gf-9-generace-bez-dx10-1
Novinka GF 9. generace bez DX10.1

GF 9. generace bez DX10.1

Michal Kleman

Michal Kleman

3. 1. 2008 00:00 11

Většina posledních novinek ohledně grafických karet NVIDIE je spíš pozitivních, protože musíme uznat, že této firmě se poslední dobou daří. Tato zpráva však na 100% nepotěší, nové grafické karty GeForce 9600GT nebudou podporovat DX10.1.

Reklama

V úvodu jsem sice psal, že tato novinka nepotěší, ale musíme uznat, že většinu běžných uživatelů ani nezklame. Málokdo využívá grafické rozhraní DirectX 10, tím spíše můžeme počítat s tím, že se "pokročilá" verze nedostane mezi masy nijak rychle.

GF 9. generace bez DX10.1
i Zdroj: PCTuning.cz

Na druhou stranu, NVIDIA tím možná donutí v budoucnu majitele těchto karet upgradvat dříve, protože jestli se opravdu rozmůže nová verze API od Microsoftu, může stará verze 10.0 znamenat jisté technologické zbrždění. Toto se dle mého názoru může stát do časového období v řádu let, protože DirectX 10.1 jěště ani není oficiálně venku a příjde až s prvním Service Packem pro Windows Vista.

Je opravdu zajímavé, že NVIDIA ochuzuje své budoucí potenciální majitele byť i o takovéto "drobnosti". Konkurence v podobě ATI slibuje DX10.1 spolu s Shader Modelem 4.1 u všech svých nových grafických karet HD3XX0. Uvidíme která z firem na tom prohloupí, popřípadně bude-li to všem jedno.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama