a plati vyse uvedene hodnoty teplot

3.3.2005 16:21:27   0.0.0.xxx 11
Ja sa tiez hlasim k spokojnym majitelom LEADTEKA 6600GT agp 128MB. Original chladic bol na moj vkus dost hlucny, teploty som mal tak do 90 stupnov. Nahodil som chladic D3TB ci ako sa ten titan vola a teploty mam max 74 stupnov pri max OC 600/122 ale to mi uz hadze trochu artefakty, cize bezim stabilne na 580/1,2 a uplna pohoda a hlavne TICHUCKO )) cize ja som spokojny a doporucujem Leadtek (i ked je pravda ze ine grafky som nemal moznost otestovat)
3.3.2005 18:28:53   0.0.0.xxx 11
Originalni ovladace ukazuji jinou teplotu nez Riva Tuner?Můžete mi to vysvětlit
3.3.2005 19:42:00   0.0.0.xxx 11
6600GT je jistě dobrá karta, ale uvidíme jestli bude stejně stárnout jako GeForce 5700 (dneska je ostuda si o ní opřít i kolo). Věřím že sice ATI s kartou X700 Pro nepřekoná fps rekordy GF 6600GT, ale určitě to za dva roky nebude nepoužitelná karta. Což se u GF 6600GT nedá předpokládat (vzhledemk minulosti jejich předchůdců). Srovnejte 9600XT s 5700. Myslím že X700stovka je dobrá volba! (nebudete po mě házet kameny že?)
27.7.2005 21:22:19   194.212.24.xxx 11
OMG. Ale koukni se treba na GeForce 4 Ti 4200 128MB... Ja ji mam a doted mi sly uplne vsechny hry az na Bf2, ktery vyzaduje mit kartu s podporou DirektX9
3.3.2005 20:32:23   0.0.0.xxx 13
Já funguju s GF6600GT od leadteku naprosto v pohodě. Přetaktil jsem ji na 600/1160 a pohodička, teplota je v klidu na nějakých 40 stupních. Leadteka považuju za nejlepší volbu v 6600.
3.3.2005 23:18:37   0.0.0.xxx 11
ja ho mam v desce s agp 4x a no problem...
4.3.2005 08:25:08   0.0.0.xxx 11
Na Leadteka jsem nasadil právě Zalman VF-700Cu, teplota pči 2D je 38 stupňů, po hodině hraní HL2 je 48 stupňů, a to kartu taktuji na 600/1200 (!), AquaMark3 přes 57,000 bodů. Docela neuvěřitelné. Ale se stock chladičem to naopak nešlo, karta dosáhla 80 stupňů a začala kolabovat..
4.3.2005 12:38:33   0.0.0.xxx 11
Mam Leadtek 6600Gt a problemy s chlazenim, ktere uvadite, me docela desi. Ja mam v klidu okolo 40 stupnu, pri zatezi tak 60 - 70, ale asi ji neumim poradne zatopit. Predtim jsem mel gf 440 s pasivnim chladicem, a jako bych ji tam mel porad (co se tyce hluku z vetracku). Vykonovy narust asi nema cenu popisovat. Jednoznacne dobrej kauf!!
4.3.2005 13:51:14   0.0.0.xxx 11
Co to tady blabolis za nesmysly? Proc tady vytahujes nejakou GF5700, jako to ma souvislost s GF6600GT? Proc ji rovnou nesrovnavas s GF5200? Asi te hodne zere, ze ATI momentalne nema cim konkurovat, ze? Nebrec, az ATI snizi ceny o 30% tak bude 800XL docela dobra partie, do te doby ale prosim skuhrej doma.

"Věřím že sice ATI s kartou X700 Pro nepřekoná fps rekordy GF 6600GT, ale určitě to za dva roky nebude nepoužitelná karta." No tak tomu verim taky, ta karta je za soucasne ceny nepouzitelna uz ted.
5.3.2005 07:41:42   0.0.0.xxx 11
Mam taky Leadteka A6600GT, je bezva (po prechodu z GF4Ti4200 musi bejt , ale ta teplota me taky desi. Skrin mam dobre vetranou (vzadu vetrak 80x80, Barton 2500+ pri max zatezi s box chladicem jen 54°C), ale tahle grafika az 86°C. Vyndal jsem proto zaslepku hned pod grafarnou a max je ted 81°C.
Na forech pisou, ze Zalman 700 to stahne o dost, ale nechce se mi vyhazovat dalsich 750Kc. Pri OC to jde presne jak uvadis o 5°C nahoru. Pritom chladic je na omak uplne vlazny (coz ukazuje, jako by byl mizerny styk s GPU), cetl jsem vsak v diskuzich, ze ani jeho sundani, naneseni nove pasty a opetovne prichyceni nepohlo).
7.3.2005 13:54:40   0.0.0.xxx 11
Ma vyznam UPGRADE GeForce FX 5900-XT na GeForce 6600-GT??
Piste prosim na mail.Diki
8.3.2005 05:55:19   0.0.0.xxx 11
Dle mýho určitě... výkon 6600 GT je nesrovnatelně vyšší... řada 5xxx je podle mě nejhorší serie od nVidie... prostě nepovedená a nedomrdlá architektura! Záleží taky na procesoru! pokud máš 2400+ (bo 2,4 GHz) a vejš, tag do ní jdi!! Mám jí od leadteku a max. spokojenost!
8.3.2005 09:31:35   0.0.0.xxx 11
Chtel jsem se zeptat tech kdo ho maji jak jsou s nim spokojeny a (golden sample s video IN) ale hlavne kde jste ho sehnali ?
8.3.2005 13:57:03   0.0.0.xxx 11
Cuz ma ho proca http://www.proca.cz
mam Gainwarda GF6600GT v AGP a musim rict ze je to za ty penize to prave Je to verze GOLDEN SAMPLE to znamena ze jadro jede standartne na 540 Mhz a pameti 1050 Mhz
ja sem ji osobne dostal az na 570/1200
rozhodne to neni spatnej kup ...vzdy sem sel vetsinou po MSI ale cena byla od nich dost nehezka tak sem poprve sel do Gainwarda a naprosta spokojenost
8.3.2005 15:47:34   0.0.0.xxx 11
S tim vetrakem mate recht a neni to tim, ze jste meli spatny kus. Ja mam uz 2. (prvni shorela) a opravdu je to nesnesitelny.... Je to jak papinak.
8.3.2005 16:23:07   0.0.0.xxx 11
Má smysl kupovat verzi GT do pecka s AGP 4x a P 2.2 Ghz? Nebude nakonec levnější verze karty v grafickém výkonu nakonec srovnatelá? PS: Před důchodem už nepaříte, jenom to cálujete potomstvu... Díky za názor
8.3.2005 16:48:41   0.0.0.xxx 11
Předem se omlouvám za "inzerci", ale nechtěl by někdo z Vás koupit:
(Club 3D) GeForce 6800LE,128MB DDR,256bit,AGP8x,TV OUT,DVI, jádro 300Mhz, paměti 700Mhz. Nová, záruka 24 měsíců, možno s daň. dokladem. Cena 5290 Kč.

Tak kdyby náhodou 605288909

Dík Jura
9.3.2005 15:25:09   0.0.0.xxx 11
No tak lidi, nedáte za ni ani 4990Kč??
Vždyť za tu cenu ani nekoupíte novou GF6600GT, která je slabší... Tak když někdo změníte názor, tak zavolejte na 605288909
10.3.2005 12:59:42   0.0.0.xxx 11
Chlapci s Pctuningu zrejme nerecenzujou co sami neprodavaji. Mluvim o Gainward.

10.3.2005 13:57:42   0.0.0.xxx 11
Supr dikec moc a jsme na tom uplne stejne (MSI) mam desku je cervena a ta grafika by tam vypadala dost dobre :-))))
12.3.2005 00:15:44   0.0.0.xxx 21
Myslíte, že je lepší zakoupit Leadteka, Gainwarda nebo Inno3D+Zalman VF700 AlCu? Na cenu neberte ohled. Jedná se mi hlavně o přetaktovatelnost, hlasitost, teplotu a stabilitu. VIVO neni nutné, vlastním už TV kartu... Díky za vaše názory ;)
12.3.2005 20:06:28   0.0.0.xxx 21
hele s tema teplotama cumim, mam leadtek6600gtAGP a po pretaktovani na 560/1125 mam 54stupnu(cca po hodince Dooma3) a na default 46stupnu a checkuju to v ovladacich...
15.3.2005 11:37:27   0.0.0.xxx 11
Ja bi som to tiez zvazil s tou 6800LE. Na forach sa nu nu hodne stazuju.

Mam tiez taky maly dotaz na ten konkurencny boj. Ati ma uz davno viacej trhu ako Nvidia. Je to cca 0 8 - 10perc. Takze konkurencny boj sa uz davno rozputal. Myslim ze karta 6600 a 6600GT je na to odpovedov. Najvetsi podiel trhu s Grafikami ma stale intel)), aj ked ziaden hrac ich vo svojej zbierke nema.
S tymi cenami by fakt nieco spravit mohli. Ale aj tak nemyslim ze je to prehrane. Pametam sa ze kamos kupoval pred par rokmi GF 2Ti. To bol v tej dobe myslim tiez mainstream. Placol za nu tiez okolo 5000kc.
17.4.2005 13:04:39   0.0.0.xxx 11
Mam taky Leadteka docela dobrá korta topí na 85C neni taktovaná. Mam jinej problém v programu Winfox na taktováni a kontrolu jse mi na hard. monitoru nezobrazujou otáčky větráku co stím a jiné položky které tam jsou.Ukazuje jen teploty.
23.4.2005 12:17:55   0.0.0.xxx 11
asi jo a taky zda GK mají 128b nebo 256b sběrnici
30.4.2005 13:57:03   0.0.0.xxx 11
Good clanek ale chtelo by to jeste jeden na karty s PCI-E.
(a + Gainward samozrejme )
7.8.2005 14:07:25   82.119.126.xxx 31
xem sa spytat ci dostanem graficku kartu napr 6600 gt, 6600, 6200, x700, 9800pro do mojej dosky ktora fici na agp 2x/4x??? PROSIM POMOC thx
7.8.2005 18:16:21   213.215.120.xxx 11
N6600GT/TD alebo V9999LE/TD....tak ktoru s tichto asusiek mam vybrat
11.8.2005 12:38:37   212.80.91.xxx 101
Docela by mne zajimalo jak si vede 6600gt od Gigabytu a zda ma dobre reseni chladic (teplota a hlucnost)? A konecne jestli je lepsi Leadtek nebo Gigabyte?

Redakce si vyhrazuje právo odstranit neslušné a nevhodné příspěvky. Případné vyhrady na diskuze(zavináč)pctuning.cz

2 čtenáři navrhli autorovi prémii: 1Kč Prémie tohoto článku jsou již uzavřené, děkujeme za váš zájem.
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.