Hlavní stránka Hardware Základní desky MSI Z77A-GD65 – povedený základ pro Ivy Bridge (preview)
MSI Z77A-GD65 – povedený základ pro Ivy Bridge (preview)
autor: Z. Obermaier , publikováno 21.3.2012
MSI Z77A-GD65 – povedený základ pro Ivy Bridge (preview)

Na uvedení procesorů Ivy Bridge si ještě tři týdny počkáme, Intel si dává tentokrát na čas. Co vám ale ukázat už můžeme, jsou nové desky s čipsetem Z77 Express. V redakci se nám jich sešlo několik, jako první se podívejme na cenově příjemný základ od MSI s dobrou výbavou a geniálně jednoduchým BIOSem.


MSI Z77A-GD65 – povedený základ pro Ivy Bridge (preview)

Desku jsme si představili, všechny její funkce a vzhled. Ukázali jsme vám osazené čipy a detaily. Na plnou recenzi si pak necháme měření výkonu, popis nového čipsetu a všech jeho novinek v praxi. Změříme výkon USB 3.0 a LucidLogix Virtu MVP. Také vám ukážeme BIOS desky a detailně se budeme věnovat taktování. V plné recenzi je tedy na co se těšit. Aby vám to nebylo líto, zde je malá ochutnávka taktování s touto deskou:

MSI Z77A-GD65 – povedený základ pro Ivy Bridge (preview)

I když jde o levnou desku za 4000 Kč, taktování na ní jde skvěle. Bohatý BIOS a možnosti nastavení vám přetaktování opravdu usnadní. Se svým starým čipem jsem dosáhl maxima jeho možností, stejně jako na jiných kvalitních deskách. 5,1 GHz stabilních v 3D renderovacích programech není vůbec špatný výsledek.

MSI Z77A-GD65 – povedený základ pro Ivy Bridge (preview)

Frekvence 5,1 GHz je sice slušná, ale 5,3 GHz je lepší :) S novým procesorem, který vám zatím neukážeme naplno, je taktování pohádka. A to nekončíme u toho, co byste říkali například plně stabilní 5,2GHz procesor a 2,8GHz paměti k tomu? Už brzy se dočkáte.

MSI Z77A-GD65 – povedený základ pro Ivy Bridge (preview)

Za půjčení desky děkujeme MSI Czech republic



Tagy: MSI  Z77A-GD65  ivy  sandy  bridge  3770K  3570K  2600K  základní  deska  motherboard  recenze  test  preview  srovnání  


 
Komentáře k článku
RSS
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
21.3.2012 04:22:34   83.240.51.xxx 24
Otestujete, Nvidia Synergy?
21.3.2012 06:30:33   146.185.23.xxx 42
dosud nebylo uvedeno ...
21.3.2012 04:41:26   82.145.210.xxx 134
Dobré představení dobré desky. Tady se ovšem čeká jiná recenze od Obra. Kepler na dveře klepe.
21.3.2012 05:31:20   77.92.197.xxx 122
Hlavně ten co tam má ve slotu PCI-E Šikovně promazaný screen z GPU-Z,to ho tam ani nemusel dělat. Vypadá to divně,dělat preview desky MSI a přitom použít CPU a VGA podléhající NDA No jsem zvědav na ten trhač asfaltu ala Kepler
21.3.2012 06:30:57   146.185.23.xxx 54
taková malá upoutávka na dny příští ...
21.3.2012 07:36:19   89.29.90.xxx 121
Sice je GPU Screen promazaný ale v jedné části jde vidět název grafiky GeForce GTX680 .. http://screencast.com/t/N8EUnTyKs
21.3.2012 06:11:35   95.140.248.xxx 161
mě teda deska za 4 litry nepřijde jako levná...
21.3.2012 06:31:24   146.185.23.xxx 59
GD65 je téměř nejvyšší model, za 4000 Kč startovní ceny to není drahé
21.3.2012 06:13:25   85.248.142.xxx 60
najprv malá chybička : "Napájení procesoru tvoří dvanáct fází, !! osmnáct !! jich je určených pro jádro procesoru..." - malo by ich byť 8 pre CPU.

No, mňa by zaujímalo či sa dajú demontovať tie plastové "zavadziatka" na chladičoch napájania CPU bez toho aby sa zrušila záruka, ďakujem za prípadnú odpoveď.
21.3.2012 06:31:35   146.185.23.xxx 32
opravíme
21.3.2012 06:32:23   146.185.23.xxx 53
to není plast, ale je to myslím hliníkové ... nejde to sundat
21.3.2012 06:14:44   193.85.36.xxx 21
mmm to sem teda zvedavej
21.3.2012 08:40:11   89.29.80.xxx 21
Pěkná recenze
21.3.2012 09:19:50   213.220.211.xxx 10
"na uvedeni ivy bridge si jeste tri tydny pockame"

Jak je to tedy? Vyjdou desktop IB toho 8.4., nebo 29.4., jak koluje netem?
21.3.2012 17:19:06   213.220.211.xxx 00
Zvlaste horka otazka, kdyz napr.:
Intel To Launch Ivy Bridge Desktop Processors This Week!
http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=743
21.3.2012 09:35:54   188.95.125.xxx 80
Čau, jen dotázek ohledně fungování grafické karty v procesoru. Když je používána hlavní GK v PCI-E, tak ta z procesoru taky ? Nebo jak to funguje... Díky za odpověď.
21.3.2012 11:29:12   217.196.213.xxx 10
Pokud je aktivováno Virtu, tak v nenáročném prostředí (typicky brouzdání po netu, sledování filmu, apod.) běží dedikovaná karta v nejúspornějším režimu a výstup zrostředkovává IGP v procesoru. Pokud ale Virtu aktivované není, je IGP vypnuté a výstup jde z dedikované karty.
21.3.2012 11:34:16   89.176.131.xxx 40
Můžu se zeptat kdy přesně bude ta recenze Platí stále to původní datum 8.4. nebo už to nové 29.4. ??? Díky za odpověď
21.3.2012 11:59:57   176.61.197.xxx 10
Blue Storm napsal:
Pokud je aktivováno Virtu, tak v nenáročném prostředí (typicky brouzdání po netu, sledování filmu, apod.) běží dedikovaná karta v nejúspornějším režimu a výstup zrostředkovává IGP v procesoru. Pokud ale Virtu aktivované není, je IGP vypnuté a výstup jde z dedikované karty.


Mňa by zaujímalo kam v takomto prípade treba mať napojený monitor? Či do dedikovanej grafiky, či len základnej dosky alebo súčasne do oboch.
21.3.2012 12:09:56   217.196.213.xxx 01
Do výstupu IGP
21.3.2012 14:09:20   176.61.197.xxx 21
Blue Storm napsal:
Do výstupu IGP


A nemá toto riešenie negatívny vplyv (napr. nemej FPS v hrách) oproti pripojeniu monitora priamo na dedikovanú grafiku?
21.3.2012 14:54:21   217.196.213.xxx 40
Podle mého měření je pokles malý a ke stejnému závěru došel i Zdeněk Obermaier při měření Virtu u Z68. Je možné, že s novějšími ovladači pro Virtu bude rozdíl ještě menší.
21.3.2012 22:44:36   94.172.160.xxx 20
Pan Obermaier bude v najblizsich dnoch asi dost zaneprazdneny. Launch Keplera, Ivy Bridge, mozno este dualka od AMD a nejaky dalsi Kepler sa snad tiez objavi.
22.3.2012 09:05:23   147.229.192.xxx 10
M2 by spíš zajímalo, jestli nový chipset umožní aspoň trochu nějaké taktování Sandy Bridge bez K. Nebo jestli je to pořád +/- stejné.
27.3.2012 09:02:32   158.196.216.xxx 00
Ahoj, jaké jsou možnosti konfigurace SATA portů na desce? Jde mi o to, že pokud osadím ssd na port 1(2), tak jestli je možné nastavit tyto porty na AHCI/RAID a zbývající porty 3-6 lze mít nezávisle na tom nastaveny na AHCI/RAID. Nebavím se teď o portech 7,8 u kterých to předpokládám, když tam musí být řadič. Ptám se proto, že mám na tuto desku zálusk, ale nechce se mi platit za nejvyšší model a 6 SATA portů mi stačí až nad hlavu.

Redakce si vyhrazuje právo odstranit neslušné a nevhodné příspěvky. Případné vyhrady na diskuze(zavináč)pctuning.cz

60 čtenářů navrhlo autorovi prémii: 25.2Kč Prémie tohoto článku jsou již uzavřené, děkujeme za váš zájem.
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.