sp1-rc-pro-windows-vista-ke-stazeni
Novinka SP1 RC pro Windows Vista ke stažení

SP1 RC pro Windows Vista ke stažení

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

6. 12. 2007 00:00 18

Microsoft oficiálně uvolnil tento týden Release Candidate verzi nadcházejícího Service Packu pro Winosws Vista, pro širokou veřejnost bude k dispozici příští týden.

Reklama

Prvním 15.000 testerům se RC verze Service Packu 1 dostala již včera, tedy ve středu a to skrze program Microsoft Connect. Dnes, tedy ve čtvrtek, se stejná verze objevila ke stažení i na MSDN a TechNetu. Počátkem příštího týdne, tedy pondělkem 10. prosince (december), se bude RC verze k dispozici i široké veřejnosti a otestovat jej může každý.

Podle informací Microsoftu bude Service Pack vylepšovat hlavně spolehlivost, bezpečnost a výkon systému Windows Vista. Co se týče bezpečnosti, Microsoft slibuje, že po instalaci SP1 se nebude opakovat situace podobná té při vydání Service Packu 2 pro Windows XP v roce 2004.

SP1 RC pro Windows Vista ke stažení
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavním viditelným vylepšením oproti předchozí beta verzi je snížení nároků na místo při instalaci. Kromě toho se zeštíhlení dočkal i Service Pack samotný a to o celých 58% u verze obsahující všechny jazykové balíčky, resp. o 38% u verze se základními pěti jazyky.

Microsoft se také trochu netradičně zmínil o strategii, kterou použije při rozšiřování finální verze. Service Pack se objeví ve dvou vlnách. V první vlně, která se objeví krátce po vydání RTM (Ready To Manufacture) verze, bude vydána verze pro 5 základných jazyků, tedy pro angličtinu, francouzštinu, španělštinu, němčinu a japonštinu. Druhá vlna bude následovat o 8-12 týdnů později a bude obsahovat veškeré zbývající jazyky, pro které je Vista dostupná.

Finální verze by se měla objevit v první čtvrtině roku 2008.

Zdroj: KezNews.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama