prvni-elektricke-rypadlo-bobcat-sjizdi-z-vyrobni-linky-v-dobrisi
Článek První elektrické rypadlo Bobcat sjíždí z výrobní linky v Dobříši

První elektrické rypadlo Bobcat sjíždí z výrobní linky v Dobříši

Komerční sdělení
12. 6. 2018 07:55

Společnosti Doosan Bobcat EMEA oznámila, že první jednotunová minirypadla E10e s nulovým přesahem (ZTS) s elektrickým pohonem sjela z výrobní linky ve výrobním závodě Bobcat v Dobříši v České republice.

Reklama

První elektrické rypadlo E10e, které sjelo z výrobní linky ve 13:08 dne 11. července 2019, má sériové číslo B4KL11001. Jeho cílem je autorizovaný prodejce výrobků Bobcat Inter-techno ve městě Apeldoorn v Nizozemsku, který jej použije jako ukázkový stroj a bude jej také pronajímat prostřednictvím partnerské společnosti 123Machineverhuur.

Společnost Doosan Bobcat si vybrala svůj dobříšský závod k výrobě modelu E10e pro všechny světové trhy. První nové stroje budou prodávány na trhu EMEA (Evropa, Blízký východ a Afrika), poté budou následovat trhy v Severní Americe a Asii. Jako první evropské země byly vybrány Nizozemsko, Švédsko, Německo, Rakousko a Norsko, kde je podle průzkumu trhu nejvyšší poptávka. Následný prodej modelu E10e do dalších zemí bude záviset na připravenosti trhů, prodejců a poptávce zákazníků. 

První elektrické rypadlo Bobcat sjíždí z výrobní linky v Dobříši
i Zdroj: PCTuning.cz

Zvýšení výroby modelu E10e

Model E10e je postaven na stejné platformě a vyráběn na zcela stejné výrobní lince jako vysoce úspěšná minirypadla E08 a E10z poháněná vznětovými motory. Tato linka má v současné době celkovou kapacitu 2000 strojů za rok a může vyrábět modely se vznětovými motory a elektromotory, jak to bude požadovat aktuální poptávka trhu.

Jaroslav Fišer, ředitel produktové řady minirypadel, Doosan Bobcat EMEA, k tomu uvádí: „Jsme velmi potěšení tím, že aktuální poptávka je vyšší než naše původní očekávání a výrobní kapacity. Prioritu jsme přitom poskytli našim prodejcům Bobcat v Nizozemsku, skandinávských zemích, Německu a Rakousku. Tyto země vykazují velmi pozitivní přijetí alternativních pohonů.

Model E10e je pouze začátkem našeho úsilí rozšiřovat naše portfolio strojů s alternativním pohonem. Všechny součásti pohonné jednotky jsou zhotoveny na míru a my stále ještě upravujeme procesy s našimi dodavateli, abychom v případě potřeby dokázali zvýšit objem výroby. Výrobní kapacita na tento rok je již vyprodána a přijímáme objednávky na dodávku strojů v roce 2020.

Model Bobcat E10e je první elektrické jednotunové minirypadlo na světě, které kombinuje nulové emise, nízkou hlučnost a šířku pouhých 71 cm, což mu umožňuje snadno projet dveřmi nebo se přepravit výtahem. Kromě demolicí ve vnitřních prostorách nebo sklepních prací je proto ideální pro mnoho dalších oblastí, kde jsou vyžadovány stroje s nulovými emisemi a nízkou hlučností. Příkladem je výstavba v centrech měst, noční práce nebo plnění požadavků investorů v místech s nízkou hlučností, například v nemocnicích, na hřbitovech, ve školách atd.

Model E10e je vybaven moderní lithium-iontovým bezúdržbovým akumulátorem s pokročilým řídícím systémem, který je navržen pro velikost standardního stroje a zachování nulového přesahu ZTS. Odpovídá tak všem parametrům a rozměrům standardního minirypadla E10z poháněného vznětovým motorem. Na základě zákaznických studií společnost Bobcat optimalizovala akumulátor tak, aby poskytoval dostatečnou kapacitu pro běžnou práci.

Model E10e dokáže pracovat až čtyři hodiny na jedno nabití. Pomocí volitelné externí 400V rychlonabíječky lze akumulátor dobít na 80 % kapacity za méně než dvě hodiny. Díky tomu může model E10e pracovat po celý pracovní den, když je používán s normálními pracovními přestávkami. Akumulátor lze rovněž plně nabít přes noc integrovanou nabíječkou z běžné sítě 230 V.

Další informace o společnosti Bobcat a jejích produktech naleznete na webu www.bobcat.com

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama