geforce-8800m-zahrajte-si-crysis-na-notebooku
Novinka GeForce 8800M: zahrajte si Crysis na notebooku

GeForce 8800M: zahrajte si Crysis na notebooku

Michal Kleman

Michal Kleman

21. 11. 2007 00:00 2

Je tomu skoro měsíc, co nVidia vypustila jádro G92, jeho vlastnosti, jako velikost a relativně nízká spotřeba při vysokém výkonu jsou velmi lákavé pro mobilní segment.

Reklama

Jádro G92 osazovené do karet GeForce 8800GT (a bude také v nové revizi karet "GTS") je vyráběné pokročilým 65nm procesem, který zaručuje nižší spotřebu, menší plochu jádra a přitom tento čip podává velmi solidní výsledky. Proto se na trh dostávají nové mobilní grafiky, založené na těchto jádrech, jedná se o high-endové modely určené především do herních počítačů.

GeForce 8800M: zahrajte si Crysis na notebooku
i Zdroj: PCTuning.cz

Zatímco doteď měly jádra osazované do karet 8600M a 8700M maximálně třetinu stream procesorů (konkrétně 16 nebo 32 SP) oproti desktopovým high-endovým modelům, karty 8800GTS budou mít 64 stream procesorů a karty 8800M GTX dokonce 96 těchto jednotek, tedy stejně jako má "starší" model desktopové nVidie GeForce 8800GTS.

GeForce 8800M: zahrajte si Crysis na notebooku
i Zdroj: PCTuning.cz
GeForce 8800M: zahrajte si Crysis na notebooku
i Zdroj: PCTuning.cz


Tyto karty budou mít oproti mainstreamovým modelům 8700 a 8600 i větší paměťovou sběrnici, rozšířenou na plných 256 bitů. Tím se zvýší i paměťová propustnost, která dosáhne téměř propustnosti desktopového "Gétéčka," tedy přes 51GB/s.

Dále můžeme vidět rozdíl mezi novými a staršími grafikami. nVidia navíc dokládá, že ve hrách skoro vůbec nezáleží na procesoru, ale hlavně na grafické kartě.

Je otázkou, jak jsou notebookové herní přístroje užitečné. V první řadě cena, která často dalece přesahuje možnosti i majetnějších lidí. Druhou záležitostí je výdrž, baterky těchto přístrojů nemohou vydžet dlouhé souboje při hraní a po chvíli "padnou". Je pěkné, že nVidia má velmi výkoné notebookové karty, ale většina lidí by si nepořídila takto výkonou kartu ani do desktopu. Doba kdy budou notebooky suverénně táhnout prodeje osobních počítačů nás prý čekají, ale podle mého ještě nenastala...

Podle Anandtech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama