autor: Tiskové zprávy , publikováno 4.5.2020

Každý by chtěl tenký notebook, který vydrží dlouho na baterii, je tenký, má dotykový displej a podává stabilní výkon. Proto se společnost Intel rozhodla, že zavede nový standard zvaný Project Athena. Co to znamená a jak takový notebook poznáte?

Základní myšlenka certifikace Project Athena

Vybrat si kvalitní notebook na práci nebo zábavu je pro mnoho uživatelů zbytečně náročné. Hromadě hardwarových konfigurací často rozumí jen úzká skupina geeků a ne každý má takového přítele na telefonu k dispozici. Intel proto definoval tři základní oblasti, ve kterých musí moderní zařízení vynikat tak, aby to mělo pro každého uživatele viditelný přínos. Tady jsou:

• Notebook musí být okamžitě po probuzení připravený k práci včetně bezpečného přihlášení k uživatelskému účtu.
  • Výkon na baterii bude za každých okolností identický jako při zapojení do sítě.
  • Uživatelsky přívětivý dotykový displej s Full HD rozlišením a úhlopříčkou 12 až 15,6”.

Výsledkem toho všeho je úplně nový stupeň certifikace pro notebooky zvaný Project Athena, symbolizovaný nálepkou, kterou se bude pyšnit každý výrobce. A samozřejmě se takové notebooky objeví i v nabídce na Alza.cz.

10. generace mobilních procesorů Intel pohání ty nejlepší notebooky

S novými mobilními procesory Intel® Ice Lake si zajistíte výrazný výkonnostní posun vpřed. Intel se totiž technologicky vůbec nezastavil, a naopak přidává do kroku. Například nižší spotřebou, delší výdrží baterie, silnějším grafickým čipem nebo podporou Thunderbolt™ 3 (USB-C), Intel® WiFi 6. Jsou to zkrátka procesory, které obslouží všechny typy uživatelů včetně nejnáročnějších profesionálů.

Project Athena: TOP notebooky!

Využity jsou i zbrusu nové technologie strojového učení a AI jako Intel® Deep Learning Boost. Díky tomu výrazně klesá spotřeba, což ve výsledku znamená, že takový notebook zvládne klidně i 9 hodin reálného provozu, případně až 16 hodin při sledování lokálně uloženého videa.

Project Athena: TOP notebooky!

Ostatně Project Athena je plánovaný jako přímá konkurence právě pro notebooky od společnosti Apple. A na to slyší i výrobci, kteří uvedli hned několik laptopů vyhovujících certifikaci Athena Project. Namátkou jmenujme Dell XPS 13. Acer Swift 5, HP Spectre x360 nebo Lenovo Yoga C940.

Tagy: Project Athena  notebook  Intel  Alza