foxconn-f1-absolutni-high-end
Novinka Foxconn F1: absolutní high-end

Foxconn F1: absolutní high-end

Michal Kleman

Michal Kleman

13. 1. 2008 00:00 11

Foxconn představil na veletrhu CES ve svém stánku prototyp základní desky F1. Pojďme se podívat na high-endový motherboard z dílen této firmy.

Reklama

Deska Foxconn F1 je založena na čipsetu Intel, výrobce však neoznámil na jakém a nejpravděpodobnější možností je severní můstek P45. Tento "obrovský" kus HW je samozřejmě určen pro procesory ze stáje výrobce čipové sady. Čtyři paměťové sloty jsou určeny pro moduly typu DDR3 a pro grafické karty jsou přítomny čtyři PCIe x16 sloty.

Foxconn F1: absolutní high-end
i Zdroj: PCTuning.cz

Spousta mědi, kterou můžete vidět na desce, nejsou heat-pipe trubičky, ale část vodního chlazení. Jestliže se opravdu jedná o čipset P45, můžeme jen doufat, že chlazení je naddimenzované, vodnímu oběhu totiž asistuje jěstě chladič založený na Peltierově efektu. Jestliže bude potřebovat každá nová deska takovéto chlazení, můžeme se začít pomalu loučit se slovním spojením "úsporný počítač."

Foxconn F1: absolutní high-end
i Zdroj: PCTuning.cz

Disky můžete připojit buď přes postarší IDE port nebo přes šest SATA II konektorů. Pro rozšíření externím diskem budou také přítomny dva eSATA konektory a nebude chybět ani 12USB 2.0 portů. Jestliže vás tento "kolos" (který se jistě nevmáčkne do běžných skříní) zaujal, můžete si projít veškeré specifikace na adrese zroje, případně i s dalšími fotkami na serveru Harware Secrets.

Podle Expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama