team-group-ddr3-2133mhz-dalsi-rychlostni-krucek
Novinka Team Group DDR3 2133MHz - další rychlostní krůček

Team Group DDR3 2133MHz - další rychlostní krůček

Michal Kleman

Michal Kleman

8. 1. 2008 00:00 2

Dnes se podíváme na téma, které jsme dlouho neřešili, a budou jím paměti. Společnost TeamGroup na veletrhu CES představila zatím nejrychlejší sériově vyráběné DDR3 moduly.

Reklama

Není tomu dlouho co společnosti A-Data a Chaintech vypustili paměťové moduly DDR3 s taktem rovných 2GHz. TeamGroup, výrobce nadšeneckých a herních pamětí, dnes představil na CES DDR3 moduly schopné pracovat na taktu až 2133MHz. Bohužel, díky vysokému taktu celkem utrpělo časování, které se vyšplhalo na 10-10-10-30.

Další ztrátou plynoucí z vysokého taktu je potřeba zvýšení napětí. To je oproti standardu nasazenému asociací JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council) vyšší o 0,7V, tedy z původních 1,5V na 2,2V! Teplota taky u těchto pamětí nebude chvályhodným parametrem a tak výrobce přidal "Super Thermal Conduction Black Heat Spreader" (aneb HeatSpreader celým komerčním názvem společnosti TeamGroup).

Paměti se budou prodávat v 2GB kitech po dvou modulech, cena zatím nebyla oznámena. Samozřejmostí bude doživatní záruka. TeamGroup hodlá na CES představit jěště moduly s taktem 1600MHz, 1866MHz a několik DDR2 modulů z této high-endové série.

Podle

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama