Fiber Services ovládla telekomunikační olympiádu
autor: Ondřej Košťál , publikováno 31.7.2017

Fiber Services, a.s., sesterská společnost Dial Telecomu, a.s., zaznamenala výrazný úspěch na telekomunikační olympiádě 2017 pořádané firmou Raycom v Brně, když po skvělém výkonu za sebou nechala soutěžní týmy Sitelu I., Optelu (Polsko), Sitelu II a dalších montážních skupin.

Zástupci společnosti Fiber Services, a.s. uspěli ve všech soutěžních disciplínách a získali tak absolutní prvenství v této prestižní oborové soutěži.

Jednotlivé montážní skupiny měly za úkol na jednotlivých pracovištích provést instalace dle připraveného zadání, kvalitně a rychle. Každé pracoviště bylo zaměřeno na různé typy instalace, při kterých bylo využito materiálu a zařízení v níže uvedených soutěžních oblastech.

Spektrum bylo poměrně široké:

SOUTĚŽNÍ OBLASTI

OPTIKA – optické spojky a rozvaděče, FTTH boxy a zásuvky, optické kabely a příslušenství

METALIKA – zářezová technika, teplem smrštitelné produkty, mechanické spojky, ucpávky kabelových prostupů

ZAFUKOVÁNÍ – zafukovačky optických kabelů, mikrokabelů, mikrotrubiček

MOBILNÍ SÍTĚ – koaxiální kabely, konektory atd. CATV – koaxiální kabely a konektory, splittery, odbočovače, rozbočovače, měření

AKTIVNÍ TECHNOLOGIE – RFoG, Point to Point sítě, strukturovaná kabeláž

Soutěžní tým se skládal ze 2-4 členů – zástupců stejné firmy.

Sesterská společnost Fiber Services, a.s. působí na české telekomunikačním trhu od roku 2011 a zaměřuje se na výstavbu a údržbu jak stávajících, tak i nových páteřních, metropolitních a přístupových optických sítí. Zástupci společnosti mají dlouholeté zkušenosti z oboru a řadí se mezi špičkové odborníky v České republice.

Tagy: TZ  tisková zpráva  Fiber Services  Sitel  Dial Telecom  telekomunikační olympiáda