spolecnost-degirans-se-navysila-sva-aktiva-o-12-mil-kc
Článek Společnost Degirans SE navýšila svá aktiva o 12 mil. Kč

Společnost Degirans SE navýšila svá aktiva o 12 mil. Kč

30. 11. 2016 11:00

Česká společnost Degirans SE, která investuje do startupových projektů, uzavřela 22. listopadu 2016 v coworkingovém centru IN-SPIRO smlouvu o podílu ve společnosti SpaceSpy Europe s.r.o. Ta již přes rok nabízí ke stažení mobilní geolokační aplikaci SpaceSpy. Nákupem projetu Spacespy za cca 6,5 mil Kč došlo k navýšení hodnoty společnosti Degirans SE o 12 mil. Kč.

Současnou hodnotu geolokační aplikace SpaceSpy odhaduje odborná veřejnost na 27 milionů Kč. Poskytnutím tzv. “smart money” ze strany Degirans SE se během následujících dvou let může zvýšit hodnota SpaceSpy až na 15 mil Kč. Vložené finanční prostředky, které SpaceSpy bude čerpat v následujícím roce, umožní vylepšit aplikaci po technologické i uživatelské stránce.

“Věříme, že se naše investice do SPACESPY vyplatí a zaujme mezinárodní trh. Našim cílem je, aby se stala globálním hráčem na poli internetových řešení. Očekáváme, že během následujících dvou let dojde k navýšení ceny projektu o 32 %,” dodává členka představenstva společnosti Degirans SE Beata Pilná.

Česká společnost Degirans SE investuje do startupů, které mají společenský přesah. V roce 2017 plánuje investici do jednoho až dvou projektů.

Československá startupová společnost Space Spy Europe s.r.o. vyvinula mobilní aplikaci SpaceSpy. Ta slouží jednak jako geolokační vyhledávač, který dokáže najít osoby a firmy na základě požadovaných kritérií, s členy lze komunikovat přes chat nebo hromadně. Hromadnou komunikaci je možné využít pro marketingové účely nebo průzkumy. Zároveň svým uživatelům nabízí možnost přivýdělku. V současné době má okolo 5000 aktivních uživatelů především z České republiky, Slovenska a Maďarska.