opticka-sit-dial-telecomu-roste-o-22-3-km-ji-nove-rozsirila-paterni-trasa-zaben-ostrava
Článek Optická síť Dial Telecomu roste. O 22,3 km ji nově rozšířila páteřní trasa Žabeň-Ostrava

Optická síť Dial Telecomu roste. O 22,3 km ji nově rozšířila páteřní trasa Žabeň-Ostrava

Komerční sdělení
27. 12. 2016 12:15

Dial Telecom, a.s., přední český poskytovatel telekomunikačních služeb rozšířil svou páteřní síť mezi Brnem a česko-polskými hranicemi o další 22,3 km dlouhý úsek. Nová optická trasa Žabeň – Ostrava zásadně rozšiřuje možnosti připojení stávajících i nových zákazníků. K páteřní optické síti se díky tomu připojí oblast Ostravska a Frýdecko-Místecka.

Reklama

Páteřní trasy v úseku Morava jih-sever aktuálně dosahují celkové délky 336,5 km. Dial Telecom tak pokračuje ve své strategii přibližování se zákazníkům, a budování tuzemských i evropských optických sítí a přístupových bodů považuje i přes jeho finanční náročnost za jednu ze svých priorit.

V poslední době společnost několikrát rozšířila metropolitní optickou síť, zasíťovala nová významná obchodní a administrativní centra v Praze, dobudovala trať pro infrastrukturu a optickou síť mezi Prahou a Vídní a investuje velké prostředky do dalšího rozšiřování.

Vysoká kvalita optických vláken

Dial Telecom na svých trasách instaluje vysoce kvalitní optická vlákna. Trasy se vyznačují nízkými hodnotami měrného útlumu a minimálními hodnotami koeficientu PMD, což je velmi důležité pro zajištění kvality vysokorychlostních přenosových systémů. PMD neboli polarizační vidová disperze totiž v opačném případě vede k omezování maximální přenosové rychlosti a snižování odstupu signálu od šumu.

Rostoucí nároky si žádají neustálé modernizace

Nároky uživatelů, operátorů, datacenter a dalších institucí na kvalitní, bezpečné a vysoce datově náročné přenosy dat jsou čím dál tím vyšší. U běžných uživatelů se z většiny jedná o sledování videí, v případě firem o náročné přenosy firemních dat (zálohování, ERP, CRM, konference ad.). Tomu je třeba se přizpůsobovat a kontinuálně budovat stabilní infrastrukturu. Z toho důvodu si Dial Telecom zakládá na schopnosti rychlé implementace moderních technologií, vysoké úrovni dostupnosti i kvality poskytovaných služeb.

V posledních měsících si velká poptávka vyžádala také výrazné rozšíření týmu projektantů o nové technickým směrem vzdělané pracovníky. Během října rovněž Dial Telecom rozšiřoval a nadále rozšiřuje obchodní týmy pro TELCO služby firemním zákazníkům.

Dial Telecom tak pokračuje s rozvojem svých „DCM free“ optických transportních DWDM tras využívajících koherentní detekci, která umožňuje dosahovat rychlostí n x 100 Gbit/s a v budoucnu i vyšších a zaručuje zároveň nízkou latenci přenášeného signálu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama