antivirovy-program-od-microsoftu-je-nove-zdarma-i-pro-male-firmy
Článek Antivirový program od Microsoftu je nově zdarma i pro malé firmy

Antivirový program od Microsoftu je nově zdarma i pro malé firmy

Komerční sdělení
8. 11. 2010 08:00

Za jeden rok od uvedení na trh používá Microsoft Security Essentials 30 milionů lidí.

Reklama

Společnost Microsoft oznámila změny licenční smlouvy, které umožňují malým firmám bezplatně používat její antivirový program Microsoft Security Essentials. Tento bezpečnostní software, který chrání počítače se systémem Windows před viry, spyware a dalšími škodlivými útoky, byl dosud zdarma dostupný jen pro domácnosti. Nově jej bude možné bezplatně nainstalovat až na deset počítačů v rámci jedné malé firmy.

„Cílem změn v licenční smlouvě s koncovým uživatelem je umožnit kvalitní zabezpečení počítačů se systémem Windows i menším firmám, které v mnoha případech zabezpečení neřeší nebo si z finančních důvodů nemohou dovolit komerční produkt,“ říká Lukáš Křovák, manažer divize Windows Client ve společnosti Microsoft.

Oznámení změn v licenční smlouvě přichází rok poté, co Microsoft svůj bezpečnostní program Microsoft Security Essentials uvedl v září 2009 na trh, a to jako bezplatný software pro zajištění ochrany domácích počítačů před viry, spywarem a dalším škodlivým softwarem. Po roce od uvedení jej podle statistik Microsoftu ve světě aktivně používá více než 30 milionů uživatelů.

Výhodou programu jsou vedle snadné instalace či jednoduchého uživatelského rozhraní jeho minimální nároky na výkon počítače a úspěšnost při odhalování nebezpečných útoků. Podle statistik detekoval program za poslední rok téměř 400 milionů bezpečnostních hrozeb, které uživatelé ve 366 milionech případů vyhodnotili jako rizikové a odstranili. Microsoft Security Essentials je možné stáhnout na tomto odkazu: www.microsoft.cz/bezpecnost.


O společnosti Microsoft

Společnost Microsoft (nasdaq „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama