investicni-spolecnost-carlyle-group-kapitalove-vstupuje-do-softwarove-spolecnosti-memsource
Článek Investiční společnost Carlyle Group kapitálově vstupuje do softwarové společnosti Memsource

2. 7. 2020 21:23

Globální investiční společnost Carlyle Group oznámila, že od stávajících akcionářů odkoupila majoritní podíl ve společnosti Memsource, která vyvíjí cloudový překladatelský software.

Memsource bude díky investici schopen urychlit svůj růst na všech klíčových trzích

Londýn, Velká Británie a Praha, Česká republika: 2. července 2020 – Globální investiční společnost Carlyle Group (NASDAQ: CG) dnes oznámila, že od stávajících akcionářů odkoupila majoritní podíl ve společnosti Memsource, která vyvíjí cloudový překladatelský software. Management společnosti, včetně jejího zakladatele a CEO Davida Čaňka, bude nadále Memsource řídit a rovněž zůstává mezi akcionáři firmy. Finanční detaily transakce nebyly zveřejněny.

Společnost Memsource, založená v roce 2010 v Praze, je jedním z předních světových poskytovatelů cloudových překladatelských řešení, která pomáhá globálním společnostem automatizovat lokalizaci korporátního obsahu. Software od společnosti Memsource, který zahrnuje patentovanou technologii na bázi umělé inteligence, využívá rostoucí portfolio zákazníků z řad globálních společností, překladatelských agentur, jednotlivých překladatelů a předních univerzit po celém světě. Software poskytovaný společností Memsource využívají i největší hráči na trhu, jako například společnosti Uber, Zendesk, Supercell nebo Vistaprint.

i Zdroj: PCTuning.cz

Kapitál pro transakci poskytl investiční fond Carlyle Europe Technology Partners IV (CETP IV), jenž je zaměřený na růstové investice do telekomunikací, médií a technologií v Evropě a USA. Díky investici a partnerství se skupinou Carlyle Group bude Memsource moci zrychlit svůj růst na všech klíčových trzích, včetně Severní Ameriky a Asie.

David Čaněk, zakladatel a CEO společnosti Memsource, uvedl: „Možnost spolupracovat s týmem společnosti Carlyle je pro nás obrovským úspěchem. Cílem Memsource nadále zůstává optimalizace překladů a lokalizace firemního obsahu a díky partnerství s Carlyle budeme schopni výrazně urychlit tempo vývoje a monetizace našeho produktu. Naším cílem je stát v čele technologických inovací, které v současné době v překladatelském odvětví probíhají.“

Fernando Chueca, výkonný ředitel fondu Carlyle Europe Technology Partners, řekl: „Velmi se těšíme na spolupráci s Davidem Čaňkem a jeho týmem při dalším rozvoji společnosti Memsource. Ve své relativně krátké historii se Memsource etabloval jako jeden z předních poskytovatelů softwaru pro lokalizaci firemního obsahu, který jedinečným způsobem využívá potenciál strojového překladu a celkové automatizace, jež v tomto odvětví probíhá.“

O skupině Carlyle

Carlyle Group (NASDAQ: CG) je globální investiční společnost, která působí zejména ve čtyřech základních oblastech: soukromý kapitál společností, nemovitosti, globální tržní strategie a investiční řešení. Společnost Carlyle spravovala k 31. březnu 2020 aktiva v hodnotě 217 mld. USD. Její strategií je investovat a vytvářet hodnoty ve prospěch svých investorů, portfoliových společností a komunit, ve kterých operuje a do nichž investuje. Skupina Carlyle má více než 1775 zaměstnanců ve 32 městech na šesti kontinentech. Více na www.carlyle.com. Sledujte The Carlyle Group na Twitteru: @OneCarlyle.

O společnosti Memsource

Memsource pomáhá globálním společnostem automatizovat překlady firemního obsahu. V roce 2019 byl Memsource společností CSA Research Memsource oceněn jako nejefektivnější systém pro řízení lokalizace. V současné době lze v Memsource překládat do 500 jazyků, z více než 50 typů souborů a využívat integraci s více než 30 poskytovateli strojového překladu. Díky Memsource získávají zákazníci kvalitnější překlady a současně jim patentované technologie využívající umělou inteligenci umožňují snižovat náklady na překladatelské služby. Memsource má kanceláře v Evropě, USA a Japonsku a poskytuje své služby tisícům zákazníků z celého světa, včetně předních globálních značek jako Uber, Zendesk, Supercell nebo Vistaprint. Více na www.memsource.com. Sledujte Memsource na Twitteru: @Memsource.

i Zdroj: PCTuning.cz