huawei-slavi-uspechy-v-pocitacovem-odvetvi-diky-portfoliu-matebook-series-dodavky-mezirocne-vzrostly-o-716
Článek Huawei slaví úspěchy v počítačovém odvětví: díky portfoliu MateBook Series dodávky meziročně vzrostly o 716 %

Huawei slaví úspěchy v počítačovém odvětví: díky portfoliu MateBook Series dodávky meziročně vzrostly o 716 %

Komerční sdělení
5. 4. 2021 09:31

Minulý rok se ukázal jako milník pro PC sektor, který je opět na vzestupu. Dokonalým odrazem tohoto trendu je společnost Huawei, která dosáhla meziročního růstu objemu dodávek PC o 715,69 %. Pozoruhodný nárůst společnosti je výsledkem pěti let vývoje v oblasti PC, který umožnil Huawei vytvořit průkopnickou řadu MateBook. Zájmu spotřebitelů také odpovídá uznání globálních médií a osm ocenění získaných v loňském roce. Dosavadní úspěchy dokazují, že investice společnosti Huawei do kategorie počítačů je již úspěšná, což je příslib budoucnosti.

Reklama

S pandemií v zádech a zažitém home-office se dostaly tradiční počítače opět do hledáčku zákazníků. Podle průzkumu společnosti Canalys poroste globální trh s PC v roce 2021 o 8 %, přičemž klíčovou hnací silou tohoto růstu zůstanou notebooky.

Důkazem tohoto trendu je také vývoj Huawei a jeho řady MateBook. Společnost v současné době slaví páté výročí na globálním trhu s PC a díky integraci mobilních technologií přináší bezproblémový zážitek napříč zařízeními.

Průkopník technologií v PC průmyslu

Posledních pět let bylo pro společnost Huawei výjimečně úspěšných, co se týče vývoje špičkové řady MateBook Series. Během této doby společnost hnala odvětví vpřed za pomoci klíčových inovací, které stanovily nové průmyslové standardy. Mezi tato průkopnická řešení patří první lehký notebook Huawei, FullView Display, OneHop a Multi-Screen Collaboration. Všechny byly vyvinuty v reakci na reálné potřeby uživatelů, kteří stále více používají svá zařízení pro práci a učení z domova.

„Posledních pět let bylo naplněno velkými i malými úspěchy a četnými výzvami, které nás vedly k hledání ještě lepších řešení pro všechny scénáře,“ říká Vojtěch Doležal, produktový manažer Huawei v oblasti PC, MBB a Audio pro Českou republiku. „Rovněž se nám povedlo mazat hranice mezi smartphony a počítači, protože poskytujeme řešení, která jsou dokonale přizpůsobena potřebám uživatelů a často i překračují jejich očekávání. Páté výročí obchodní přítomnosti společnosti Huawei v PC průmyslu je pro nás výjimečným okamžikem. Na jedné straně jsme hrdí na pozoruhodné zvýšení podílu na trhu. Na straně druhé se díváme optimisticky do budoucnosti a s řadou MateBook máme další velké plány.“

V České republice se společnosti Huawei od momentu uvedení na trh do konce kalendářního roku 2020 podařilo prodat přes 3 000 notebooků, a to v různých cenových segmentech od cca 15 000,- Kč až do 50 000,- Kč (DMOC včetně DPH). Trend prodejů na přelomu třetího a čtvrtého čtvrtletí naznačoval, že společnost dosahovala až na 3 % tržního podílu v celkovém retail/etail kanálu, pro některé konkrétní modely to v jejich dílčích segmentech byly ale i dvouciferné hodnoty podílu na trhu (zejména MateBook D 14). Ambice Huawei jsou tedy do budoucna ještě vyšší.

Zážitky na dosah ruky

Pokud vezmeme v úvahu propojenost zařízení Huawei, hranice mezi smartphony, počítači a tablety takřka zmizela. Společnost se snaží rozšiřovat funkce pro řešení různých uživatelských scénářů a nadále se zaměřuje na výkon a inovace displeje. Z hlediska ekosystému si Huawei klade za cíl zlepšit zážitek uživatelů na PC a současně nabízet rozmanitý ekosystém integrující operační systém Windows s mobilním prostředím.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama