g100-jiz-v-breznu
Novinka G100 již v březnu!

G100 již v březnu!

Michal Kleman

Michal Kleman

17. 12. 2007 00:00 28

PR manažer české pobočky NVIDIE bohužel mnoho detailů o nových čipech G100 nezmínil. Fudzilla však dnes přinesla opravdu kraťoulinou zprávu. Pojďme se podívat, co víme o další generaci grafických čipů, která je plánována na březen (III.2008).

Reklama

Bohužel není známo mnoho technických detailů. Jisté je, že čipy značené G100 výjdou pouhé dva měsíce po duální kartě značené jako D8E (tedy kartě s dvěmi jádry G92). Je velmi zvláštní, že NVIDIA hodlá vydat další high-endovou součástku tak brzy po vypuštění duální karty, která má ambice na to, stát se tím nejsilnějším co bychom mohli mít a vydání proběhne i přes to, že konkurence v nejvyšším segmentu je zatím mizivá. Čipy G100 budou zřejmě vyráběny 65nm procesem a pokud budou mít větší plochu nežli součastné G92, možná se dočkají i větší paměťové sběrnice (ale to je pouze má spekulace).

G100 již v březnu!
i Zdroj: PCTuning.cz


Dva tyto čipy uvidíte na duální kartě již v lednu.

Karty značené jako D8E (Desktop 8 Gen. Enthusiast) budou založeny na dvou čipech podobných G92. Zůstane i 65nm výrobní proces, a tedy ani takty nebudou odlišné. Nové grafiky (GeForce 8800 X2 ???) budou řešeny jinak než R680 od ATi. Narozdíl od jedné z dceřiných společností AMD se NVIDIA vydá cestou dvou tištěných spojů. Tato duální karta tvořená dvojicí PCB, dvěma sadami paměťových čipů a dvěma jádry se na trh dostane v lednu příštího roku (I.2008).

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama