top-3-herni-klavesnice
Článek TOP 3: Herní klávesnice

TOP 3: Herní klávesnice

Komerční sdělení
21. 1. 2021 14:27

Pohltilo vás hraní PC her? Pak je nejvyšší čas investovat do kvalitní herní klávesnice – právě ta vám umožní posunout vaše herní schopnosti na další úroveň. Co vše by ale měla umět a jak ji vybrat?

Reklama

Pohltilo vás hraní PC her? Pak je nejvyšší čas investovat do kvalitní herní klávesnice – právě ta vám umožní posunout vaše herní schopnosti na další úroveň. Co vše by ale měla umět a jak ji vybrat? 

TOP 3: Herní klávesnice
i Zdroj: PCTuning.cz

Proč investovat do herní klávesnice

Jakmile vyzkoušíte kvalitní mechanickou klávesnici, k té membránové se už nevrátíte – přesvědčí vás o tom rychlejší odezva, skvělý zvuk a bytelné provedení, které přežije až 80 milionů stisknutí. Herní klávesnice vám navíc nabízí řadu užitečných funkcí a vychytávek – anti-ghosting systém, n-key rollover, programovatelná a multimediální tlačítka nebo efektní podsvícení.

Mechanická vs. membránová klávesnice

Mezi hráči jsou tradičně nejoblíbenější mechanické klávesnice, které mají rychlou odezvu a jsou bytelnější. Oproti klasické membránové klávesnici si navíc mnohem lépe poradí s takzvaným ghostingem neboli stisknutím několika kláves naráz, a to díky anti-ghosting systému, který doplňuje funkce n-key rollover umožňující snímat každou klávesu individuálně.

Klávesy

Herní klávesnice se vyznačují přídavnými klávesami, kterým lze přiřadit nejrůznější funkce, a multimediálními klávesami, které vám zjednoduší nejen hraní her, ale například i běžnou kancelářskou práci.

Herní podsvícení

Třešničkou na dortu je u herních klávesnic efektní podsvícení. Hráči si pochvalují lepší orientaci na klávesnici, a to především za šera nebo v noci. Zároveň oceňují, pokud mají možnost barvu podsvícení měnit, nastavit jeho intenzitu nebo ho zcela vypnout.

A jak vypadá žebříček nejlépe hodnocených herních klávesnic dle recenzentů?

TOP 3: Herní klávesnice
i Zdroj: PCTuning.cz

Yenkee Katana YKB 3500

Herní mechanická klávesnice Yenkee vyniká ultralehkou konstrukcí díky povrchu z broušeného hliníku. Na první pohled zaujme duhovým podsvícením se 14 nastavitelnými efekty, které vám zpříjemní noční herní maraton. Nechybí multimediální klávesy, možnost uzamčení klávesy Windows, díky čemuž se nestane, že byste hru omylem ukončili, a funkce n-key rollover.

Hodnocení na Heurece: 91 %

Niceboy ORYX K300X

Kompaktní klávesnice Niceboy vám na stole nezabere příliš místa, jelikož jí chybí numerická část, kterou při hraní her beztak nevyužijete. Tu pravou herní klávesnici z ní dělají kvalitní mechanické spínače, anti-ghosting pro 26 nejpoužívanějších kláves a multimediální klávesy. Za zmínku stojí také povedené RGB podsvícení s možností výběru ze 7 dynamických efektů.

Hodnocení na Heurece: 92 %

Niceboy ORYX K600

Na samý vrchol našeho žebříčku to dotáhla herní klávesnice Niceboy vybavená mechanickými spínači a anti-ghosting systémem pro všechny klávesy. Kromě toho vám nabízí možnost naprogramovat si jednotlivé klávesy přes počítačový software ORYX K600 a uzamknout tlačítko Windows pro zabránění nechtěnému otevření nabídky Start. Samozřejmostí je RGB podsvícení – můžete si vybrat z několika přednastavených herních režimů nebo si zvolit vlastní styl.

Hodnocení na Heurece: 94 %

Pokud máte doma herní notebook, výběr herní klávesnice řešit zřejmě nemusíte. Pro ostatní, kteří však výběr herní klávesnice řeší, bude tento žebříček určitě užitečný. Další recenze na klávesnice případně najdete na webu Heureka.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama