panasonic-oznamil-nejtenci-bd-mechaniku
Novinka Panasonic oznámil nejtenčí BD mechaniku

Panasonic oznámil nejtenčí BD mechaniku

Michal Kleman

Michal Kleman

30. 12. 2007 00:00 3

Společnost Panasonic oznámila novou nejtenčí Blu-Ray mechaniku, která je určena do malých a lehkých notebooků a ostatních přenosných zařízení.

Reklama

Nová mechanika Panasonicu je vysoká pohých 9,5mm a je tedy vhodná do přenosných zařízení, napříkald do laptopů a mobilních DVD přehrávačů. Novinka zvládá i oba starší, stále používané, typy optických médií (tedy DVD a CD). Mechanika je schopná zapisovat na čtyři druhy BD disků, a to BD-R, BD-RE, BD-R DL, BD-RE DL. O možnost zápisu pak nejsou ochuzeny ani CD/DVD disky.

Panasonic oznámil nejtenčí BD mechaniku
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak můžete vidět, novinka je na svou velikost a segment trhu, do kterého míří, opravdu nadupaná. Bohužel však lze pochybovat o její využitelniosti. Většina notebooků má integrované grafické karty, které postrádají jakékoliv vymoženosti ulehčující přehrávání disků ve vysokém rozlišení (např. PureVideo engine NVIDIE), proto jsou právě například Blu-ray Disky rozkódovány procesorem, který je ale tím pádem úplně vytížen a napříkald dokoukat takovýto film v místě, kde není možnsot připojení do adaptéru je tedy nemožné.

BD a HD DVD v noteboocích budou užitečné až po zefektivnění provozu počítačů nebo po zvětšení kapacity baterií (případně po přidání enginů na přehrávání videí přímo do grafických karet).

Podle X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama