dalsi-nadilka-gtcek
Novinka Další nadílka "GTček"

Další nadílka "GTček"

Michal Kleman

Michal Kleman

4. 1. 2008 01:00 3

GeForce 8800GT je opravdu oblíbená karta a tak není divu, že se jí snaží všichni výrobci v různých obměnách prosadit kdekoliv se dá. Dnes se po deslší době podíváme na tři nové produkty které by mohly zaujmout.

Reklama

Začňeme od té nejméně zajímavé (na první pohled). Jedná se o dílo z továren a designerských prken firmy Zotac. Toto "Gétéčko" bude mít přepracovaný nereferenční design a ponese 1024MB GDDR3 paměťi. Takty by měly zůstat nezměněny a chaldič je též referenční, co však zaujme, je počet paměťových čipů. Těch je pouze 8, Zotac použil 32bit*32M GDDR3 paměti značky Qimonda, které by tedy měly být úspornější nežli šestnáctičipové řešení.

Další nadílka "GTček"
i Zdroj: PCTuning.cz
Další nadílka "GTček"
i Zdroj: PCTuning.cz


Další zvláštností je zajímavý tištěný spoj s oranžovou barvou. Je trochu škoda, že výrobce nijak graficky neozvláštnil chladič, který (kdyby byl správně nabarven) by mohl krásně splývat se skříněmi těch bláznivějších casemodderů. Je taky možné, že se jedná o předprodukční kousek a finální produkty budou nějak obarveny.

Další nadílka "GTček"
i Zdroj: PCTuning.cz

Vrhněme se na model od firmy Inno3D, která uvede GeForce 8800GT v přetaktovaném stavu. Jádro bude tikat na 700MHz, shadery na 1625MHz a kmitočet pamětí bude 2000Mhz. To je oproti referenčním taktům 600MHz/1500MHz/1800MHz celkem pokrok. Aby byla karta uchladitelná, byl použit chladič ZEROtherm Hurricane HC92 Cu s čtyřmi heat-pipe trubičkami a značnou dávkou měďi. Tento chladič má také možnost manuální regulace přes přidávaný spínač.

Další nadílka "GTček"
i Zdroj: PCTuning.cz

A nakonec se koukneme na produkt firmy Sparkle, která představila GeForce 8800GT s DisplayPort konektorem a masivním dvouslotovým chlazením. Takty by měly zůstat referenční (alespoň zprávy se o žádných změnách nezmiňují) a teplota by díky masivnímu chladiči s dvěma heat-pipe trubkami a velkým ventilátorem měla jít dolů.

Podle Expreview 1, 2 a Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama